Más is úgy látja, hogy sok családban csak a szülők tartják össze a testvéreket, sógorokat, sógornőket, és miután meghalnak, a testvérek, sógorok, sógornők szinte le sem tojják egymást, nagyjából megszűnik közöttük a kapcsolat?
Anyám és a testvérei 20-ad rangú dolgok miatt megharagudnak egymásra. Most meghaltak a nagyszülők, és az emberek azt hiszik, hogy azért nem beszélnek egymással mert összevesztek az örökségen, pedig nem, valami hülyeségen összekaptak egymással és nem keresik egymást.
Én magam jóba vagyok a tesóimmal és nem tudom elképzelni, hogy ha anyám meghal akkor másképp lenne. Legfeljebb kevesebbet fogunk beszélni, akkor ha nagyon messze lakunk egymástól. De eddig úgy látszik, hogy egy városba fogunk lakni (ami sajnos nem a szülővárosunk)
A párom családjában ez pontosan
ugyanígy volt. Ők hárman vannak
testvérek és amíg éltek a szüleik
addig tartották rendesen a kapcsolatot meg találkoztak.
Miután meghaltak teljesen
megszakadt a kapcsolata
mindkettővel. A kisebbik
öccse csak akkor keresi
ha kell valami, a nagyobbik
öccsével még beszéltek egy ideig
de össze vesztek valamin
azóta vele sincs kapcsolat
egyáltalán.
Nekem egy húgom van
anyánk még él de
pár éve meg romlott
A kapcsolatunk.
Akkor beszélünk csak
ha van valami közös ügyünk.
10 éve nem láttam a tesóimat, de őszintén nem is érdekel.
Eleve nagy köztünk a korkülönbség (majdnem tízév), plusz semmi közös nincsen bennünk, ezek kívül állandóan én voltam a pesztra kamaszkoromtól, szóval anyámék tettek érte, hogy ne is akarjam látni őket, miután elköltöztem.
Persze nem értik, miért :D, én sem. Szerintem nem egy kamasz dolga suli után és szünetekben vigyázni a kistestvérére "kötelező" jelleggel.
Azt nem mondanám, hogy sok családban így van, de jó párban igen, pl. nálunk is. Az sztem brutál nagy szerencse, ha jó a kapcsolat a testvérek között - ami részint nevelés kérdése (itt is azért tud ordas nagyot hibázni a szülő - mint nálunk... brutális kivételezés öcsém felé... az a szintű, amit az idegen emberek észrevettek utcán és szóltak... ilyenkor meg nyilván elszáll magától az aranygyerek és megkeseredik a másik; ilyen pl. a gyerekek versenyeztetése meg a példálózgatás; ilyen az, hogy megbüntetik-e nagyon genyó módon viselkedő testvért stb.), részint meg személyiség kérdése. Nem minden testvérpár, nagy családban levő család szimpatikus egymásnak. Úgy meg sztem fölösleges tartani a kapcsolatot a muszájon kívül (pl. hagyatéki tárgyalás és hasonlók), ha olyan a kapcsolat, hogyha nem lennének rokonok, kerülnék egymást, mint a tüzet.
De azért nem fehér holló ritkaságúak a jó kapcsolatban levő testvérek, rokonok sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!