Mit lehet csinálni egy olyan idős rokonnal aki kitalál magának mindenféle nemlétező betegséget a valós próblémáival meg nem foglalkozik?
Semmit. Csúnyán hangzik, de az idős makacs emberekkel nagyon nehéz. Beleerőltetni meg nem lehet.
Esetleg valahogy a tudta nélkül bevetetni neki, de az meg jogilag is kétes, meg ha rajta kap, ugrik a bizalom.
Valahogy mindenki feljogosítva érzi magát, hogy bele dumáljon idős rokonok életébe, miközben fel lennék háborodva fordított helyzetben.
"Esetleg valahogy a tudta nélkül bevetetni neki"
Egyrészt bűncselekmény, másrészt ha mégis bevesz egyet?
Nagyon kedvesek akik azt írják, hogy ez ő élete és miért érzem feljogosítva magam, hogy beledumáljak.
Mondjuk azért mert én hallgatom minden baját és én vagyok az egyetlen fiatal rokona. Így én mászkálok be hozzá a kórházba, én segítek neki ha lerobban és ha magatehetetlenné válik mondjuk egy strók miatt akkor nem tudom mi az istent fogok csinálni vele meg a még rosszabb állapotban lévő férjével. Mondjuk ezért.
Az ételébe belekeverni meg nem fogok semmit, lehetőségem sem lenne rá mert nem élünk együtt.
Ha egy idegenről lenne szó vagy lennének gyerekei akkor max kicsit szomorkodnék az ügyön de valóban nem az én dolgom lenne.
Egyébként ha valakinek nincs értelmes tanácsa nem értem miert kell mindenkp idebüfögnie valami bunkóságot vagy értelmetlen dolgot?
Ja, hogy nem is őt sajnálod, hanem magadat! Merthogy neked kell gondozni! Világos! Ha lenne más gondozója, mindjárt nem lenne olyan fontos az egészsége, igaz?
A kérdést te tetted fel egy nyilvános fórumon. Aki mástól kérdez, az számoljon vele, hogy nem biztos, hogy az általa megálmodott választ fogja kapni, merthogy az emberek sokfélék, és ennek a fórumnak pont az az előnye, hogy a tiedtől eltérő álláspontokkal találkozz, és a magad részére feldolgozd. Csodát senki nem fog neked ajánlani, ha lenne ilyen módszer, akkor azt te is tudnád. De nem kötelező a rokonodra felügyelni, a saját jogú felnőtt döntésének az is a része, hogy azok következményeit ő viseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!