Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonoknál gáz visszautasítani...

Rokonoknál gáz visszautasítani ételeket?

Figyelt kérdés

Tegnap este érkeztem meg három napra, rögtön meg is kínáltak egy nagy tál töltött káposztával.

Nyilván elfogadtam, de nem vagyok szokva annyira a nehéz ételekhez. Amikor szoktam jönni mindig csak ebédre és pár órára, de most úgy hozta az élet, hogy ottalvós a dolog.

Na és reggelinél már szóba került, hogy ma pörkölt lesz, (meg ugye van még a töltött káposztából is...), szóval szerintetek mit kéne tennem? Nyilván nem lenne elegáns elégedetlenkedni, csak míg náluk ezek szerint természetes, hogy ünnepi időszakban és közeledtével többnyire zsiros ételek vannak, nálam nem annyira.

Finom volt, ízlett, de nagyjából egész éjszaka meg most reggel is görcsöl, puffad a hasam. És ez nem hiányzik.

23/N

dec. 21. 09:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Lógjál meg séta címén egy patikába és szerezz be többfajta emésztést segítő gyógyszert, pl Rennie, Quamatel, Espumisan. És egyél keveset, lassan. Ne ők döntsék el, hogy neked mennyi esik jól.
dec. 21. 10:58
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz visszautasítani. Még a kedvenceded sem kell elfogadni, ha épp nem kívánod vagy nem esik jól.

A tukmálás egyébként tényleg borzasztó szokás, de neked nem kell rosszul érezned magadat azért, hogy ne sértődjenek meg a rokonok. Abból és annyit egyél, ami jól esik, mással ne foglalkozz.

dec. 21. 11:07
 13/25 anonim ***** válasza:
20%
Mondd nekik, hogy nem bírja a gyomrod a zsíros ételt, készíts magadnak olyat, amit enni szoktál. Esetleg kis adagban kóstold meg amivel kínálnak
dec. 21. 11:38
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell enni olyat, amit nem kívánsz. Nem kérek és kész, senkinek semmi köze hozzá, hogy miért.
dec. 21. 11:42
 15/25 anonim ***** válasza:
60%

Nem, a gáz egy halmazállapot.

El lehet fogadni bármit, és mindig lehet mértékkel élni.

Idővel érdemes egy hasi ultrahang epekő gyanúja miatt.

dec. 21. 11:51
 16/25 A kérdező kommentje:

11/

Melyiket ajánlanád? Vagy mi a különbség ezek között a készítmények között? Lehet el tudok menni patikába.

dec. 21. 12:18
 17/25 A kérdező kommentje:

15/

Miért írod az epekövet?

dec. 21. 12:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg szimplán, hogy nem ilyen ételekhez vagy szokva, nagyon finom, de fáj a hasad. Kérdezd meg van e esetleg olyan amit enni szoktál. Szerintem ez nem gáz. Nekem egyik karácsony előtt volt egy vírusos fertőzésem ami kb az egész emésztőrendszert érintette. Szigorú diétát kellett tartanom. Nem ettem az ételből feltűnt a rokonnak elmondtam miért. Semmi gond nem volt kerítettek nekem olyat amit megehetek. De nem kell ehhez betegség sem. Csak el kell mondani és kész. Ha megsértődnek ő bajuk.
dec. 21. 12:53
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi sértő nincs abban, ha őszintén elmondod, hogy tegnap kicsit nehéz volt neked az étel/túl sokat ettél és nem jó a gyomrod.

Szedj kisebb adagot, ha nagyon zsíros az étel, akkor köretből rakj többet. Amúgy felfúvódásra tényleg jó az Espumisan, de ha a gyógyszerésznek elmondod a problémádat, lehet, hogy tud majd ajánlani valami speckóbbat. Vagy ha van gyömbér, megpucolod, lereszeled és egy kiskanálnit vízzel beveszel, nekem ez is jó szokott lenni a gyomromra.

dec. 21. 15:20
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

13 ezt mégis hogy gondoltad? Egy vendegségbe menjen le bevásarolni és álljon le főzőcskézni magának mikor készültek egy csomó kajával?

Ez elég bunkóság lenne. Ami van abból lehet ilyenkor enni de nem kell elfogadni mindent ha nem esik jól. Csak mértékkel. Ha valami nagyon nem ízlik akkor is jobb elutasítani mint hasfajassal küzdeni egesz nap. Ha sokféle étel van valamit jo eséllyel tud belőle enni a kerdező ami nem árt meg

dec. 21. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!