Csak szerintem volt ez elég durva kijelentés? Mit tettetek volna?
Ma anyósoméknál voltunk ebédelni, gyerekek, sógornők, unokák stb..
Sógoromnak új párja van, a nőnek van egy kisfia az előző kapcsolatából (autista/ADHD-s kisfiú nem tudom pontosan.)
Lényeg annyi, hogy ezekről a problémákról volt szó, anyós nem tudja, hogy az új menyének a kisfia "beteg".
Elég hosszasan beszélgettünk különböző mentális problémákról, majd anyós ezzel a mondattal zárta a beszélgetést: " Ez az ADHD egy új megfogalmazás arra, ha valakinek bolond a gyereke.
Itt megfagyott a hangulat, az új menye szeme kikerekedett és nagyon elszomorodott. Mondani sem kell, onnantól mind csendben voltunk, párom és sógoromn is rászólt anyósomra, hogy nem ilyen 2 pólusú ez a dolog, de ő hajthatatlan volt az álláspontján.
Négyszemközt beszéltem a sógornőmmel, hogy ne vegye magára, elég szemellenzős az anyósunk, megköszönte, hogy legalább mi normálisan állunk hozzá, de fél így bemutatni neki a saját kisfiát.
Mennyire érdemes ebbe belefolyni?
Nem akarok haragot az anyosommal de azért az nonszensz, hogy lebolondozza más gyerekét.
(Az autista kisfiú nem volt jelen, az édesapjánál volt)
Az anyósról nem írok,róla már írtak sokan. Viszont,a kisgyerek anyukájának is meg kell tanulnia azt,hogy nem mindenki úgy fogja fel ezt az állapotot,ahogy ő maga,vagy egy olyan ember,aki valamennyire tudja miről van szó. Igenis meg kell védeni a gyereket,ha lebolondozzák,de ha az anyuka minden ilyen megnyilvánulásra így reagál,az sem neki,sem a gyereknek nem tesz jót.
Egy példa;kimentem az auti kisfiammal a játszira. Építettünk egy homok várat. Tetszett neki,ezért elkezdett repkednina kezével. A gyerekek csak furcsán néztek, a szülők pedig vagy kuncogtak rajta,vagy volt olyan is,aki nem engedte közel a sajátját,mert booollooond. És mennyi ilyen volt. Ha mindent magamra vettem volna,már én lennék a bolond. Szóval az anyukának azt üzenném,hogy zárja ki azokat az embereket,illetve a megnyilvánulásaikat,akik azt sem tudják mi ez,vagy hosszútávon ignorálhatóak.
Na, az lesz a szép majd bemutatja a gyereket, és anyóspajti úgy helyből lebolondozza - igen, 99%-ben ez történik majd.
Kérdés: az új meny miért nem vágta ott azonnal anyuka szemébe, hogy hlye bunkó, aki rádásul még buta is???
Én fixen nem maradtam volna nyugodt, sőt.
24-es, túltolod. Miért bolondozná le anyós a gyereket szemtől szembe? A többség ilyenkor pont hogy megtartja a véleményét magának, nem csak anyós, hanem mindenki, mert nem akar balhét a családban.
De amúgy meg hol mondhatja el az ember a véleményét, ha nem a rokonai között? Attól még nem lesz bunkó, hogy ez a véleménye. Nem tudta, hogy anyukának ilyen gyereke van.
Ha tudta volna, és úgy szólja le, akkor igen, talán lehet bunkónak tartani, mert nem tartotta meg a véleményét, de így nem.
De, bunkóság más betegségén tahóskodni, ha van közeli érintett, ha nincs - azt meg nem tudhatod, nem bunkózik-e a szemükbe majd.
Lehet nem, lehet igen. Az én összes rokonom lazán a szemedbe mondja minden "szerintük vélt" hibádat, tömény rosszindulatba csomagolva, ofc, szóval nem túltolom, hanem pl nálunk 100% ez a valóság.
#27 A bolond már évszázadok óta sértő, ebben közmegegyezés van. A másikat illetően az az érdekes, hogy pont a jogvédők által összeállított szótár szerint a fogyatékos a jó kifejezés, és a fogyatékkal élőt kell kerülni, ezt már én se értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!