Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen előnyöd származik/szárm...

Milyen előnyöd származik/származott a felmenőid foglalkozásából?

Figyelt kérdés

Pl. Az anyukád fodrász és lenyírja a hajadat

Vagy az apád vezetés oktató és ingyen megtanít vezetni

Stb

tegnap 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmi. Eddig eszembe sem jutott ilyen ötlet.

Vagy esetleg annyi, hogy mindketten müvelt emberek, azt láttam tölük, tanulni jó, tudni, okosnak lenni jó, nekem is erre van igényem.

tegnap 21:05
 2/13 anonim ***** válasza:
Ilyen értelemben semmi. De férjemnek sem..bár apukája ért a kocsikhoz és legalább annyit tud segíteni hogy egy két dolgot elmond..de nem autószerelő szóval annyire nem segitség mintha az lenne.
tegnap 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Láttam közelről finishert... (az a gép, ami húzza az aszfaltot) :D

Anyukám tanító, apukám útépítő mérnök. Semmi különös előnyöm nem származott belőle.

tegnap 21:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2es vagyok egyébként nem biztos hogy akkora előny amiket írtál kérdező..nekem volt olyan rokonom akire azt mondtam inkább ne nyúlna hajhoz fodraszként...gondold el ha anyád ilyen..hogy mondod meg sértődés nélkül..
tegnap 21:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Semmi. Apám angoltanár, mégsem tudok jól angolul, nem szerettem vele tanulni. Anyám kertész, nem érdekelnek a növények.
tegnap 21:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Apám autószerelő,ő csinál mindent,ha valami probléma van az autóval,én nagyon hülye vagyok a műszaki dolgokhoz,egyszerűen nem érdekelnek.
tegnap 21:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyapám férfi szabó volt. Én is varrok itt ott.
tegnap 21:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Anyám tanító, kifejezetten jól tanultam általánosban, az ország egyik élgimnáziumába kerültem. (cserébe általánosban a többi tanár össze-vissza szivatott, ilyen a jó kollegiális viszony...). Apám vállalkozó, olyan dolgokkal foglalkozik amik később a szakmai pályámon is segítettek, meg sok férfias dologra megtanított, amit nem mindenki tapasztal meg (12 évesen már egyedül tudtam IFA-t, MTZ-t és hasonló borzadványokat vezetni, hegeszteni, autót szerelni stb stb.)
tegnap 22:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Édesapám informatikai mérnök, aminek az volt az előnye, hogy jól keresett, sose kellett nélkülöznünk. Édesanyám múzeumi könyvtáros, aminek az volt az előnye, hogy korán megszerettette velem az irodalmat.

Alapvetően operatőrködéssel és fényképészettel foglalkozok, de reményeim szerint jövőre kiadják az első könyvemet is.

Inkább abban segítettek a szüleim, hogy jó példát mutattak nekem és minden célomban támogattak (támogatnak), ahogyan csak tudtak.

tegnap 22:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagypapám férfi szabó volt, megtanított cipzárt bevarrni, gombokat felvarrni, szépen összevarrni a szakadást a ruhán -ezeket a mai napig hasznosítom.

Másik nagyapám asztalos volt, vele többet voltam - így nő létemre összeraktam most lécekből egy ágyat és egy padot, ahogy tőle láttam. Nem tökéletesek, de erősek és masszívak.

Anyám tanított, így korán megtanultam olvasni és 8 éves koromtól könyvtárba járok. Nagybátyám pék volt, tőle azt a régi, nagyon finom, levelestésztás kakaóscsiga receptjét tudom.

Dédapám éjjeliőr volt, azt meg vlsz tőle örököltem, hogy nekem is az éjjeli műszak a kedvencem, akkor kukorékolok.

Összességében egyiküket sem követtem, csak gyári munkás lett belőlem.

tegnap 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!