Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nagyon kényes téma, ugyanis...

Nagyon kényes téma, ugyanis akivel problémám van, az a párom nővére. És én semmi módon nem akarok a testvérek viszonyába avatkozni. Viszont jó lenne a mostani, új kerékvágásról letérni. Mit tanácsoltok? Részletek lenn.

Figyelt kérdés

Elegem van mostanában a férjem nővéréből. Nem utálom őt, sőt alapjáraton kedvelem, ahogy az egész családját is. De a mostani viselkedése a nővérének az idegeimre megy, zavar. Nehéz ezt a témát kezelnem, nehéz erről a férjemmel kommunikálnom, mert véletlenül se akarok a furkálódós feleség lenni, aki a vér szerinti családi kapcsolatokba beavatkozik, bezavar bármi módon. Viszont, azt szeretném, ha a férjem magától, esetleg némi rávezetéssel, jobb belátásra térne, és meghúzná a határokat a nővérével. Ebben segítsetek légyszíves, ha tudtok.

Ezt írtam az előbb fenn: "véletlenül se akarok a furkálódós feleség lenni, aki a vér szerinti családi kapcsolatokba beavatkozik" Na, pont ezt csinálja viszont a nővére, aki a házasságunkba avatkozik be. Nem direkt csinálja, alapjáraton nem vagyok rá mérges se, mint mondtam, nem utálat vagy düh vezérel. Hanem elegem van.

Az van, hogy a nővére most vált el, nemrég. Elköltözött a férjétől a lányával, van egy pár éves gyermeke. Elvált. Lehetett rá számítani, mert rossz volt a kapcsolat. És azóta nem tudom mi van, szerintem "túl sok szabadideje van", ami nem baj, de csimpaszkodással tölti. Ezért is mondom, nem direkt csinálja, a válás nagy változás, gondolom így kooperál vele.

Úgy képzeljétek el, mióta elköltözött az exférjétől, utána pár héttel alakult ki a mostani helyzet, és azóta tart. Hogy folyton a férjemen, vagyis a bátyján tobzódik.

Minden egyes nap felhívja, és 1 órát beszélnek. Jobb napokon csak fél órát. Rosszabb napokon másfél órát telefonálnak, de minden nap. Fontos dologról? Nem. Mit vett ma. Mit főz ma. Milyen pletykát mondott a román kolléganője. Ilyen semmiségekről van szó. Egy reggeli kávé fölött jók ezek a temák, de este telefonon nem.

És a mindennapos 1 órás hívás még semmi, csak azzal kezdtem, mert az mindennapos.

Gamer a nővére, és mostanában hetente 5-6 nap elhívja a férjemet gamelni. Ez ilyenkor 2-3 óra szokott lenni.

Naponta tehát átlag 3-4 órát tölt a nővérével valami online kapcsolattartási formában. Naponta. Bármilyen hobbiból sok lenne, ha minden nap lelépne azt csinálni a férjem, mikor végre kettesben lehetnénk. Friss házasok vagyunk. A testvér, a nővér az nővér, de belőle is sok ez minden nap. (Van húga is amúgy, szülei.)

Magyarul azt érzem így hosszú távon, hogy amiatt, hogy a nővérének tönkrement a házassága, nem direkt, de a miénket is tönkre teszi. Nem tudja tönkretenni szó szerint, de zavarja. Régen együtt kapcsolódtunk ki esténként a férjemmel, már olyan nincs, mert a nővérét "pesztrálja".

Ma azért írtam ki a kérdést, mert délután beiktattunk egy kis közös elfoglaltságot, közös DIY projekten munkálkodtunk. Örültem, hogy na végre egy kis minőségi idő, közös elfoglaltság, nem fölhívta rögtön az elején a nővére? De. Megtudta, mert Messengeren ráírt a férjemre, hogy nem dolgozik, kikapcsolódik, ennek örömére egyből felhívta, de jó, lehet telefonálni. Így azzal ment el a közös elfoglaltsagunk teljes ideje, hogy a nővére beszélt a kihangosított telefonból, félig a kislányához, félig hozzánk.

Kettesben töltött minőségi idő 0.

És az is hozzátartozik, most egy nagyon elfoglalt időszakot élünk meg férjemmel, mert mindketten tanfolyamra járunk, tehát baromira kevés időnk van kikapcsolódni. És az rendszerint újabban elmegy arra, hogy vagy gamel a nővérével (fejhallgatón beszélgetnek közben) vagy telefonál a nővérével.

Nekünk még nincs gyerekünk.

2023. márc. 20. 18:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nővérét ki kell hagyni abból, amikor beszéltek.

Neked az a problémád, hogy elhanyagolva érzed magad a kapcsolatban, nagyon ritkán van közös programotok és akkor is sokszor közbejön valami és már nem lesz közös program. Te így boldogtalan vagy, hiányzik neked és szeretnél vele több időt tölteni.

2023. márc. 21. 15:25
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked a pároddal van problémád, nem a nővérével.
2023. márc. 21. 15:47
 13/14 anonim ***** válasza:
35%
Ha online játszik, akkor úgyis egy rakás emberrel játszik együtt. Van ott elég nerd akinek kiöntheti a lelkét. :D
2023. márc. 21. 16:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek azóta, kérdező?
máj. 26. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!