11/17 anonim válasza:
Az ancestry.com szerint létezett ilyen vezetéknév már régebben is. Azt írja az internet, hogy a latin anya szó, gondolom mater egyik formájaként létezett a matrix, amely anyaméhet, vemhes állatot, ilyesmit jelentett. Szóval nem csak matematikai fogalomként létezett ez a szó.
12/17 anonim válasza:
#10 Egy szóval nem mondtam, hogy ez rossz, csak tényként említettem. Az én "lánynevem" a Boróka, úgyhogy lehet hogy gyűlöl majd a lányom...🙂
13/17 anonim válasza:
Boróka... szép, különleges név...Az én nevem Virág lett volna, de szerencsére fiú lettem. Lehet ha lesz lányom akkor Virág lesz, mert tetszik...😊
14/17 anonim válasza:
"8-as Amerikában évszakról neveznek el embereket nálunk meg gyümölcsről pl Málna, Eperke szóval semmivel sem vagyunk alattuk ebben a tekintetben (sajnos)."
Á, az USA sokkal extrémebb ilyen szempontból, ott tényleg gyakorlatilag bármiről és bárkiről elnevezheted a gyerekedet. Nyilván a többség ott is szokványos neveket kap, viszont hivatali részről senki nem fog akadékoskodni, ha szülőnek fura agymenései vannak - kaphatják történelmi figurák vagy sztárok, formációk nevét, vagy egy kódjelet. Nálunk soha nem mennének át az engedélyeztetésen olyan nevek, mint pl. Kovács Kossuth, Nagy Kordagyuri, Szabó Halottpénz, vagy Kiss MZ/X.
15/17 anonim válasza:
Én szerintem megy egy újabb Kossuth Lajost el tudna viselni ez az ország.
16/17 Kései Sirató válasza:
Persze, létezik - álmodban. Meg olyan is, hogy Logaritmus, Tangens, Kilométer és Bicikli.
17/17 anonim válasza:
MATe RIchard Xavier
Roviden matrix
Bratyesz ocskosnek majd adhatod a nevet nevvalto ugyis van nemzetunkbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!