Mit találjak ki hogy ne keljen saját nevemre előfizetést kötnöm?
Ha van tartozások, akkor gondolom számlájuk és számuk is van már, minek nekik még egy?
Neked egyebként Telekomos számod van? Ha nem, akkor mondd azt, hogy a Magyar Telekom támogatja az FTC-t, és te a mocskos Fradit úgy utálod, hogy nincs az az isten, hogy szerződést köss velük 😀
Viccet félretéve, mondd meg nekik így, hogy magad miatt sem köteleződsz el szívesen annyira egy szolgáltató mellett, hogy előfizetésed legyen, más miatt (akiknek hivatalosan is problémájuk van a pénz kezelésével) pedig főleg nem. Hiába ők tartoznának, azt rajtad hajtják be.
Ja, és anyum szavaival zárnám, aki mindig azt mondta, hogy az utolsó fillérjeit is nekem adja, amíg van, ha szükségem van rá, de kezesnek akkor sem menne el, ha én kérném, és erre intett engem is (természetesen eszembe sem jutott - még hitelt felvenni sem, csak fontosnak tartotta erre felhívni a figyelmem.) Ez is egy ilyen helyzet. Még azt is felajánlanám, hogy kis összeggel feltöltöm indulónak a kártyás telefonjukat, de az én nevemen nekik szerződésük nem lesz.
Felnőtt emberek, ne más f*szával verjék a csalánt...
Azt is mondhatod, hogy ha valami miatt ezt a számlát se fizetnék, akkor egy idő utàn kopogtatna nálad a behajtó, és akkor a melóhelyeden is tudnák, hogy tartozásod van, mert vonnák a fizudból.
Ez nagyon ciki lenne, és félsz, hogy emiatt esnél el egy jó szerződéstől/állástól, mert megbízhatatlan, léha alaknak tűnnél (ez még egy jó kis fricska is lenne nekik).
Ha bizonygatják, hogy természetesen fizetnék, akkor mondanám, hogy ok, akkor először talán a tartozással kellene kezdeni, azt se te csinàltad nekik, hanem ők maguknak.
(11.: Martin napi bejelentéssel sem hajlandó dolgozni, ha jól tudom 🙃)
Legjobb lenne az igazat mondanád, de ha nem megy, legyél kreatív:
-kiderült, hogy valami korábbi tartozás miatt rajta vagy a szolgáltatók közös feketelistáján
-vagy valami korábbi tartozás miatt tőled is biztosítékot kér a szolgáltató stb.
Hogyne!
Aztán gigantikus számlát telefonálnak, te meg fizetheted. A cég tesz rá, hogy mi a kettőtök megállapodása. Akinek a nevén van, az fizet.
“Ne haragudj, de semmi garancia, hogy fizetnéd a telefon forgalmat, hiszen most is tartozol a szolgáltatónak. Ezt én nem tudom felvállalni. Találjatok más megoldást egy másik szolgáltatónál.”
Ennyi. Ha megsértődik, akkor nyert ügyed van, megszabadultál egy lehúzó szélhámostól.
Gondolj bele, hogy akár több százezres adósságot is csinákhat neked. Ha a most fennálló adósságát nem tudja fizetni, az általad szerződött telefon forgalmat hogy fizetné?!
Akár végre is hajthatnak nálad, ha belemész ebbe a csapdába.
Totál hülyének néz téged.
Kedves Pista bácsi! Tudod, hogy mennyire szeretlek.
Tele vagy adóssággal. Te most azt szeretnéd, hogy kössek a nevemre telefonszerződést, amit aztán nekem számláznak ki, miközben tele vagy adóssággal?!
Ne csináljuk ezt egymással, Pista bácsi. Ezt én nem vállalom, nincs rá keretem, neked meg nulla a fedezeted.
Pénzügyekben nincs rokonság. Beszéljünk másról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!