Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi volt eddig a legnagyobb...

Mi volt eddig a legnagyobb pofátlanság/bunkóság, amit rokon(ok)tól kaptatok?

Figyelt kérdés
Hogyan reagáltatok? Szóvá tettétek?

2023. nov. 20. 17:56
1 2
 11/15 Senior Séf ***** válasza:
91%
Apám a 40-et se érte meg, az engem 14 évesen magára hagyó anyám meg már a 90-hez közelít.
2023. nov. 21. 18:49
 12/15 anonim ***** válasza:
86%
A sógorom rendszeresen "Dagadt"-nak szólított. Nő vagyok.
2023. nov. 23. 21:42
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
A nővérem kitúrt a szülői házból, (volt sajátom, látogatóba nem mehettem oda) és a jelentős örökséget is megszerezte, majd évek múlva felhívott, hogy a síremlék megdőlt, fizessem a javítás felét. Mondtam neki "loptál tőlem eleget, csináltasd meg belőle". És letettem a telefont.
2023. nov. 23. 22:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#13 teljesen értem!

Anyánk kiskorunkban meghalt, mi apánkkal éltünk a saját lakásában. Mikor ő is meghalt, én a párommal éltem albérletben, a nővérem meg a férjével a férfi saját lakásában. Még kb át se néztük apa holmijait, ők már átköltöztek oda, a férje lakását kiadták albérletbe.

Én nem akartam odaköltöznk, de nagyon nem értettem, hogy szó nélkül ők miért teszik meg? Arra hivatkozott a nővérem, hogy neki sose lesz saját lakása, neki ez jár, ő nem keres olyan jól, mint én (akkoriban pályakezdő tanár voltam, nem kerestem annyit, mint ő, sőt a párommal együtt feleannyit kerestünk, mint ők ketten a férjével).

Megbeszéltük, hogy a hagyatékiig maradnak, utána eladjuk a lakást, mert ez így nincs rendben.

A hagyatéki nagyon elhúzódott, addig ők apánk dolgai közül mindent eladtak, ami ért valamit, laptop, telefon, mosógép, ilyesmi. Egyszer szóltam, hogy annak a pénznek is a fele az enyém, vagy legalább illett volna megkérdezni, hogy nekem kell-e valami ezek közül a dolgok közül. A nővérem férje elhordott mindennek, majd hozzámvágott egy ötezrest, hogy annyi jár nekem.

A hagyatékin mondtam a közjegyzőnek a helyzetet, de akkor a nővérem azt mondta, hogy ezeket mind ő vette a lakásba, joga volt eladni, ez persze nem volt igaz.

A közjegyző azt javasolta, hogy ahogy most áll a lakás, becsültessük fel és annak a felét fizesse ki a nővérem nekem. Persze ez nem tetszett nekik, zárat cseréltek, nem engedtek be se engem se az ingatlanos értékbecslőt. Közben a nővérem terhes lett, és úton útfélen azt híresztelte, hogy mekkora szemét vagyok, hogy ki akarom őket túrni onnan, pedig jön a baba, stb.

Ügyvédet fogadtam, de annyira megnehezítették az egész eljárást, hogy apánk halála után 8 évvel került pont a dolgok végére. Eladtuk a lakást, ők a férje lakásába költöztek.

Eltelt pár hónap, mikor keresett a nővérem, hogy nem kapnak hitelt, pedig családi házat akarnak venni, tegyem már meg, hogy én veszek fel hitelt, és azt nekik adom, amit majd ők nekem törlesztenek... Hát egy szó nélkül tettem le a telefont és azóta sem beszéltünk.

2023. nov. 24. 09:58
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Az apám hagyatéki tárgyalásán felvetettem, hogy 30-50 millió spórolt pénze volt, az hová lett. A nővérem azt mondta "keresd meg". Később tudtam meg rokonoktól, hogy már apám életében folyamatosan lopkodta tőle.
2023. nov. 24. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!