Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van a sógoromnak egy roppantul...

Van a sógoromnak egy roppantul zavaró/idegesítő tulajdonsága. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Amikor én véleményt mondok valamiről (bármiről), ő erre nem véleményezi szintén a témát, mint ahogy én teszem, hanem ítéletet mond felette kritikus hangnemben, sokszor belekeverve magát a kezdő-véleményezőt is...

Vagyis, őt (engem, vagy éppen édesanyámat, stb.) is kritizálja/elítéli, csupán egy vélemény miatt. Mindezt rendszeresen csinálja.

2023. febr. 26. 15:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%
Nem kellemes emberekkel nem kell csevegned.
2023. febr. 26. 16:02
 12/28 anonim ***** válasza:
61%

"A vélemény kedves,, megértő, óvatos és szolid."

Na, ezt nem láttam, mielőtt elküldtem a 10-es válaszom... Bocsi, de ilyen hülyeséget is rég hallottam. Ha valaki megfogalmaz egy olyan véleményt, amivel kicsit sem értek egyet, akkor nem biztos, hogy kedves és megértő leszek. Igen, ha azt mondja, hogy nem szeret egy adott filmet, akkor tök normálisan elmondom neki az érveimet és végighallgatom az ő érveit is. De ha valaki elkezd pl. összeesküvés elméletekkel vagy hasonló hülyeségekkel bombázni, akkor nem leszek vele kedves, megértő vagy szolid, hanem megmondom neki, hogy egy idióta. Ettől még a véleményemet fogalmaztam meg, nem mást. Sőt, az is egy vélemény, ha mondjuk politikai véleményt fogalmazok meg, pedig ott sem biztos, hogy megértő és óvatos tudok maradni.

2023. febr. 26. 16:10
 13/28 A kérdező kommentje:

16:10

Legutóbbi ilyen, amiért lényegében lehülyézett a sógor, az egy film miatt történt.

A Micimackó - Vér és Méz című horrorfilm szerintem nagy hülyeség lesz, és erre lehurrogott.

2023. febr. 26. 16:18
 14/28 anonim ***** válasza:
98%
De mért beszélgetsz vele? Mindenki eldönti, hogy kivel áll le beszélgetni, és kivel nem. Akivel nem érzi jól magát, azzal nem.
2023. febr. 26. 16:21
 15/28 A kérdező kommentje:

16:21

Nem tehetek mást, ha egy szobában vagyok vele.

2023. febr. 26. 16:23
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
#13 Hát, nem tudom, ha valaki egy ilyen miatt lehülyézne, max. kiröhögném. :D De én sem értem, miért kezdesz vele ilyenekről beszélgetni, ha tudod, hogy ilyen.
2023. febr. 26. 16:24
 17/28 anonim ***** válasza:
60%

"Legutóbbi ilyen, amiért lényegében lehülyézett a sógor, az egy film miatt történt.

A Micimackó - Vér és Méz című horrorfilm szerintem nagy hülyeség lesz, és erre lehurrogott."

Aha. Tehát szerinted hülyeség lesz, és a sógor lényegében lehulyezett téged. Az meg van még, hogy szerinted "A vélemény kedves,, megértő, óvatos és szolid." Merthogy a "szerintem nagy hülyeség lesz" az ugye se nem kedves, se nem megerto, se nem óvatos és nem is szolid.

2023. febr. 26. 16:28
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
Kezdem sajnálni a családod.
2023. febr. 26. 16:35
 19/28 anonim ***** válasza:
53%
Te sem vagy különb.
2023. febr. 26. 16:35
 20/28 anonim ***** válasza:
71%
Mit kellc sinalni? nem foglalkozni vele.
2023. febr. 26. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!