Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak nekem volt ez fura a...

Csak nekem volt ez fura a családi nyaraláson?

Figyelt kérdés

A családunk fiatal tagjaival nyaralni mentünk pár napra. Direkt figyeltünk a pénz költésre, de utólag össze számolva és vissza nézve vannak fura dolgok. 2 apartmant bèreltünk amit össze lehetett nyitni. Mindkét apartmanhoz tartozott 1-1 klíma, az egyik a nappaliban volt, a másik pedig az egyik hálószobában. 3500 Ft/nap/klíma. Nyilván az egyik klímát csak az érzékelte akik abban a szobában voltak, de az az ár is el lett osztva mindenki között. Már előre meg lett beszélve, hogy felvágottat, nasit mindenki hozzon külön. Rajtunk és egy másik páron kívül senki nem hozott. Konkrétan mire oda ültünk, hogy reggelizunk amit mi vittünk meg ették, pedig ilyen különlegesebb szalámit vittünk, amit szívesen megkóstoltunk volna.

Az alkohol is így volt, hogy mindenki hozzon. Ez se igazán sikerült, de végül ezt elmentek venni. De ez is el lett osztva mindenki között, miközben 4-en nem is ittunk az adott italból.

Nekem kicsit fura és nem is értem, hogy ezek a dolgok, hogy jöttek ki így. Vagy ez ilyenkor így teljesen normális?

2023. júl. 26. 08:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen kicsit így éltem meg. Én direkt vittem olyan alkoholt amit iszok, más is ihatott belőle nyugodtan.

De legközelebb ha ilyen lesz akkor ezekre kifejezetten oda figyelek, hogy ne legyen belőle gond.

2023. júl. 26. 10:05
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
Igy a legtisztább mondjuk majd.
2023. júl. 26. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én legközelebb simán nem mennék ilyen ingyenélő családtagokkal nyaralni.
2023. júl. 26. 10:38
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Én nem "viccesen beszóltam volna" a szalámira, hanem hűvösen kiosztom az összes tahót - mert felenni más ételét nettó bunkóság.
2023. júl. 26. 11:25
 15/17 anonim ***** válasza:
96%
Igen, nem eleg annyit mondani, hogy hagyhattak volna. Én jártam így, vittem egy nagy tál tiramisut, és konkrétan nekem és a páromnak nem maradt. Én azt mondtam, hogy komolyan megettétek és meg sem kérdeztetek? Mi meg sem kóstoltuk, b.sszátokmeg. Szégyelljétek magatokat, mi ez itt, valami vályú, hogy mindent fel kell falni kérdés nélkül? Jött a hízelgés, hogy de ilyen-olyan finom volt. Mondom tudom, én csináltam, nem kell a duma. Azért megszeppentek. Étteremben azon a nyaralason minket nem engedtek utána fizetni, és soha többet ilyen nem fordult elő.
2023. júl. 26. 12:53
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

Én azt nem értem, az ilyen dolgokat miért itt kérdezik az emberek, miért nem ott helyben tisztázzák, hogy figyeljetek gyerekek, nem erről volt szó.

Amúgy például az is megoldás ilyenkor amit előttem írtak, egyik fizette a kaját, cserébe a másig meghívja mondjuk étteremben, vagy állja a belépőt. Nálunk ez teljesen jól működik.

2023. júl. 26. 21:40
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Erre a helyzetre egyetlen igazán jó megoldás van: nem kell másokkal menni nyaralni!! Soha! Hidd el, én a tapasztalatból tanultam meg. MINDIG lesz olyan, aki hasonló pofátlan módon viselkedik, vagy aki miatt lemaradtok egy programról stb. És mindig az szív, aki normális, kulturált, empatikus, másokra odafigyelő ember, de még ő érezheti rosszul magát csendben, vagy még rá haragszanak meg, ha felhozza a dolgot.
2023. júl. 29. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!