Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Más is úgy látja, hogy sok...

Más is úgy látja, hogy sok családban csak a szülők tartják össze a testvéreket, sógorokat, sógornőket, és miután meghalnak, a testvérek, sógorok, sógornők szinte le sem tojják egymást, nagyjából megszűnik közöttük a kapcsolat?

Figyelt kérdés

jún. 14. 09:04
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
25 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem - szerintem a legtöbb családban még a szülők sem tartják össze őket, sőt pont ők tehetnek arról, hogy a testvérek megutálják egymást.
jún. 14. 09:14
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Anyám és a testvérei 20-ad rangú dolgok miatt megharagudnak egymásra. Most meghaltak a nagyszülők, és az emberek azt hiszik, hogy azért nem beszélnek egymással mert összevesztek az örökségen, pedig nem, valami hülyeségen összekaptak egymással és nem keresik egymást.

Én magam jóba vagyok a tesóimmal és nem tudom elképzelni, hogy ha anyám meghal akkor másképp lenne. Legfeljebb kevesebbet fogunk beszélni, akkor ha nagyon messze lakunk egymástól. De eddig úgy látszik, hogy egy városba fogunk lakni (ami sajnos nem a szülővárosunk)

jún. 14. 09:18
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
#1-nek igaza van. Ferjem csaladjaban volt egy osszeveszes egy evvel ezelott, azota anyosom a sogornom partjat fogja, barmikor amikor telefonalnak a ferjemmel, mindig arrol kezd beszelni, hogy “dehat a hugod igy ugy”. Nincs kimondva, de nem szereti ugyanugy a ferjemet, mint a lanyat. Csupan erezteti. Ahelyett, hogy kimaradna belole, es rabizna a felnott gyerekeire, hogy oldjak meg, ha meg akarjak, nem. O csak mondja, mikozben semmi koze a dologhoz. Emiatt mar a ferjem ra is haragszik.
jún. 14. 09:19
 4/10 senior10 ***** válasza:
96%
a családban is van ilyen és a környezetemben is rengeteg ilyen esetet tapasztaltam.
jún. 14. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Már a szülők sem. Anyósomék négyen testvérek, már a szüleik életében összevesztek és kerülték egymást. A szüleik halála után rosszabb lett az örökség miatt.
jún. 14. 09:53
 6/10 anonim ***** válasza:
41%

A párom családjában ez pontosan

ugyanígy volt. Ők hárman vannak

testvérek és amíg éltek a szüleik

addig tartották rendesen a kapcsolatot meg találkoztak.

Miután meghaltak teljesen

megszakadt a kapcsolata

mindkettővel. A kisebbik

öccse csak akkor keresi

ha kell valami, a nagyobbik

öccsével még beszéltek egy ideig

de össze vesztek valamin

azóta vele sincs kapcsolat

egyáltalán.

Nekem egy húgom van

anyánk még él de

pár éve meg romlott

A kapcsolatunk.

Akkor beszélünk csak

ha van valami közös ügyünk.

jún. 14. 16:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

10 éve nem láttam a tesóimat, de őszintén nem is érdekel.

Eleve nagy köztünk a korkülönbség (majdnem tízév), plusz semmi közös nincsen bennünk, ezek kívül állandóan én voltam a pesztra kamaszkoromtól, szóval anyámék tettek érte, hogy ne is akarjam látni őket, miután elköltöztem.

Persze nem értik, miért :D, én sem. Szerintem nem egy kamasz dolga suli után és szünetekben vigyázni a kistestvérére "kötelező" jelleggel.

jún. 15. 08:14
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Én azt látom, hogy a testvérek közötti ellentétekért 90%-ban a szülők felelősek. Az ő hibás magatartásuk vezet oda, hogy a két gyerek eltávolodjon egymástól.
jún. 15. 11:57
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Azt nem mondanám, hogy sok családban így van, de jó párban igen, pl. nálunk is. Az sztem brutál nagy szerencse, ha jó a kapcsolat a testvérek között - ami részint nevelés kérdése (itt is azért tud ordas nagyot hibázni a szülő - mint nálunk... brutális kivételezés öcsém felé... az a szintű, amit az idegen emberek észrevettek utcán és szóltak... ilyenkor meg nyilván elszáll magától az aranygyerek és megkeseredik a másik; ilyen pl. a gyerekek versenyeztetése meg a példálózgatás; ilyen az, hogy megbüntetik-e nagyon genyó módon viselkedő testvért stb.), részint meg személyiség kérdése. Nem minden testvérpár, nagy családban levő család szimpatikus egymásnak. Úgy meg sztem fölösleges tartani a kapcsolatot a muszájon kívül (pl. hagyatéki tárgyalás és hasonlók), ha olyan a kapcsolat, hogyha nem lennének rokonok, kerülnék egymást, mint a tüzet.

De azért nem fehér holló ritkaságúak a jó kapcsolatban levő testvérek, rokonok sem.

jún. 17. 12:17
 10/10 NPeti11 ***** válasza:
63%
Nálunk pont fordítva van. Mindkét félről szülők teszik tönkre a kapcsolatot. Húgom nem beszél velem 30 éve apám miatt. Feleségem nem beszél húgával 2 éve mert szülei választás elé állították. Szétesett a családunk.
okt. 15. 13:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!