Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van egy furgonom és a felesége...

Van egy furgonom és a feleségem az összes rokona a cuccát velem szállíttatja, hogy tudnám lerázni őket?

Figyelt kérdés
Feleségemet kérik meg mindig ő meg nem képes nemet mondani. Előadják a hattyúhalálát mikor minden azonnal kell nekik a lehető legmesszebbről, a feleségem pedig vérig sértődik hogyha nemet mondok. A rokonok fizetni még a benzinpénzt sem fizetik. Talán tud valaki valami apró trükköt...
2023. júl. 12. 13:47
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
98%

Mondd meg az asszonynak, hogy az összes rokonodnak megígérted, hogy ingyen elmegy hozzájuk takarítani, de még a tisztítószereket is ő viszi!

Ha nem tetszik neki, akkor megsértődsz!

2023. júl. 12. 17:56
 22/51 anonim ***** válasza:
97%

Legközelebbi családi összeröffenésen amikor mindenki ott van, mondd meg, hogyha bárkinek bármilyen kérése van ami veled kapcsolatos, azt veled beszélje meg, ne az asszonnyal!

...és innentől kezdve TE gyakorold a NEM-et mondást!

2023. júl. 12. 18:01
 23/51 anonim ***** válasza:
88%

Pont mostanában annyi fuvarod van, hogy egyetlen napra se tudod nélkülözni a furgont.

Mindig ez legyen a kifogás, előbb-utóbb rájönnek, hogy nem nem tudod, hanem nem akarod odaadni.

2023. júl. 12. 19:18
 24/51 A kérdező kommentje:

"bármilyen kérése van ami veled kapcsolatos, azt veled beszélje meg, ne az asszonnyal"

Az a baj hogy nekik tudok nemet mondani, ezért szólnak mindig a feleségemnek. Mikor meg neki mondok nemet akkor egy hétig nem szól hozzám.

2023. júl. 12. 19:53
 25/51 anonim ***** válasza:
97%
#24 Ha már ilyen hatalmi játszmákat vívtok, akkor csináld azt, hogy te meg 1,5 hétig nem szólsz hozzá. Vagy az ő hozzád-nem-szólása + 2 nap. Csak hogy kiüsd a nyeregből. Csodákra képes ám, ha megtanítod neki, hogy nem csak ő tud csenddel büntetni.
2023. júl. 12. 19:57
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

24: "Mikor meg neki mondok nemet akkor egy hétig nem szól hozzám."

Akkor egy hétig garantáltan nincs veszekedés, azt csinálsz amit akarsz, mert úgyse szól rád. :-))))

Egyszerűen tedd túl magad a viselkedésén. Ha nem szól hozzád, hát ne szóljon. Attól még te érezd jól magad a bőrödben és ne izgasson, hogy a sértődöttet játssza.

Amúgy, már másoknál is olvastam ilyet. Elképzelni nem tudom, hogyan lehet együtt élni valakivel, hogy egy hétig nem szól a másikhoz. Hiszen hétköznapi, gyakorlati teendőket is meg kell beszélni naponta.

2023. júl. 12. 20:42
 27/51 anonim ***** válasza:
97%

És akkor mi van, ha nem szól hozzád? Beesik az eső?

Nekem volt olyan aki ezzel próbálkozott, ezt nevezik passzív-agresszív viselkedésnek. Egy percet nem törődtem az illető nyomorával, hangsúlyosan jókedvem volt, beszélgettem a haverokkal telón, óriásiakat röhögtünk, megbeszéltem, hogy megyünk bowlingozni.

Zuhany, öltözés, aztán "Csá, majd jövök!"

Nagyon hamar megoldódtak a dolgok, mert leszokott erről. De ehhez kellene némi tök is a gatyába!

2023. júl. 12. 21:15
 28/51 anonim ***** válasza:
88%
Többen is írtuk hogy félsz nemet mondani , itt írják hogy nem vagy elég tökös, de nem rosszindulatból írjuk. Az én példám meg az , hogy korábban ha nem értettem egyet a férjemmel akkor ordított meg lehordott minden hülyének addig amíg bele nem egyeztem az akaratába. Rászoktam arra hogy ha ordít mert én nem úgy akarok valamit ahogy ő, akkor kocsiba ülök és megyek egy kört. Mivel be van csokizva hogy nehogy legyen valakim és lelépjek , ezért már nem ordít. De korábban féltem és inkább viseltem. Most olyan lazán teszek rá , előrébb helyeztem magam , őt pedig hátrébb. Állj ki magadért. Azért se engedj neki ebben, idáig ment a dolog, oké, de új korszak jön. Most gondolj bele,ő egy passzív agresszív nő, neki terápiára van szüksége. Megsértődik napokig? Hát milyen érzelmi sérült ember ő hogy úgy viselkedik mint egy 6 éves? Nem érti hogy neked ez nem jó? Nem érzi át a helyzetedet? Szeret ő egyáltalán? Vagy csak az a fontos amit ő akar ? Ha lelépegetnél otthonról mindjárt megváltozna , mert félne hogy elveszít.!
2023. júl. 13. 00:05
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

TIÉD a furgon, szóval TE mondod azt, hogy bocs, nem viszek ezt-azt.

Az, hogy a feleséged gyenge akaratú egy dolog, de te sem vagy jobb ám...

2023. júl. 13. 07:49
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk számomra félelmetes, hogy vagy képes társként tekinteni egy passzív-agresszív sértődékeny nem szólok hozzád - nőre.

Én a második ilyen után kib.tam volna az életemből.

2023. júl. 13. 07:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!