Mi a véleményetek a csládtagok becézéről? Cicukám, nyuszikám, kicsikém, mókuskákám. Vagy ezek rövidìtéséről. Anyutól vagy aputól nagyszülőktől stb. Ti szeretitek? Titeket hogy szólìtanak?
Figyelt kérdés
2024. febr. 23. 14:47
11/18 anonim válasza:
A rendes név becézése az nem zavar de az ilyen babám meg egyéb indokolatlan becézésektől konkrétan rosszul vagyok.
12/18 anonim válasza:
Én majom voltam. Mondjuk rá is szolgáltam. :-D
13/18 anonim válasza:
Felnőtt embert nem azért becezzuk, hogy roviditsuk, hanem ez is egyfajta szeretet kinyilvanitas. Hányni tudnék mikor párok, házasok a keresztnevukon szólítják egymást. Annyira abszurd, idegen. A munkatarsaimat hívom így, a szerelmemet soha nem tudnám. Édesem, szerelmem, kicsim. Részéről babám, cicám stb. Anyukám is becez engem, soha nem tudnék negatív érzést hozzá kapcsolni ehhez. Mi ilyen becezo szeretgeto gondoskodó közeli kapcsolatban lévő család vagyunk.
14/18 anonim válasza:
#13 Akkor bizony b*zi vagy. Anyám becézhet, de azért társaságban inkább ne. Van nevem. Sőt, ő adta a nevem. Hívjon úgy. Mindenki más meg főleg. Mégis hogy a francba hívják az emberek egymást, mint a saját keresztnevükön??? Én egész gyerekkoromban becéztem az unokatestvéremet Viktorról Vikinek. A felesége is Viktornak hívja. És ez a normális. Már nem egy tízéves gyerek. Ő már nem Viki, ő Viktor. Pont. Be is b*szna, ha cuncikámnak vagy tökmagnak hívná mindenki a 35 éves embert egy családi összejövetelen.
15/18 anonim válasza:
A kicsimtől lassan hányni tudnék már annyit hallom/hallottam anyáméktól ahogy így szólítják egymást. Egyébként ha mások becézik egymást az nem zavar, ha engem becéznek azt nem szeretem.
16/18 anonim válasza:
engem férjem becėz ės szeretem,én meg lányunkat becėztem becėzem itthon .
17/18 Metionin válasza:
Szerintem borzasztó, főleg ha a becézett embert idegesíti. Bár lehet azért, mert nálunk nem volt ilyesmi, sőt, igazából a nevemen sem szólítottak sosem a szüleim, max mások előtt de akkor is érződött, hogy idegen a dolog nekik is meg nekem is.
18/18 anonim válasza:
úgy gondolom, hogy családtag, ha nem tetszik neked ahogy becézget mond meg neki
én csak 1-2 általánosat szoktam használni...drága..drágaságom...
De alapjáraton inkább témához kötött ez nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!