Ki fontosabb a szülők, nagyszülők VAGY a dédszülő?
Az volt hogy lesz a dédnagymamám szülinapja...(Aug.16) Aztán ugyanakkor lesz egy közelebbi rokon szülinapja is..(szintén Aug.16)
Anyámnak mondtam hogy nekem fontosabb apa vagy ő vagy akár a nagyiék is mint a dédszülő akivel nem vagyok szoros kapcsolatban. és akkor jött az hogy de ő a dédnagymamád őt kéne szeretnem a legjobban ő az ősöm meg ezek...
De őszintén. Nekem fontosabb apám,anyám,meg a nagyszüleim akik sokat segítenek nekem meg szeretem őket, mint egy dédszülő akivel semmilyen kapcsolatom nincs.. csak néha egy félórára megnézem
Szüleid szerintem úgy gondolják, csak nem mondják ki, hogy velük még sokat szülinapozhatsz, dédivel kevésbé. Sajnos ritka kincs ha dédikorban még kivan mind a négy kereke és rá lehet bízni a gyereket, vagy rá akarunk bízni mert az öregek egy része magánakvaló és antiszociális lesz arra a korra.
Másik kérdés, hogy miért nem együtt ünnepeltek hármukat a legidősebbnél pl? Ha ez nem alakult ki akkor valami törés van köztük, talán ezért nem együtt ünnepelnek, ha nem megy aznap akkor a legközelebbi hétvégén.
Fura, hogy a dédnagyszülőt úgy emlegeted, mintha egy távoli rokon lenne, pedig egyenes ági rokon, míg a nagynéni oldalági rokon. Persze ettől még lehet szorosabb a kapcsolat egy nagynénivel vagy nagybácsival.
Egyetértek, hogy az ember életében a szülő a legfontosabb, de gondolj bele, a "dédi" a nagyszülőd szülője (illetve a szülőd nagyszülője), szóval szüleidnek, nagyszüleidnek ugyanolyan fontos ember, mint neked a szüleid, nagyszüleid.
És bármilyen közhelyszerűen hangzik, szerencsés vagy, hogy legalább egy dédidet ismerheted. Ha nem túl szoros köztetek a kapcsolat, próbáld meg őt jobban megismerni, beszélgess vele, biztosan rengeteget tudna mesélni az életéről, az 50-60-70 évvel ezelőtti világról, az ő szüleiről, nagyszüleiről, akik mind a te felmenőid.
Hidd el, ez egy olyan dolog, amit semmivel sem fogsz tudni pótolni, ha a dédi már nem lesz.
Oké, ha apád vagy a dédi születésnapja között kell választani, megértem, hogy azon agyalsz, melyikük fontosabb. De itt nem apádról van szó, hanem egyéb rokonról.
Még ha vele közelebb is állunk egymáshoz, megérteném, hogy az anyámnak és a nagyszülőkkel fontos, hogy a nyilván idős dédit még együtt köszönthesse a család. Én biztosan a dédi szülinapjára mennék.
Én ezt nem értem, ha él a dédszülöd aki a nagyszülöd szülöje miért nem ö van közelebb hozzád?..-mármint szerintem sokkal szorosabb kapcsolatom lenne vele mint a nagynénivel,de nekem nem élt egyik se..
Viszont most megkérdeztem a 6 éves lányomat,mert neki még 4 dédszülöje is él,meg nagynénik is vannak és azt mondts,hogy a dédikhez menne, mert ök már öregek.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!