Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Feladnátok ilyen esetben azt...

Feladnátok ilyen esetben azt az életvitelt amit éltek? Mások szerint is jobb a gyerekeknek nálunk? Rámehet a házasságom ellenkező esetben?

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben vagyunk sógornőm aki egyedül nevelte a gyerekeit (12,14 évesek )nagyon beteg. Persze nem adja senki fel, de realistán gondolkodunk. Nekünk nincs a férjemmel gyerekünk, közös döntés alapján (40körüliek vagyunk). Soha nem akartunk gyerekeket, most sem, de a férjem úgy érzi tartozik annyival a húgának, hogy felneveljük a gyerekeket. Anyósomék bár jól tartják magukat mégsem fiatalok. Persze magukhoz vennék a gyerekeket. Számomra ez lenne az ideális, bár néha úgy érzem valóban velünk jobb lenne a fiúknak. Több lehetőséget tudnánk nekik biztosítani. Ugyanakkor az eddigi szabadságunk oda lenne, mert bár nem olyan kicsik azért mégis kötöttség.

2013. jan. 22. 10:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
97%
Egyedül leszek a véleményemmel, de nagyon gondoljátok át. Nem biológiai okokból nincs közös gyereketek a férjeddel, hanem azért, mert így döntöttetek, nem vágytatok rá. Most meg kényszerből kapnátok két kiskamaszt. Nagyon szép lenne, ha bevállalnátok, de nektek is csak egy életetek van, amit nem véletlenül terveztetek gyerek nélkül. Én önző dög vagyok, de vállalom: ha én saját gyereket nem akartam volna, akkor ilyen módon se kellene. Neveljék a nagyszülők, én meg jó fej nagynéni/nagybácsiként időnként programokra vinném őket, meg segítenék anyagilag a nevelésükben, de azt nem engedném, hogy gyökeresen felforgassák az életemet, pláne, hogy elvileg apjuk is van, akiről eddig semmi szó nem esett. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagytok, de ha a megszokott, gyerekmentes életetek helyett most majd a gyerekekre kell költeni (még majd most jön a java a költségek szempontjából, ha két kamaszfiút kell etetni, öltöztetni, sportoltatni, taníttatni), és nem futja esetleg arra, amire eddig nektek igen, vajon nem szakad-e el a cérna, hogy nem ilyen életet akartatok, nem erre rendezkedtetek be. Ha úgy érzitek, hogy ezt félre tudjátok tenni, és nem fog problémát okozni, csak akkor vállaljátok el őket.
2013. jan. 22. 13:32
 12/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekem anyu belehalt a szülesbe, apukam autobalesetben meghalt amikor 13 voltam... Apukam tesojaek neveltek fel, nekik sem volt gyerek es soha nem is akartak, de en valasztottam es Ök segitettek. A sajat gyereküknek tartanak a mai napig, pedig mar 35 eves vagyok. A legnehezebb korszakban vannak a gyerekek, hidd el, hogy pont eleg nekik feldolgozni az anyukajuk halalat. Kerdezzetek meg Öket, hogy mit szeretnetek es az alapjan döntsetek! En a mai napig kimondhatatlanul halas vagyok apu tesojanak es a ferjenek, hogy gyerekükkent neveltek es foglalkoztak velem es ezt ki is mutatom felejük! Pedig en igen problemas kis tini voltam :) Es megis szerettek es törödtek velem :)
2013. jan. 22. 13:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Megértelek kérdező, sokmindent kell mérlegelnetek. "Készen" kaptok két kisembert, ha az anyukájuk nem tud róluk gondoskodni, ez nagy felelősség, és nem kevés alkalmazkodókészséget igényel.

A házasságotoknak elméletileg, - ha mindketten egyetértetek a gyerekekkel kapcsolatban - nem árthat, bár lesz nehézségetek az első időszakban biztosan, mert két egyelőre viszonylag "idegen" gyerekkel kell osztoznotok mindenen. Nem egyszerű. Az sem lesz egyszerű, hogy kamaszodnak épp, és ebben az időszakban elveszíteni egy szülőt akkor sem könnyű feldolgozni, ha a másik még ott van, de az, hogy számukra is idegen környezetbe kerülnek, az még tesz rá egy lapáttal.

Jól gondoljátok végig, szerintem az már segít a helyzeten, mert nem az a rossz, ha ilyen nagy változások történnek az életetekben, hanem az, ha felkészületlenül ér benneteket. Sok beszélgetés kell a pároddal ide.

(Ettől függetlenül jobbulást kívánok az anyukának, hátha kilábal a betegségből...) Nektek meg minden jót.

2013. jan. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!