Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezt hogy lehetne felnőtt...

Ezt hogy lehetne felnőtt ember módjára megoldani?

Figyelt kérdés

Két éve vagynuk házasok, a feleségem családja vagyis rokonsága az első perctől kezdve utál engem, nem tudom miért, nem adták a tudomra.

Az anyukájával jóba vagyok, az apukája már meghalt, egy testvére van aki külföldön él, vele semleges a viszonyom.

Apai részről egyetlen élő rokona sincs.

Pedig ugye mindennek van oka, de még mielőtt összeházasodtunk volna már akkor kijelentették, hogy ha lehet ne menjek át hozzájuk. (ez az anyai család,két nagyszülő, két nagynéni, 4 unokatestvér akik egy rakáson élnek egy két generációs családi házban)

Aztán a házasság előtt már megengedték, hogy átmnejek, köszönni se köszöntek, ellenségesek voltak, nem nyitottak felém kicsit sem. Nem is bántottak, nem szóltak be se semmit, csak mintha ott se lettem volna.

A nagyanyjával beszéltünk pár szót, de csak ilyen látszat beszélgetés volt.

Azért mentem át mert a feleségem nagyon erőltette, meg úgy voltam vele, hogy akkor adjuk meg az esélyt.

Aztán az esküvőn még találkoztam velük, ott is klikkesedtek, senkivel nem beszéltek a rokonaim, se a barátok közül, minden rokonom kérdezte hogy kik ezek és minek vannak itt.

Legutóbb az utcán jöttek szembe, szó szerint egységesen elfordultak mikor megláttak, de így szinkronban fordították a fejüket, mondtam hogy sziasztok, visszaköszöntek, és mentem tovább.

Ez annyira nem izgatna, nyilván idegesítenek mert ugyan azon társadalmi rétegbe tartozunk (szóval nem orvosok meg értelmiségeiek én meg egy buta utcasperő akit lenéznek)

Viszont a feleségem továbbra is zaklat, hogy ha van valami családi esemény miért nem megyek vele oda...mondom erre abszolút nem vagyok vevő, egyetlen órámat sem akarom egy ilyen közegben eltölteni.

Erre most kitalálta, hogy akkor ő sem jön az én családi programjaimra, holott az én családom szereti őt, kedvesek, érdeklődnek felőle, folyamatosan nyitnak felé.

Szivesen mennék én is az ő családjával ha csak fele ennyire nyitottak lennének.

Úgy érzem hogy ő nem is véd meg a családjával szemben.

Ők állandóan összevesznek, egy hétig nem beszélnek, utána mintha misem történt volna, de ez az egész család, semmi következetesség nincs bennük, csak óriási balhék, majd elfeljtik aztán újra és újra.

Múlktor felhívta a nagynénje mert valamin összevesztek, és kihallatszott a telefonból, hogy azt mondja hogy "te sem vagy már olyan mint voltál mielőtt összejöttél ezzel a manussal".

Mondta a feleségem, hogy ő nem változott, aztán mikor letették, kérdeztem, hogy ennek a manusnak nincs véletlen neve?

Azért mégis csak a férje vagyok egy névvel, nem egy "manus".

Erre visszahívta a nagynénjét, hogy amúgy van neve és így meg úgy, beolvasott neki minden rágalmára, aztán ennyi volt a beszélgetésük.

De ha nem említem meg eszébe sem jutott volna, én nem tudom elképzelni, hogy bármelyik rokonom azt mondaná, hogy "az a nő akivel együtt vagy így meg úgy"....

Ezeket leszámítva jól megvagyunk, meg a világért sem akarom, hogy a családja viselkedésére rámenjen a kapcsolatunk (de így ráfog) és most hogy ő elkezdte ezt az óvódás viselkedést, hogy akkor én sem megyek a te rokonaiddal, valószínű előbb utóbb megbántja az én rokonaimat is. (mondjuk ők akkor se mondanák hogy ne hozzam magammal)

Úgyis az anyja a legfontosabb rokona, vele megvagyok, akkor miért kell nekem ezekkel a tróger nagynénikkel meg unokatesókkal összeülnöm?

Ezt nem vállalom be, majd ha tudnak viselkedni, de erre kinek van szüksége?

Jól gondolom, hog emiatt idővel tönkremehet a kapcsolatunk? Már csak arra tekintettel is, hogy engem ez rohadtul zavar, és igazságtalannak érzem. (azt amit az ő családja csinál velem, és azt is amit ő kezd csinálni az én családommal)

szept. 25. 15:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Mondod, hogy egymás között is ilyenek. Meg a feleséged vinné ezt tovább a te rokonságodba. Ha terveztetek gyereket mindenképp várj, nem ám a végén kiderül, hogy mind bolond, egész életedben bánhatnád a döntésedet. Határozottan mondd el a feleségednek a meglátásaidat, inkább most váljatok azon simán túl leszel egy idő után, de ha gyerek lesz egy életre odaköt hozzájuk, nem beszélve a rettegésről, hogy milyen ember lesz belőle ha rájuk üt. Nem, nem csak a nevelésen múlik.
szept. 25. 19:28
 12/22 A kérdező kommentje:

Tényleg nem tudok mit mondani arra, hogy miért ilyenek.

Büntetlen előéletű vagyok, egész életemben egyetlen bírságot kaptam egy elmulaszott biztonsági öv miatt.

Társadalmilag ugyan abba a csoportba tartozunk, anyagilag is, nemzetiséget tekintve is.

Teljesen hétköznapi munkám van, a jogosítványomból élek.

Ha tudnám, hogy van egy jó okuk nyilván nem írnám ki a kérdést.

Soha nem beszéltem egyikükkel sem, egyiküket sem ismertem a kapcsolatunk előtt, és tényleg a legelső perctől kezdve elutasítóak.

A feleségem még azzal magyarázza, hogy zárkózottak, de azért az unokatestvérek párjait úgy látom elfogadták, nem tudok róla hogy ők tiltva lettek volna a családi összejövetelekről.

szept. 25. 20:14
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én se tudok mást javasolni, meg kell kérdezni tőlük.
szept. 25. 20:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feleséged nem akar felnőttként viselkedni, akkor sehogy. Ez ovis durca, hogy ha az ő családja büdösbunkó veled, akkor cserébe a tiédet bünteti.
szept. 25. 20:29
 15/22 anonim válasza:
29%

Nem könnyü de... nem menthetetlen.

Viszont nézd más szögből.

Jóban rosszban ügyebár. Ha nem mész vele, egyedül áll a sortűz előtt, akármit mondhatnak neki meg sem tudod, sem őt védeni, sem magadat. Ha nem mész el, ő is ezt fogja érezni hogy, ott hagytad a frontvonalon. Egyedül. És most rajta köszörülik a torkuk és nincs mellette a te erőd amitől ő is batrabb hisz ha vele vagy lehet leperegnek rola a dolgok. Ahogy irtad egy telefonbeszélgetés alkalmaval mikor jelezted hogy van a manusnak neve ő kiállt érted es visszahivta leoltotta mert igazad van! Viszont magátol azért nem jut eszébe mert mindig alázva van es volt. Mergező családi környezet. Hogy téged nem kedvelnek? És?? A családját vetted el? Nem.csak,vele jár. Nem kell szeressed de kutya kötelességed kiálnod a feleséged mellett. Nem simogthatja anyuci a buksid mert az ő ügyes fiát valaki nem kedveli. Igen tudom, ahol nemjo onnan eljövünk. A ferfiaknak ilyen egyszerü. De a Feleséged nem hagyhatod ott!!!

Rafog menni a kapcsolatotok? Rajtad múlik... kiálsz érte ,felismered a csaladon beluli eroszakot a manipulaciot,adsz időt a feleségednek hogy megértse nem ez a normális, neki az, hisz ebben nőtt fel, de ez nem normalis. Es mostmár Ti vagytok egy család!!!

Nem kell gyakran összefutni veluk ennyi. Azt a negyedévente 1 alkalmat nem kibirjatok? Vagy felevente.. De!! Mindenek elött biztositsd róla a feleséged hogy neked ő a legfontosabb és ha azt szeretné hogy te igy hogy te egy manus vagy ,akire fujnak,es baromira nem tetszik a hozzádállásuk mert semmi rosszat nem tettel, ha igy is menni szeretne te mesz vele. De ne várja el hogy nem véded meg magatokat ha ugyérzed átlepnek egy határt...

Ha azt mondja hogy " de nekem csak ők vannak,ők a csaladom" akkor öleld at,és mond meg "nem szivem, mostmar én vagyok a csaladod!"

Szamos ilyen lesz még. Nem egyedi, nalunk is van ilyen. Pl sogoromekkal egy varosban lakunk évi 2x ha talalkozunk.Öcsemmel jobb kapcsolata van a ferjemnek is mint a sajat öccsével. Bantja is, de ez van. Nem artottam nekik. Mégis le vagyunk tojva,valahogy engem nem bírnak. De kibírom. De ettől fuggetlenul 16 éve vagyunk egy pár, es nem ez határoz meg. Az ember a csaladjat nem választhatja meg...ők ilyenek. De nem kell mindennap beszelni velük. Nagynenemmel,pedig imadom, negyedevente egyszer beszelunk.mindenkinek megvan a maga élete.. legyen meg a tietek is!!! Sok kitartast ,boldogságot.. Lesznek még hullamvasutak de sose felejtsd el,hogy őt valasztottad,ő meg téged..

szept. 25. 20:45
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
Én esküszöm nem értem, hogy miért házasodik össze két ember, akik nem képesek megbeszélni egymással, hogy a feleség rokonai miért nem szeretik a férjet!! Hogy a picskulába lehet ez? Miért házasodik össze két ember, ha nem képesek beszélgetni emberi érzésekről, hozzáállásról, egyáltalán, feltenni ezt a kérdést a rokonságnak? Elmentek ketten a családhoz, kiáltok, és megkéritek őket, hogy kérlek mondjátok el, mi a bajotok Gézával, mert őt nagyon bántja. Mi lenne ekkor? Kussolás az esemény végéig? Komolyan tanuljatok már meg kommunikálni!
szept. 25. 21:06
 17/22 anonim ***** válasza:
*kiálltok
szept. 25. 21:06
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van egy barátom, aki nem bírja a felesége családját, és ő elmegy minden családi eseményre, és hallgat, ha valaki kérdezi, akkor válaszol és ennyi. Ha te ezt nem tudod megcsinálni, akkor menj oda a házhoz és kérdezd meg kerek perec hogy mi bajuk veled. A feleséged azt szokta mondani, hogy "ők ilyenek", azok az emberek általában "akik ilyenek", azoknál szokott működeni ez az egyenes, odamegyek megbeszélni hogy mi van. Aztán már csak a saját vérmérsékleteden múlik, hogy mi lesz a szituáció végén.

Menj oda és mondjad nekik "Úgy látom, hogy valamiért utáltok engem, a feleségem meg ragaszkodik hozzá hogy jelenjek meg a családi események, szóval mondjátok meg mi a bajatok".

szept. 25. 21:28
 19/22 anonim válasza:
100%

16, annak azert nincs ertelme mert nem kell hogy szeressék egymast, a házaspárnak kell szeretni egymast. Pl anyossal apossal jol kijövök, elfogadtak tán még szeretnek is, en is őket,de mindig vannak összetűzeseink. A ferjem eleinte legyintett h ilyenek, de nekem krva szrul esett a viselkedesuk.

Es igen tenyleg ilyenek, de ettől meg nem tűrőm szo nelkul, ha engem valami bant megmondom. A ferjem eszre se veszi a bszogatast vagy a burkolt kekeckedest, ő ebben nőtt fel, elengedi a fule mellett. Én viszont nem vagyok hajlando eltűrni. Na de ehhez kellett majd 6 év! Mi 24 evesen hazasodtunk, a kerdező nem tudom hány évesek, de valljuk be azert 30 alatt még jócskán tanulja az ember hogyan is legyen Nő és Férfi, korántsem erettek még teljesen... en is azt tudom mondani saját magamra hogy igazán Nő 30 felett kezdtem lenni.

szept. 25. 21:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Úgy lehet megoldani, hogy szépen elválsz tőle, mert ő totál rágyógyult a családjára, és ahelyett, hogy megszakítaná velük a kapcsolatot, még rángatna magával hozzájuk.

Ezen kívül passzív-agresszív nő. Kell ez neked, úgy őszintén?

szept. 26. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!