Milyen előnyöd származik/származott a felmenőid foglalkozásából?
Pl. Az anyukád fodrász és lenyírja a hajadat
Vagy az apád vezetés oktató és ingyen megtanít vezetni
Stb
Semmi. Eddig eszembe sem jutott ilyen ötlet.
Vagy esetleg annyi, hogy mindketten müvelt emberek, azt láttam tölük, tanulni jó, tudni, okosnak lenni jó, nekem is erre van igényem.
Láttam közelről finishert... (az a gép, ami húzza az aszfaltot) :D
Anyukám tanító, apukám útépítő mérnök. Semmi különös előnyöm nem származott belőle.
Édesapám informatikai mérnök, aminek az volt az előnye, hogy jól keresett, sose kellett nélkülöznünk. Édesanyám múzeumi könyvtáros, aminek az volt az előnye, hogy korán megszerettette velem az irodalmat.
Alapvetően operatőrködéssel és fényképészettel foglalkozok, de reményeim szerint jövőre kiadják az első könyvemet is.
Inkább abban segítettek a szüleim, hogy jó példát mutattak nekem és minden célomban támogattak (támogatnak), ahogyan csak tudtak.
Nagypapám férfi szabó volt, megtanított cipzárt bevarrni, gombokat felvarrni, szépen összevarrni a szakadást a ruhán -ezeket a mai napig hasznosítom.
Másik nagyapám asztalos volt, vele többet voltam - így nő létemre összeraktam most lécekből egy ágyat és egy padot, ahogy tőle láttam. Nem tökéletesek, de erősek és masszívak.
Anyám tanított, így korán megtanultam olvasni és 8 éves koromtól könyvtárba járok. Nagybátyám pék volt, tőle azt a régi, nagyon finom, levelestésztás kakaóscsiga receptjét tudom.
Dédapám éjjeliőr volt, azt meg vlsz tőle örököltem, hogy nekem is az éjjeli műszak a kedvencem, akkor kukorékolok.
Összességében egyiküket sem követtem, csak gyári munkás lett belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!