Mit lehet csinálni olyan esetben, mikor elválás esetén anyuka ennyire láthatóan ellenszenves, és utál?
Hetente egyszer járok a 8 éves fiamhoz láthatásra hétvégén, mivel így beszéltük meg régebben.
Valamiért anyuka mindig kihangsúlyozza, hogy semmilyen ajándékot ne vegyek, és ne is vigyek neki, így is van elég játéka.
Pedig mikor én viszek neki valami társast, vagy játékfigurát, akkor annak nagyon örül, és eljátszunk vele ott, de sajnos egyszer már láttam saját szememmel is, illetve fiam, meg anyósom által tudomásomra jutott, hogy ezeket a játékokat anyuka mindig szépen kidobja a kukába. Bármilyen társast veszek, vagy más jellegű ajándékot, amit én viszek, sajnos kukában landol, ezért már nem is merek komolyabb ajándékot venni.
Ilyen esetben meg lehetne vele beszélni, hogy ne csinálja ezt, a gyerek örül neki? Vagy ilyen emberre felesleges észérvekkel hatni.
1. Jogod van részt venni a gyereked teljes szellemi, lelki, testi nevelésében. Nem az anyja dönti el.
Te nem vendég, látogató vagy, akkor sem, ha a gyakorlatból így tűnik, hiszen meg kell egyezni a láthatásnak nevezett, kötelező együtt időtöltés idejében.
Kérdés, az anyja a kizárólagos nevelési jogot kapta, vagy közöst.
Ha az anyja kidobja a gyereknek az apjától kapott játékát, amivel a láthatási időben együtt játszanak, akkor súlyos !!! lelki traumát okoz a gyereknek!
Kérheted a bíróságon ennek alapján, hogy 1. többször lásd a gyerekedet, 2. kapd meg te a felügyeleti, nevelési jogot.
Gyűjtsd a konkrét bizonyítékokat. Pl. hangfelvételt:
“Van kedved játszani a társassal, amit legutóbb hoztam neked?
-Van, de anya kidobta.”
"Felügyelettel van a láthatás?"
Ha felugyelt lathatas lenne, akkor nem az anyanal lenne, hanem a gyamhivatal/csaladvedelmi szolgálat által biztosított helységben, szakember felügyelete alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!