Mit gondoltok erről az egészről? Milyen gondolatok jutnak eszetekbe?
Adott egy család 8.kerulet putri részén szoba-konyhas lakásban. Apuka alkoholista, anya otthon a legkisebbel. Villany lekapcsolva. Anyuka segítséget kér valami szociális helyről, kijön egy nő, aki rendőrökkel jön vissza és elviteti a gyerekeket, 2 nagyobb fiu (6-7 évesek) intézetbe,
a kislányt (2 éves)csecsemőotthonba.
Apuka időközben felgyutja alkoholmamoros pillanatában a lakás egy részét,anyuka talál magának egy másik pasit.
Pár hónap múlva a kislányt az anyai nagyszülei magukhoz veszik, saját nagypolgári lakásba a 2.keruletben. A fiúkat az apai nagynéni egy nagy családi házba egy Pest megyei városban.
Anyuka a kislányt 2 hetente látogatja (az új pasival) hiába sír, hisztizik az anyja után. A fiúkat még ritkábban látogatja. Már az új pasinal lakik. A kislány otthon nagyon kezelhetetlen orjongve hisztizik, bántja a nagyszüleit ,engedi, hogy megoleljek. A nagymama tehetetlenségeben néha ra-ra csap.
Közben anyuka összehozott még egy gyereket az új pasival, aki a pasi szerint az előző apukatol van, kihordja és örökbeadja a kislányt, mert a pasi nem engedte volna hazavinni.
Van még 2 testvér akik anyuka első házasságából vannak, őket apuka nevelte.
Na jó, megint egy értelmetlen kérdés..... huszonéve tök más törvények voltak, más viszonyok, más eljárási módszerek...
Ugyanaz vagy, mint aki azt írta ki, hogy hatévesen piáért küldték a boltba, és veréssel fenyegették ha nem visz???
aztán az a kérdező is kb. 30 hsz. után árulta el, hogy 30 évvel ezelőtti történet...
Nem, 21-es , 6 évesen nem volt már szerencsére mellettem az alkoholista apuka, éppenséggel pont annyi voltam mikor meghalt .
Lehet, hogy valóban értelmetlen kérdés, hisz más világ volt akkor, meg semmi nem változik ettől, csak néha elgondolkodom milyen lehet más szemével /fülével olvasni/hallani.
Igen, én voltam a kislány.
Köszönöm, a valaszaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!