Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gazdaglányos kérdés. Jó...

Gazdaglányos kérdés. Jó magaviseletű, jó tanuló lány vagyok, de hogyan lépjek ki a szüleim árnyékából?

Figyelt kérdés
Ha elérek valamit, rámfogják, hogy előnnyel indultam. Ha viszont elszúrok, akkor azt mondják, hogy ki van nyalva a hátsóm, és még így sem tudom megcsinálni
2023. febr. 16. 05:44
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ne a szüleid pénzéből érd el
2023. febr. 16. 06:03
 2/10 anonim ***** válasza:
16%
A nepotizmus mindenkit dühít, szóval azt kerüld el. Magyarul a saját erődből érvényesülj, és ne a szüleid kapcsolati- és pénzügyi tőkéjével.
2023. febr. 16. 06:34
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Sehogy, a kutya ugat, a karaván halad. Szerintem jó, hogy törekszel, tanulsz, ez pont azt jelenti, hogy nem vagy elkényeztetve, igényes vagy magaddal szemben. Használd ki a fejlődésére, amit a szüleid nyújtani tudnak, pl különórák, a céljaid érdekében. Hidd el, a középosztálybelieknek, szegényebbeknek is kiszorítják sokszor a szülők a pénzt a külön órákra, tanfolyamokra, mégsem tud mindenki élni vele, csak aki a saját részről is beteszi a munkát. Ha te beleteszed, akkor tiszta a lelkiismereted, örülj neki, hogy a szüleidnek nem kell extra erőfeszítést vállalniuk, hogy ezt megadják neked. Ja, és elárulom, az emberek irigyek, meg próbálnak lehúzni, hogy ne érezzék magukat olyan xarul.
2023. febr. 16. 06:41
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

A világ legtermészetesebb dolga, hogy a szülő adni akar a gyerekének, hogy ne puszta fenékkel induljon az életben. Teljesen normális, ha erre támaszkodsz, ha tovább “építkezel” és nem pedig feléled a pénzt.

Ez csak azokat zavar, akik erre képtelenek. Irigyek és rosszindulatúak.

2023. febr. 16. 06:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból mondom, nem fog menni.

Mindig lesznek, akik megkérdőjelezik, hogy a magad erejéből jutottál oda, ahova.

Nálunk apu és én egyforma hivatást választottunk, ő kimondottan ismert a szakmában. A kollégák ismerik, tudják, hogy baromi messze áll tőle, hogy bárkit protekció alapján előbbre juttasson, annál ő sokkal jobban tiszteli ezt a munkát, szerinte csak elhivatott embernek van itt helye, nem annak, akit tolni kell. Szóval a kollégák közt soha nem volt kérdés, hogy magamnak köszönhetem az eredményeim.

Azt meg megtanuétam, hogy igazán csak az ismerősök, barátok véleménye számít. Aki közel áll hozzánk, tudja, mi munka van abban, hogy én is eljutottam ide. Aki nem tudja, csak találgat, annak a véleménye meg eygszerűen nem számít, megtanultam figyelmen kívül hagyni.

Hányszor megkaptam, hogy könnyű volt bejutni az egyetemre, apád kifizette az összes magántanárt (egy különórán nem voltam soha, elég volt a gimi), megvett bármit, ami segítette a tanulást (ja, könyvtári belépőt, bár tény, az egyetem alatt sokat segítettek a szakkönyvei, de gimi alatt bizony könyvtárba jártam).

És igen, biztosan segíteni fog pénzzel, ha egyszer lakást akarunk venni, egyelőre még együtt sem élünk a párommal, ő it otthon, én is, nekünk ez így megfelel, nem megyünk csak azért valami közös luxusalbiba, mert megtehetnénk.

Szóval a titok cask annyi, hogy ne foglalkozz azzal, akinek a véleménye nem fontos...

2023. febr. 16. 07:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon fontos, hogy milyen a hozzáállásod az emberekhez. Ha van egy olyan attitűdöd, hogy csóró panelkprolik, fúj, meg hogy te nem ereszkedsz le arra a szintre stb, na, szóval ha fel van húzva az orrod, akkor nagyobb eséllyel fognak betámadni. De ha normális és kedves vagy, elismered masok eredményeit, es nem nézel le senkit azért, mert nincs jó lakása vagy kocsija (én biztos nem jarok a koszos bkv-val és társai), akkor kevesebb eséllyel futsz bele ilyenekbe.
2023. febr. 16. 10:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Most erre mit elhet mondani, el kell viselni.
2023. febr. 16. 11:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod hogy mibe mennyi energiát fektettél.

És ez pont elég. Másokkal meg ne törődj!

Gondoljanak amit akarnak.

Akik ismernek és szeretnek, úgyis tudják milyen vagy valójában.

2023. febr. 16. 18:11
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
Menj kollégiumba egy másik városba és ne anyádékkal tartasd el magad. A család anyagi hátterét meg nem kellene reklámozni mostmár, aztán akkor csak a saját teljesítményed lesz a döntő
2023. febr. 17. 08:48
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan voltam/vagyok én is. De ilyenkor mindig elmondom hogy jutottam a sikerhez és megkérdezem melyik pont az, ami átlag család gyerekeként nem ment volna.

21 éves vagyok

1. Van 2 nyelvből B2 nyelvvizsgám, egy harmadikból szakmai C1. (Sosem volt magántanárom, nem éltem külföldön, mindkét szülőm magyar. Egyedül a nyelvvizsgadíj került pénzbe, de ezt egy átlagos szülő is kifizeti a 14-18 éves lányának, plus az egyik árát visszafizette az állam)

2. kollégiumban élek (ezt a tanulmányaimmal kiérdemeltem)

3. egyetemista vagyok és kiemelkedően jól megy, versenyeztem is, kutatok is stb. (TTK) /Sosem volt magántanárom, nem fizettem le senkit/

4. nagyon jó munkám van (mivel egyetem mellett csatlakoztam projektekbe, így sok (1.5 év) és releváns tapasztalatot szereztem olyan területen, ahova a legtöbben mesterrel is nehezen jutnak) Illetve karrier szempontjából nagyon jól állok, magas a várható fizetés végzés után.

Aztán tanuld meg elfogadni a segítséget a szüleidtől és nembfoglalkozni másokkal. Ha lesz gyerekem, szeretném őt segíteni, amiben csak tudom, amellett, hogy megtanítom boldogulni is.

2023. febr. 17. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!