Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki bosszúra használja a saját gyerekét?

Figyelt kérdés

A rokonságomban van egy fiatal pár, akik sajnos meggondolatlanul, nagyon gyorsan vállaltak gyereket. Mire fény derült arra, hogy nem illenek össze, addigra már megszületett a pici, aki most két éves. A pár női tagjának dühkitörései és pszichés problémái vannak, ilyenkor borzasztóan viselkedik, de természetesen nem látja be, hogy kezeltetnie kéne magát. A pár férfi tagja teljesen kiábrándult belőle és szakított, viszont a gyermekét imádja és kérte, hogy továbbra is hetente legalább háromszor mehessen érte, tölthessen vele időt. Mivel a nő sértve érzi magát a szakítás miatt, kijelentette, hogy mostantól sem az apa, sem az apa családja (nagymama, dédi) nem láthatja a gyereket és tenni fog róla, hogy a bíróság még a kétheti látogatást se engedélyezze a gyereknek. Jelenleg már a többi családtaggal is vállalhatatlan a nő viselkedése, ordít, káromkodik, hiába próbálják jobb belátásra bírni és kérni, hogy legalább a gyerek érdekében rendezzék békében a dolgot. Eddig mindenki őt sajnálta a családban, mert rettentő jól manipulálta a környezetét, de szép lassan kibújt a szög a zsákból és már senki előtt nem tűrtőzteti magát, a 70 éves dédi előtt sem. (ráadásul olyanokat mond a kétéves gyereknek, hogy ugyanolyan kis rohadék vagy, mint az apád, viselkedjél normálisan, különben elvágom a torkod ... stb.). A családunk egyébként a gyerek megszületése óta emberfeletti módon segítette őket anyagilag, lelkileg, mindenben.

Mivel a pár férfi tagja az én nagyon közeli rokonom, szeretném őt valahogyan átsegíteni ezen, mert bele van betegedve, hogy elveszítheti a gyermekét. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen kedves megosztani a tapasztalatait.

dec. 4. 15:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értem, nem imádni kell messziről a gyereket, hanem gondoskodni róla.

Nagyon kell (hetente 3x),de könnyű volt elköltözni.

Ha anya valóban ennyire problémás, a gyereket apának felnevelni kell és nem állatkertbe vinni hétvégén.

dec. 5. 13:32
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

#12, #14 Mert ezt az alszent posztot az anyos irta, amugy rejtett narci, aki feltekeny es mindent le akar uralni, mindenben dominalni akar! A menyet is o hecceli. Csak aztan nehogy ragalmazasi per legyen belole. ;-)

Es pontosan, ha annyira erdekelne es annyira aggodna az ipse, nem heti nehany alkalomra akarna maganak a gyereket! Nagyon atlatszo am, nagyon kilog a lolab! ;-) :-D

dec. 5. 13:59
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Ha egyedül kéne nevelnem a két éves gyerekem,mert apa megúnta a családosdít,és egyedül kéne fentartani magunkat, lehet nekem is lenne pár keresetlen szavam az ex rokonaihoz, akik idejönnének belepofázni az életembe, felhánytorgati mit tettek értem amiért a gyerekemmel kell most fizetni, és minősíteni engem.

Ahhoz két ember kell, hogy ne működjön a kapcsolat.

Gondolom apuka eddig szrt anyára és a gyerekre is.

dec. 5. 14:21
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
És bezzeg az ilyen ösztönállatok nem rohangálnak a Czeizel-intézerbe... Én már "kedves" anyukát már régen elkaptam volna, hogy végighúzzam a betonon, amíg él...
dec. 5. 21:02
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem itt nem a nő lesz a hunyó hanem akik kikészítették. Le kellene szállni róla, mert a gyereknek szüksége van az anyjára. Ha az apuka meg a szarkavaró rokon annyira rendes emberek lennének, a nő meg pszichés beteg, leszarnák a láthatást, a gyerek testi épségéért aggódnának hogy biztonságos helyen nőhessen fel. De ugye itt nem rendesek azok sem. A gyerek érdekében nem kellene a kisgyerekes kialvatlan anyát hergelni, ítélkezni, inkább segíteni...
dec. 6. 09:00
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Aha, fáj az igazság, amiért megírtam, az összes ilyen apuka, aki inkább éli a világát, mint elperelné a gyerekét! egy bántalmazótól egy sz... ember? Pedig, ez tény, hiába törölteted.
dec. 6. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha már úgyis megy valamiféle eljárás, miért nem z ügyvédetekkel beszélitek ezt meg?
dec. 6. 15:44
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pszichésen abba bolondult bele, hogy szakított vele a párja és otthagyta a kis gyerekkel. Ez inkább személyiségbeli probléma azok alapján, amiket mondasz. Nem gyógyszert kellene szednie, hanem rendezni az önértékelését.
dec. 8. 18:57
 19/21 A kérdező kommentje:

Hű, vannak itt érdekes válaszok, az biztos.

Apuka a születésétől fogva sokkal többet foglalkozott a gyerekkel, mint anyuka (igen, neki is vannak hibái, nem tökéletes, de akkor is sokkal többet foglalkozott a gyerekkel). Anyukának fontosabbak voltak a barátnők, de még a kutyája is, mint a gyerek. Nem csak emiatt, hanem sok egyéb dolog miatt megromlott a kapcsolatuk, ami apuka számára már tűrhetetlenné vált és mivel a lakás a kisgyerek anyjának a családjáé, így nem volt más választása, mint elköltözni a saját lakásába. A nő marasztalta volna, de valahányszor ott maradt, eltelt pár nap és ugyanúgy kezdett viselkedni. Ha nem tetszik neki valami, üvölt, toporzékol, hisztériás rohama van. A saját családja is elismeri, hogy ilyen és mindig is ilyen volt, ezért mentek tönkre az előző kapcsolatai (miért állítana ilyet az édesapja és az édesanyja, ha nem lenne igaz?)

Volt itt olyan válasz, hogy felhánytorgatja a család, miben segítették őket a gyerek születése óta. Ez nem igaz. Sosem mondták neki, még most sem, hogy kialakult ez a helyzet. Pedig ha apuka hétvégén nem tudott vigyázni a gyerekre, mert dolgoznia kellett, akkor anyuka ugyanúgy elment barátnőzni és ilyenkor mindig az anyósát hívta fel, hogy menjen a gyerekre vigyázni (80 km távolság van köztük). Az anyós állandóan ugrásra készen volt, akár hétvégén, akár hétközben, pedig ő is dolgozik, háztartást vezet. Egyszer sem hallottam tőle, hogy ez teher lenne a számára, mindig segítőkészen állt hozzájuk. Főzni is ő főzött rájuk, hogy kímélje szegény anyukát, akinek mindig fontosabb volt a szájfeltöltés, a póthaj, a körmös, a kozmetikus és a buli, mint a saját gyereke. (Nem azzal van a baj, hogy ad a külsejére, hanem hogy minden előbbre való számára, mint a gyerek.)

Tisztában vagyok vele, hogy apukának szinte nulla az esélye, mert Magyarországon szinte kivétel nélkül anyukánál marad a gyerek. Itt a kérdés az volt, hogy volt-e már valaki ilyan helyzetben és mit lehet tenni, hogy apuka továbbra is láthassa a gyerekét, ahányszor csak lehet.

És igen, mindketten óriási hibát követtek el, amikor úgy vállaltak gyereket, hogy még egymást sem ismerték. Viszont ezen már nem változtat semmi, hiszen a gyermek megszületett és ő igazán nem tehet semmiről.

dec. 11. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:

"A saját családja is elismeri, hogy ilyen és mindig is ilyen volt"

Nyilván a gyerek előtt is, mégis gyártott neki egyet.

dec. 12. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!