Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek, ha egy közeli...

Mit tennétek, ha egy közeli rokonotok lenézne a végzettségetek miatt, és megalázna társaságban?

Figyelt kérdés

Nagy családi grillparti volt a szüleimnél. Valahogyan az árvízhelyzetre terelődött a szó, kifejezetten arról, hogy miért van lehetőség ártérben épitkezni.

Én, kis naivan értetlenkedtem, hogy egyáltalán miért építkeznek ártérben, hiszen tudható hogy veszélyeztetett terület. Mert más egy lábon álló hétvégi kunyhó, mint egy komplett épület, amibe ha víz beömlik, milliós károkat okoz.

Na erre keresztanyám rám nézett és annyit mondott: Fogd be a pofád, mert nem értesz hozzá. Te csak egy hülye, tudatlan szakmunkás vagy.

(Pontosan így. Az agyamba égett.)

Eléggé pikírten reagáltam: -Nem értem miért ne alkthatnék valamiről véleményt. Lehet, hogy nem vagyok mérnök, mint te, de eddig a pontig nem is azért tiszteltelek. Amit tanultam, ahhoz értek. Amúgy úgy látom, tanulmányaim gyümölcsét te is élvezed, hiszen nagyon ízlett az E300-zal dúsított kukoricás kenyér, amit sütöttem.

-Te adalékot raksz a kenyérbe?! Fúj, azok mind mérgek!

- Akkor te is mérgezed a lányod, méghozzá C vitaminnal. Ugyanis az E300 az aszkorbinsav, hétköznapi nevén C vitamin. Azzok ki is a tudatlan?

(azt hiszem vége a naaagy barátságnak.Hozzáteszem, iszonyat ideges vagyok azóta is. Hogy jön bárki ahhoz, hogy lenézze a másikat a végzettsége miatt? Ismeretleneknél is tűrhetetlen, de egy közeli rokonnál felfoghatatlan)

2013. jún. 26. 15:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Tanultál egy szakmát, van egy tisztességes munkád ( úgy értelmeztem, hogy van), nincs miért szégyenkezned. Neki viszont van, hogy tanultnak nevezi magát és ilyen megjegyzést mer tenni. Csak egy ostoba és tapintatlan ember képes ilyesmire. A diploma miatt nem lesz jobb embner mint te, ebből ez ki is derült...
2013. jún. 26. 15:55
 2/20 anonim ***** válasza:
30%
Mit vársz a gyűlölet és a kötekedés honában?
2013. jún. 26. 15:57
 3/20 A kérdező kommentje:

Gyesen vagyok. Önértékelésem a nullán. Miuán létezik olyan, hogy betanított pék, akinek elég 60at fizetni, nem vesznek fel egy szakmunkást, akinek a minimum 95E.

Amúgy két szakmám van. Pék és cukrász.

4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem édesanyám ilyen, pedig még csak egyetemista vagyok :( Védőnőnek tanulok, és folyamatosan lenéz, hogy azok nem tudnak semmit, ennél több van bennem... A párom a szemében az etalon, mert ő ORVOSNAK tanul (tudni kell, csoporttársak voltunk az egyetemen, de én otthagytam, mert rájöttem, hogy nem ezt akarom csinálni), és legalább belőle lesz valaki... Nagyon rosszul esik, de nem szabad vele foglalkozni, mert csak sérülni lehet tőle!
 5/20 A kérdező kommentje:

*miuTán.

Elnézést az elgépelésekért, de elromlott a billentyűzetünk, ez meg egy régi kacat, amit úgy kell ütni, mint az írógépet.

2013. jún. 26. 15:58
 6/20 anonim ***** válasza:
89%
Látszik, hogy a diploma nem egyenlő az intelligenciával!
2013. jún. 26. 16:00
 7/20 A kérdező kommentje:

Lenézni egy védőnőt? Akkor tudd, hogy én csodállak. Ritka kincs egy jó védőnő (nekünk volt 5, úgyhogy tudom!).

Gratulálok, gyönyörű hivatást választottál. Én képtelen lennék rá. (beteg gyerek, hisztis terhes, mit ad isten elhanyagolt gyerek). Ez nem szakma.

(Amúgy szerény véleményem az, hogy aki az oktatásban, egészségügyben tervez elhelyezkedni, az nem munkát, hivatást választ)

2013. jún. 26. 16:02
 8/20 anonim ***** válasza:
92%

Lehet, hogy nemcsak mérnöki diplomát tett, de a szegénységi bizonyítványa is elkészült :)

Én a 2. diplomámat csinálom, de én is azon filóztam múltkor, mi a francnak kell az ártérbe építeni házakat, aztán évente meglepődnek, hogy jééééééééé, elönt az árvíz...

De akkor a szakemberek is bunkók, mert épp ezeket készülnek felülvízsgálni...

2013. jún. 26. 16:03
 9/20 anonim ***** válasza:
51%

Nekem anyám unokatestvére kezdett el pattogni, hogy miért van oldalt lenyírva a hajam és a tetején miért van meghagyva, hosszúra növesztve és hátul összefogva.

Mert ez tiszta olyan, mintha én lennék Jumurdzsák az Egri csillagokból és azonnal nyírassam le a hajamat, mert ő utálja Jumurdzsákot...

2013. jún. 26. 16:04
 10/20 anonim ***** válasza:
89%
Elég vehemens vagyok, szóval lehet, hogy szájba vágnám...
2013. jún. 26. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!