Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennél, ha pont a saját...

Mit tennél, ha pont a saját anyukád tenné ezt veled?

Figyelt kérdés

Már nyáron elhatároztuk, hogy mivel egyik oldalon sem tudjuk a karácsonyt a családdal tölteni rendesen, anélkül, hogy a másik oldalon ebből gond legyen, inkább itthon maradunk és a két ünnep között utazunk a családjainkhoz közösen.

A másik lehetőség az lett volna, hogy mi hívjuk meg őket (nekem és páromnak sincs testvére, tehát egyszer kellett volna a szülőknek utaznia..), de mindkét oldalon azt mondták, hogy a karácsony a pihenésről szól és nem akarnak utazgatni..

Szóval így maradt, hogy mi utazunk.

Tudta ezt mindenki nyár közepe óta, meg is volt minden beszélve, mindenki beleegyezett, mindenkinek jó volt.

Erre anyukám az elmúlt hetekben rákezdett, hogy "persze, jó ez így is, de a legjobb az lenne, ha 25-én jönnétek.. Borzasztóan fáj, hogy ezt mondja és közben azt sugallja, hogy nem lesz így igazi karácsonya. És kezdem azt érezni, hogy az én karácsonyomat is el fogja ez az érzés rontani. :(

A gond az, hogy pont hogy az én szüleim lesznek otthon a két ünnep között. A párom szülei végig dolgozzák azt a pár napot. Szóval ünnepek után amikor megyünk még így is az a felállás, hogy az ő szüleivel a munkájuk után tudunk találkozni pár órára, az én szüleimet meg látjuk egész nap.. Egész nap velük tudunk lenni.

De anyukám még így is azt hajtja, hogy Neki mennyire jó lenne, ha 25-én mennénk oda.

Szerintem ez igazságtalan lenne, nagyon rossz érzés lenne.

Kezdem úgy érezni, ha ezt folytatja, akkor sehol sem fogom jól érezni magam. Sem a szüleimnél, ahova kvázi kikényszerítené anyám, hogy 25-én ott legyünk. Ha itthon leszünk, akkor hallgatjuk majd, hogy de kár hogy nem voltunk ott.. Plusz igazságtalan a párommal szemben, aki alig fogja látni a szüleit. Ha a párom szüleihez megyünk karácsonykor, akkor viszont anyukám még inkább ki lesz.

Már többször mondtam neki, hogy mi miért van, meg hogy nyár óta megbeszéltük. Néha már sírhatnékom van emiatt. NEm tudom már hogyan mondjam neki. Sosem gondoltam volna, hogy pont az anyukám fogja ennyire elrontani a karácsonyi hangulatomat... :(

Hónapokig minden jó volt neki is. Most meg nem tudom mi baja lett. Nem tudom mit kéne tennem. :(

Az a legrosszabb érzés, hogy közben párom szülei sokkal jobban elfogadják a döntéseinket, mint a saját édesanyám, pedig ők fognak kevesebbet látni minket. :(

Ti mit tennétek?

Mindkét helyre meg nem tudunk menni karácsony alatt, mert pont az ellenkező irányba laknak. Szüleim is oda-vissza 6 és fél óra utazás. És a párom szülei is oda vissza 7 óra utazás. Tehát ha ünnepek alatt akarunk mindkettőnk szüleihez menni, akkor nekünk konkrétan nem lesz karácsonyunk, csak egy hosszú utazás lesz az egész. (Hozzáteszem, azért sem akarjuk ezt, mert akkor meg azt mondanák, hogy "de kár hogy csak ennyit voltatok".)

Kezdem feladni, úgysem lesz jó valakinek. :(

2022. dec. 21. 13:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Anyád próbál manipulálni, nyilván. Te meg hagyod.

Mi ez a duma, hogy úgysem lesz jó valakinek? Kinek hiszed magad, Teréz anyának van Gandhinak, hogy az egész világgal foglalkozol? Gondolom felnőttek vagytok, viselkedjetek is úgy akkor. Ti döntöttetek, ráadásul megbeszéltétek anyádékkal is, erre nem lehet panasz. Ő utolsó pillanatban variál, akkor arra a válasz: ez van, késő, már így lett megbeszélve és pont.

Iszonyúan boldogtalan életed lesz, ha mindig másokhoz próbálsz igazodni. A pároddal kell a közös nevező, nem az anyáddal, akivel már együtt sem laksz.

2022. dec. 21. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, addig próbálj meg anyádról leválni érzelmileg, amíg a párod meg nem unja és lapátra nem tesz. Mert ha nem egy papucs, akkor lehet, egyszer azt fogja mondani, hogy akkor itt és most befejezte veled. Ezt akarod?

Meg kell mondani, hogy most már ne kombináljon, vagy idén nem, hogy december 25.-én, de még 28.-án se fognak Titeket látni, ha így folytatja.

6-os: Merem remélni, hogy ameddig a kérdező ennyire nem tudja kihúzni az anyja seggéből a fejét, addig eszébe se jut gyereket vállalni.

2022. dec. 21. 16:54
 13/20 anonim ***** válasza:
6%
Normális válasz nem ment volna, 12-es?
2022. dec. 21. 16:55
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
13-as: az a baj, hogy ameddig normálisan beszélnek egy ilyen szarrá manipulált emberrel, addig nem mozdul meg benne semmi, mert nem a normális emberi beszédhez szokott. Az már nem üti meg az ingerküszöbét. Ilyenkor választás elé kell állítani az embert, hogy vagy megpróbál érzelmileg felnőni, vagy folytathatja így tovább, de akkor max. valami extra papucs marad meg mellette, normális ember az nem.
2022. dec. 21. 16:59
 15/20 anonim ***** válasza:
94%
Le kellene válni anyuci szoknyájáról. Olvasgasd a a válaszokat, és legyél nagykislány, ne picsogj. Nagyon jól leírták előttem, mit kell tenni.
2022. dec. 21. 17:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"a karácsony a pihenésről szól"

Pontosan. Ti se menjetek pofavizitre, csak azért mert más akarja. Főleg ha a kisujjukat se mozdítanák meg, ha ők kellene menjenek.

2022. dec. 21. 19:32
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fordítva van, a férjem anyja ilyen. Ők, ők, hozzájuk menjünk ekkor is, akkor is. Mióta gyerek van, oda vigyük, ha jön egy munkaszüneti nap, akkor aznap is pluszban vigyük oda, többet vigyük, még vigyük. Eszükbe sem jut, hogy vannak más nagyszülei is annak a gyereknek, vagy hogy nekem is vannak szüleim, csak magukat nyomják. Meg kell mondjam, mocskosul rosszulesik.

Bárcsak a férjem is úgy átérezné ezt, mint te. De neki külön mondani kellett, mert anélkül egyfolytában csak ki akarta elégíteni "szegény anyukája" igényeit, aki "nem látja olyan sokat" az unokáját (csak kb. háromszor-négyszer annyit, mint az én szüleim, mert az enyémek elváltak, plusz van egy külön élő nagymamám is, egyenként hurcolászom mindenkihez, de minden hétvégén az egyik délután az ő szüleié, ahol a leghosszabb időt is kell tölteni a gyereknek, meg azért otthon is szeretnénk lenni a fenekünkön valamennyit. Az ő anyjának kb. az felelne meg, ha odaköltözne az unoka, mert neki szentelte az életét, saját élete nincs. De az ne legyen már az én bajom, se a gyerekem küldetése). Valamit felfogott belőle, de azért most is lavírozik, és sajnálja az anyját.

Állj ki magatokért, anyukád csak variál. Nem hülye, tudja, hogy nem ez volt megbeszélve. Mondd meg neki, hogy nem leszel igazságtalan, és pont. Majd megszokja.

2022. dec. 21. 19:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Na, te is egy óvodáshoz mentél, 17-es, nem egy férfihez. Mondjál nemet, illetve vigye a férjed, neked azalatt szabadidő, vagy a férjed otthagyja és veled közös program.
2022. dec. 21. 21:19
 19/20 anonim ***** válasza:
85%
Szegény Jézuska, ha ezt tudta volna, hogy Neked a születése ünnepe ilyen stresszt okoz, megsem születik.
2022. dec. 23. 20:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

19es: Ez odavágott!

Boldog és Nyugadalmas Ünnepeket!

2022. dec. 24. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!