Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet csinálni egy olyan...

Mit lehet csinálni egy olyan idős rokonnal aki kitalál magának mindenféle nemlétező betegséget a valós próblémáival meg nem foglalkozik?

Figyelt kérdés
Pl. Nem hajlandó szedni a verhigító gyógyszerét pedig szívbeteg. Ráadásul alig mozog, egész nap a tv előtt fekszik. Kb bármikor vérrög alakulhat ki nála. De nem érti meg. Még úgy sem hogy egészségügyi végzettségem van de nem hiszi el amit mondok vagy amit az orvosa mond ő mindent jobban tud. Váltig állítja, hogy ő vérzekenységben szenved. Saját szememmel láttam a leleteit, teljesen normálisak a véralvadási paraméterei de nem hiszi el csak fújja a hülyeséget. Nem szeretném, hogy meghaljon de úgy érzem tehetetlenek vagyunk. Rettenetes ez a helyzet.

#szívbetegség #Kitalált betegség
dec. 22. 20:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Semmit. Csúnyán hangzik, de az idős makacs emberekkel nagyon nehéz. Beleerőltetni meg nem lehet.

Esetleg valahogy a tudta nélkül bevetetni neki, de az meg jogilag is kétes, meg ha rajta kap, ugrik a bizalom.

dec. 22. 21:16
 2/15 anonim ***** válasza:
33%
Azért rettenetes, mert te annak minősíted. Ez az ő élete, és kizárólag ő jogosult dönteni felőle. Elrontani is joga van. Te se bírnád elviselni, ha más mindent jobban tudna a te életedről, mint te.
dec. 22. 21:23
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Valahogy mindenki feljogosítva érzi magát, hogy bele dumáljon idős rokonok életébe, miközben fel lennék háborodva fordított helyzetben.

"Esetleg valahogy a tudta nélkül bevetetni neki"

Egyrészt bűncselekmény, másrészt ha mégis bevesz egyet?

dec. 22. 21:56
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Tegyél rá bolhákat, utána fog mozogni.
dec. 22. 23:28
 5/15 A kérdező kommentje:

Nagyon kedvesek akik azt írják, hogy ez ő élete és miért érzem feljogosítva magam, hogy beledumáljak.

Mondjuk azért mert én hallgatom minden baját és én vagyok az egyetlen fiatal rokona. Így én mászkálok be hozzá a kórházba, én segítek neki ha lerobban és ha magatehetetlenné válik mondjuk egy strók miatt akkor nem tudom mi az istent fogok csinálni vele meg a még rosszabb állapotban lévő férjével. Mondjuk ezért.

Az ételébe belekeverni meg nem fogok semmit, lehetőségem sem lenne rá mert nem élünk együtt.

Ha egy idegenről lenne szó vagy lennének gyerekei akkor max kicsit szomorkodnék az ügyön de valóban nem az én dolgom lenne.

Egyébként ha valakinek nincs értelmes tanácsa nem értem miert kell mindenkp idebüfögnie valami bunkóságot vagy értelmetlen dolgot?

dec. 23. 13:21
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Ja, hogy nem is őt sajnálod, hanem magadat! Merthogy neked kell gondozni! Világos! Ha lenne más gondozója, mindjárt nem lenne olyan fontos az egészsége, igaz?

A kérdést te tetted fel egy nyilvános fórumon. Aki mástól kérdez, az számoljon vele, hogy nem biztos, hogy az általa megálmodott választ fogja kapni, merthogy az emberek sokfélék, és ennek a fórumnak pont az az előnye, hogy a tiedtől eltérő álláspontokkal találkozz, és a magad részére feldolgozd. Csodát senki nem fog neked ajánlani, ha lenne ilyen módszer, akkor azt te is tudnád. De nem kötelező a rokonodra felügyelni, a saját jogú felnőtt döntésének az is a része, hogy azok következményeit ő viseli.

dec. 23. 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
De ennek nincsen megoldása, hiába vársz itt csodaválaszt. Mozgásra kell késztetned ami normális módon lehetetlen, trükközz valamit, ha mi írunk bármit azt majd kötekedésnek veszed. Te érd el hogy megmozduljon, így vagy úgy.
dec. 23. 14:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen szomorú, bizony joga van dönteni az élete felől, hogy szedi-e vagy nem a gyógyszereit, amíg nem áll kényszergyógykezelés alatt (értsd:pszichiátria, zártosztály).
dec. 23. 16:00
 9/15 A kérdező kommentje:
7. Ezek életmentő gyógyszerek amit nem szed. A mozgás ront a helyzetén de nem az a fő probléma. Nem azért nem szedi mert meg akar halni, hanem mert nem fogja fel valamiert amit az orvosok mondanak vagy én mondok neki. Egyébként nem pszichés beteg. Az élet más területein teljesen normális. Csak azt kepzeli elég ha fokhagymát eszeget pitvarfibrillációjára. És ez csak 1 hülyeség a masik 10 mellett. Meg lehet tőle bolondulni.
dec. 23. 18:37
 10/15 A kérdező kommentje:
Egyebként milyen alapon jelenti ki valaki, hogy "nincs megoldás" mert ő nem tud. Azert rajta kívül él még 8 milliárd ember a Földön akiknek lehrtnek használható ötletei. Ez nettó rosszindulat.
dec. 23. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!