Mi a véleményetek a csládtagok becézéről? Cicukám, nyuszikám, kicsikém, mókuskákám. Vagy ezek rövidìtéséről. Anyutól vagy aputól nagyszülőktől stb. Ti szeretitek? Titeket hogy szólìtanak?
Ezeket amiket leírtál, borzalmasak.
A mi családunk egyáltalán nem becézős típus. Mindenki mindenkit a keresztnevén szólít (kivéve anya, apa, mama, papa).
Mikor férjemet megismertem, sokáig tartott megszoknom, hogy ők pedig mindenkit becéznek. Férjem pl babámnak hívott az elejétől (így 7 év után elkopott :D )
A keresztanyja mai napig kicsimnek hív. Keresztapja "Rozi"-nak. Nemtudom honnan jött :D
2 gyerekünk van, én vagy a keresztnevükön hívom őket, vagy kisfiam/kislányomnak.
Én nagyon szeretem, otthonról is ezt hoztam, a szüleim is becézték egymást, a kicsinyítőképzők (-ka, -ke) nélkül.
De megértem, ha valakit zavar vagy idegenül hangzik számára, nyilvános helyen mi is a keresztnevünkön szólítjuk egymást általában. (Jó, néha nem :D)
Így nőttem fel, hogy soha senki nem szólított a nevemen, ellenben minden családtagomnak volt egy saját, rám alkalmazott beceneve.
A férjem Cicának szólít.
A gyerekeinket a nevükön nevezzük többnyire, de simán megy nekik a Kiscica, Nyuszka, Babám.
Nincs véleményem, nekem természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!