Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Barátkoznál más rokonokkal az...

Barátkoznál más rokonokkal az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Többször kritizáltak, hogy nem tartom a kapcsolatot és nem érdekelnek. De ha nincs semmi hasznom belőlük akkor minek?

Nyilván ha tudtak valamiben segíteni, akkor elfogadtam vagy érte mentem, de ennyi.

Azt fontos megjegyezni, hogy ők nem tanultak tovább mint én. Szóval közös téma sincs sok. És hagyományosan is laza volt mindig a család. Több országban élünk, így a távolság se kicsi.

Más is van így?

jan. 4. 10:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a világ egyik legnagyobb baromsága kivételezni valakivel csak azért, mert rokon. Ha emberileg nem tartod semmire, akkor minek tartanád vele a kapcsolatot? Úgy kell vele bánni, mint bárki mással.
jan. 4. 11:46
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem muszáj a rokonokkal barátkozni, sőt. Én sosem értettem ezt a mentalitást. Szóval ilyen téren abszolút igazad van, ha nem érzed jól magad a társaságukban, akkor minek erőltetnéd?

Viszont egy pökhendi, beképzelt tagnak tűnsz, egyrészt az alapján, hogy szerinted a diploma megléte téged különbbé tesz, illetve hogy náluk a diploma hiányából fakad az értelmi különbség... Ez baromira nem így van, és hogy az általad említett "trashnél" maradjunk, több diplomás embert is tudok, aki szutykokat néz a tévében és kb semmiről se lehet velük beszélgetni, míg van kétkezi munkás ismerősöm, aki széles világlátású, rengeteg minden érdekli, és messze olvasottabb is az előbb említett diplomásoknál. És nem, nem a kivételeket sorolom, a diploma (önmagában!) túlértékelt.

Te nagyon szeretnéd leválasztani magadat a rokonaidról, nem akarsz azonosulni velük, de egyből kilóg a lóláb, ha csak a felsőoktatás a különbség. Ez kb azt jelenti, hogy te is érzed tudat alatt, hogy valójában nem vagy messze tőlük, és a nyavalyás végzettséged az egyetlen, amit fel tudsz hozni reális érvként.

Másrészt szomorú, hogy valaki az alapján ítéli meg az emberi kapcsolatait, hogy hasznos-e neki bármiben.

jan. 4. 13:11
 13/20 anonim ***** válasza:
8%
Ne lovagoljatok már ezen a szerencsétlenül használt hasznosság szón, nem úgy értette a kérdező. Mint ahogy diplomát se említett, lehet, hogy neki sincs, csak továbbtanulást. A szellemi szint és érdeklődési körbeli különbségről beszél.
jan. 4. 13:20
 14/20 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sokszor a diploma túlértékelt. A továbbtanulás célzás volt az igényességre és arra, hogy mindig túllépjek magamon.

Bennük erre se igény se képesség nincs.

Nem vagyon egy békemenetes proli akit az érdekel hol akciós a csirkefarhát és mit adnak este a TV-ben.

Ellenben nagyon önreflexív és kíváncsi vagyok. A kérdés kiírása is önmagában egy kísérlet volt arra, hogy felülvizsgáljam a korábbi meglátásaimat. Hátha én látom rosszul.

De olyan helyzetben vagyok mint az egyszeri utazó akit odaültetnek valaki mellé a buszon és "tessék beszélgetni"...

Néha nehéz. Főleg ha ezzel az egymásmellé üléssel (rokonság) ki is merültek a közös témáink.

jan. 4. 13:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
De ha messze laktok egymástól, akkor miről beszélünk. Én külföldön lakom, a rokonság meg Magyarországon. Évi 3-5x megyek haza Magyarországra. El látogatok hozzájuk és viszhall.Amúgy meg szülinapra, karácsonyra irunk egymásnak meg egy szia mizu nagy ritkán. Nem vagy köteles utánuk szaladgálni ha nem érdekesek számodra.
jan. 4. 13:54
 16/20 A kérdező kommentje:
Amikor Magyarországon laktam is ugyanígy éreztem... A kiköltözés már csak hab a tortán később.
jan. 4. 14:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Na hát ha külföldön élsz nem is kell öket kerülgetnek hetente.Ha írnak , hívnak válaszolj illedelmesen és viszhall. De erre sem vagy köteles.
jan. 4. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha csak a hasznot látod benne akkor jobb is nem barátkozni.
jan. 5. 00:42
 19/20 anonim ***** válasza:
51%
3-as: "A saját érdekükben, kérlek ne tartsd velük a kapcsolatot " --az ő érdekükben, nem a saját érdekükben.
jan. 6. 17:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem kell, feltétlen hasznod legyen belőle, de ha hátrányod nincs miért ne? Persze csak akkor ha neked ez jó, ha nem akkor igazad van minek. Én is valahogy így vagyok. Én azért tartózkodom a rokonoktól, mert vagy mindig meg akarnak győzni valamiről amit másképp gondolok, vagy sok évi nem beszélés után összejövünk, kezdünk kicsit jóban lenni és már jönnek vagy kölcsön kérni, vagy hogy meglátogatnak. Ami nem lenne gond, még itt is aludhatnának, de voltak rossz tapasztalatok. Vagy hogy kezdjünk valami közös üzletbe stb. nekem ez nem hiányzik, mi is teljesen másképp gondolkodunk. Szóval ha mások vagytok egyáltalán nem gáz.
márc. 12. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!