Miért van megrökönyödve ezen a család?
Sokan úgy veszik, hogy őket utasítod el azzal, ha a kajájukat utasítod el. Máshogy képtelenek kimutatni a törődésüket.
Ettől függetlenül meg kell mondani, nem szabad ebben szenvedni.
"Komolyan ennyire érzéketlen lett a vilag?"
Inkább felemás lett. A határhuzogatás és véleménymegmondás csak addig jó, amíg mi adjuk. Ha kapjuk, akkor már megy a sértődés és minden egyéb.
16: Igaz. Regen mindig az volt a szokas, hogy ezt illik, ezt meg nem, nem nagyon erdekelt senkit, neked mi a velemenyed, te mit szeretsz, stb. Mostanaban bunkonak titulalnak, ha valamit nem akarsz megtenni es ezt el is mondod. Vagy mint a kerdezonel, vegre felnott, es elmondhatta, hogy nem szereti a rokon foztjet.
En pl nem szeretem a porkoltet, mindegy hova megyunk, ha az az ebed, en nem eszek. Nem azert mert bunko valogatos picsa vagyok, hanem sosem szerettem, es megkostolni sem vagyok hajlando. De nem is fintorgok, meg turkalok, hanem nem is szedek magamnak.
"Mostanaban bunkonak titulalnak, ha valamit nem akarsz megtenni es ezt el is mondod. "
Szerintem nem mindegy a stílus. Lehet azt mondani, hogy Jani , én nem szeretem már a töltött paprikát, meg lehet azt mondani, hogy Jani, sosem szerettem a töltött paprikádat.
Nyilván az első nem az igazság, de a lényeg ott van, udvarias és senki nem bantodik meg rajta. A második felesleges feszültség keltés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!