Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonoknál gáz visszautasítani...

Rokonoknál gáz visszautasítani ételeket?

Figyelt kérdés

Tegnap este érkeztem meg három napra, rögtön meg is kínáltak egy nagy tál töltött káposztával.

Nyilván elfogadtam, de nem vagyok szokva annyira a nehéz ételekhez. Amikor szoktam jönni mindig csak ebédre és pár órára, de most úgy hozta az élet, hogy ottalvós a dolog.

Na és reggelinél már szóba került, hogy ma pörkölt lesz, (meg ugye van még a töltött káposztából is...), szóval szerintetek mit kéne tennem? Nyilván nem lenne elegáns elégedetlenkedni, csak míg náluk ezek szerint természetes, hogy ünnepi időszakban és közeledtével többnyire zsiros ételek vannak, nálam nem annyira.

Finom volt, ízlett, de nagyjából egész éjszaka meg most reggel is görcsöl, puffad a hasam. És ez nem hiányzik.

23/N

dec. 21. 09:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%
15 persze epeköves. Jezus mária miért kell kitalalni ilyen badarságot csak mert teliezte udvarisságból magát valaki?
dec. 21. 16:11
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Én meg se eszem a töltött káposztát, undorodom a szagától is meg mindentől, amiben káposzta van. Udvariasan megmondom, hogy nem kérek, ha megkérdezik, hogy azért, mert nem szeretem-e, akkor azt is, hogy igen, azért. Nem megyek sehova éhesen, mert én bizony igen könnyen nem tudok semmit se választani egy átlag magyar karácsonyi menüből, ugyanis a halat is utálom. Akinek nem tetszik, nem kell többet meghívnia. De általában mindig készülnek valami sima húslevessel, rántott husival stb-vel, más is szokott lenni, aki nem eszi meg a tipikus karácsonyi kajákat. Ha én várok vendéget, akkor mindig egyeztetem, hogy jó-e az a menü, amit terveztem.
dec. 21. 20:37
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt vagy, nyisd ki a szád.

Ha nálunk lenne valaki alap hogy megkérdezném mit szeret/nem szeret.

Ha esetleg nem kérdezem meg és valaki jelezném hogy nem bírja az ilyen ételeket akkor gyorsan csinálnék egy grill csirkével rizs kombót salátával.

Szerintem ez nem tragédia

dec. 22. 07:13
 24/25 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon finom volt de már jól lakatam

Köszönöm de mindjárt kipukkadok

Sosem ettem ilyen finomat de tele vagyok

Nem fér belém több

Majd később megkóstolom most nem vagyok éhes

Ezekkel a mondatokkal senkit nem bántasz meg. Ha traktálnak tovább mond el megegyszer ugyan azt csak megunják.

Ha azt mondják keveset ettél mond meg hogy lehet de akkor sem fér beléd több, otthon is ennyit szoktál.

Ha mégis megsértődnek az őket minősíti te is megsertődhetnél hogy traktálnak. Ne hagyd magad. N bunkóság ha udvarisan mondod.

dec. 22. 11:08
 25/25 anonim ***** válasza:
45%

Kérhetnék még egy tányérral abból a töltött káposztából?

Meg a sültkolbászt is errébb adnád? De ne az a rövidet.. :)

jan. 7. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!