Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonoknál gáz visszautasítani...

Rokonoknál gáz visszautasítani ételeket?

Figyelt kérdés

Tegnap este érkeztem meg három napra, rögtön meg is kínáltak egy nagy tál töltött káposztával.

Nyilván elfogadtam, de nem vagyok szokva annyira a nehéz ételekhez. Amikor szoktam jönni mindig csak ebédre és pár órára, de most úgy hozta az élet, hogy ottalvós a dolog.

Na és reggelinél már szóba került, hogy ma pörkölt lesz, (meg ugye van még a töltött káposztából is...), szóval szerintetek mit kéne tennem? Nyilván nem lenne elegáns elégedetlenkedni, csak míg náluk ezek szerint természetes, hogy ünnepi időszakban és közeledtével többnyire zsiros ételek vannak, nálam nem annyira.

Finom volt, ízlett, de nagyjából egész éjszaka meg most reggel is görcsöl, puffad a hasam. És ez nem hiányzik.

23/N

dec. 21. 09:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Keveset szedj a zsíros kajából, pöriből mondjuk kevesebb szaft, több rizs. Ha rákérdeznek, mondd meg nyugodtan, hogy szereted, de sajnos nem bírja a gyomrod. Ezen nem hiszem, hogy megsértődnek. Hátha legközelebb odafigyelnek erre. (Mondjuk szerintem alapból illene megérdeklődni ha valakit meghívok, hogy szereti-e azt a kaját, ne naradjon éhes.)
dec. 21. 09:33
 2/24 A kérdező kommentje:
Ők azok a fajták akik erőltetik hogy még még még egyél... Általában halászlé szokott lenni, azt szeretem is, kevéssel is iól lakok, de most valamiért nem az van.
dec. 21. 09:36
 3/24 anonim ***** válasza:
61%

Nem gáz, már a kora 90-es években sem volt az, pedig én is ezen mentem keresztül. Nem ettem bizonyos ételeket. Végül nem is kötöttem semmi kormpomisszumot. Vega vagyok, beteg vagyok azt kész volt, sikerült megoldanom. Még egész hagyományőrző cigány családnál sem volt baj belőle, pedig ott voltak a lószerszámok a falakon, és folyékonyan beszélték őseik nyelvét. Oda egyébként sokat jártam látogatóba, iserkedés, nyelvtanulás okán.

Viszont volt a saját családomnak egy ilyen búvalbaszottabb, merevebb része, rádásul gyerekkori bántalamazás is volt ott. Ott nehezebb volt, de ott is megoldottam, ott inkább a gyerekkori rossz emlékekből volt nehéz kilépnem.

Kompromisszumot nem is kötöttem végül sehol sem, nem is igazán múlik ezen semmi értékes dolog, szeretet, törődés. Olyan ez mint a politika, igazából egészséges jó kapcsolat nem megy tönkre ezen.

dec. 21. 09:42
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezt megkönnyítette picit akkoriban a dolgom, hogy tényleg vega voltam és voltak betegségeim is, tehát igazából nem kellett tartani kínos helyzetektől, nem kellett külön kitalálnom semmit. Mindenesetre már akkor az akkori idők illeme szerint sem volt gáz visszautasítni ételt.
dec. 21. 09:51
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
Ezt ismerem. Kellemetlen nemet mondani de kicsit vizsgált a sajat szempontodból a dolgot. Ők max nem örülnek ha nem kersz a kajaból te meg konkréten fizikailag rosszul leszel. Ez így nem oké. Ha nagyon erőltetik mond meg hogy nem bírsz ennyit enni nem vagy hozzászokva és bem bírja a gyomrod. Gondolom nem az a cél és az örömük forrása hogy fajjon a hasad napokig. Kicsit mindent meg lehet kóstolni. Kérj hozzá több kenyeret az ételből meg pici adagot ha jól laktál állj lo magadért hogy tele vagy. Dícsérd meg a kaját hogy nagyon finom de jól laktál és ennyi. Normális ember ezt megérti a nem normalissal meg nem lehet mit kezdeni de szenvedni a hasfájastól nem éri meg. Ha felfordul a gyomrod és hasmenest vagy hányást kapsz még kínosabb lesz előttük is.
dec. 21. 10:00
 6/24 A kérdező kommentje:
Hasmenést szerencsére nem kaptam, bár a hasam fáj és kemény...
dec. 21. 10:09
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, max megsértődnek - de az már az ő problémájuk, nem a tiéd.
dec. 21. 10:12
 8/24 anonim ***** válasza:
91%

Ha van nyitva patika espumisan gyöngyből 2 szem segíthet a puffadás. És innentől mondj nemet. Csak kicsi adagot fogyassz amíg éhes vagy. ;)

Fontosabb a jó közérzeted mindennél.

dec. 21. 10:12
 9/24 anonim ***** válasza:
84%
Semmit nem eszek meg, amit nem akarok és magasról teszek rá, hogy ki sértődik meg ez miatt. Utálom a pörköltet és szinte az összes magyar kaját. Zsíros, puffasztó és nem is ízlik.
dec. 21. 10:29
 10/24 anonim ***** válasza:
90%
Inzilin rezisztens, laktóz intoleráns, többféle étel allergiás vagyok szerencsére. De ha nem lennék, akkor is erre fognám.
dec. 21. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!