Hogy űzzem el ezeket az érzéseket a sógornőmmel?
Kavarognak bennem az érzések, nem is tudom mit érzek pontosan.
37 éves vagyok, 5 és fél éve vagyok itthon, mióta megszülettek a gyerekeim. 1 év múlva mennék vissza dolgozni.
És van nekem egy sógornőm. Ő nagyon korán szült 22 évesen az elsőt, utána 26 évesen a másodikat. Egy korúak vagyunk, ő is 37 éves. Viszont mikor össze jött a bátyjámmal nem volt neki igazából se szakmája se iskolája.
És basszus míg én megszültem a gyerekeket ő elvégzett egy főiskolát, plusz elvégezte ugyan azt a szakmai képzést ami nekem van ezzel párhuzamosan.
Valahogy azt érzem, hogy féltekény vagyok.
Hogy úgy hogy a semmiből indult, többet elért mint én míg szültem és gyerekeztem. Már nagyok a gyerekei, 11 és 15 évesek. Jönnek mennek, jó munkája van. Még fiatal mindig, jó munkája van, diplomája.
Ez ilyen. Te mit csináltál, míg ő szült, megy gyerekezett?
Különben nem lehet összehasonlítani a két életet. Te az ő korában nem érezted még magad késznek a szülésre. Ő meg nem akart várni. Mit is lehet összehasonlítani?
Szerintem ne mérd magad hozzá, mert ebbe bele lehet őrülni.
Dolgoztam, éltem az életem.
Nem tudom miért hasonlítgatom össze.
Talán, hogy többet elért, hogy nulla iskolával, a semmibe szült első gyerekkel egyetemet végzett.
Nem járunk azonos utakat. Neked nem volt lehetőséged szülni 22 évesen, de talan jobb is. Lehet nem lenne diplomád, mert gyerek mellett piszok nehéz.
Te fiatalon - úgymond - jöttél-mentél, most meg ő. De ha belegondolsz neki sose volt egyszerű. Most se az. Attól mert már kamaszok a gyerekek, az nem azt jelenti, hogy nincs velük probléma. Sőt! Kamaszkor! Atya Isten! 🙄
Na és ha ő "csupasz" seggel szült? Elég rizikós az. Talán azt irigyled, hogy benne 2x nagyobb volt a kitartás és energia? Hát aztán?
Az egész zavar valahogy. Hogy még mindig fiatal, de már nagyok a gyerekek, elvannak. Nem most van kicsi gyerekekkel otthon.
Sokkal többet elért.
"Talán, hogy többet elért, hogy nulla iskolával, a semmibe szült első gyerekkel egyetemet végzett."
Vannak esetek, amikor a batorsag meg a kitartas meghozza az eredmenyet. ;-)
Te legalabb latod kerdezo, hogy mindez mogott mi van. Intelligencia kerdese, sokan nem szeretik eszrevenni.
Arra gondolj, amit tobben Irtak: nem lehet osszehasonlitani a ket eletutat. Es tudd, te semmivel es semmiben nem vagy kevesebb, mint a sogornod! Szerintem inkabb orulj neki, nem hiszem, hogy jobb lenne egy muveletlen taho a rokonsagban. ;-)
Arra gondolj, hogy ennek az árát is megfizette sógornőd, csak annyit látsz, hogy (szerinted) milyen jó neki.
Lehet, az is megoldás, ha megkérdezed tőle egyszer egy alkalmas pillanatban, hogy mennyire volt nehéz neki kisgyerekkel diplomát szerezni. Merthogy nemvolt sétagalopp, az tuti. Még az is lehet, hogy akkor és ott a kimerültségtől ő irigyelt téged.
"Hogy még mindig fiatal, de már nagyok a gyerekek, elvannak. Nem most van kicsi gyerekekkel otthon."
Na és??? Ha fiatalon szülsz, akkor miben lenne más neked? Az évek ugyan úgy telnek. Akkor MÉG fiatalabb korodban lettek volna ott a kölykök, akkor meg az lenne a bajod.
Úgy érzem, te annyira nem is akarod ezt az anyaságot. Meg feltékeny is vagy arra a diplomára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!