Szerintetek miért van ez?
Van egy 5 éves unokaöcsém. Szeret nálunk lenni, mikor itt van mindig azt mondja, hogy menjek el érte oviba vagy vigyem el állatkertbe. Én szívesen elvinném. Ilyenkor azt mondom neki, hogy jó majd megkérdezzük anyáékat, hogy mikor. Mikor szóbahozom tesómnak, hogy azt szeretné a kis srác, hogy hozzam el oviból, akkor nyomdossa a telefont meg azt mondja ühüm, majd megbeszéljük. Mondom majd szólj, hogy mikor hozhatom el. Azt mondja jó. Aztán sose szól. Máskor, mikor ott van tesóm is és játszunk, akkor megint mondja, hogy mikor jössz értem oviba? Mondom, majd ha anyáék szólnak. Erre semmi válasz. Játszunk tovább, mintha mi sem történt volna... Aztán megint mikor mondta, azt mondtam, hogy jó majd beszéld meg apával,anyával.
Ez elég kellemetlen. Én szeretnék programokat unokaöcsémmel, elvinni élményeket szerezni.
Nem vagyok felelőtlen, vigyázok rá. Mikor hozzánk jön akkor is ujjong, hogy jöhet, alig akar haza menni. Érthetetlenül állok ez előtt, miért viselkednek így.
Én ezt úgy tudom elengedni, hogy tudomásul veszem, hogy tényleg a megannyi próbálkozásból nem lett semmi. És így elengedem nyugodt szívvel, mert az van bennem, hogy én megpróbáltam, nem az volt, hogy meg se próbáltam.
De ugyanakkor az is bennem van, hogy én ilyen kínosnak tartanám kérdezgetni, hogy de miért nem engeditek? Nem akarok magyarázatért kuncsorogni, mert megalázónak érezném. Ha akarták volna már, elmondták volna maguktól miért. Majd ha nagyobb lesz a gyerkőc, akkor majd jobban érvényesíti az akaratát, és remélem, hogy nem akarják majd elnyomni... Mert ezek nem nagy kérések voltak eddig se. És valamilyen szinten ezt elég gáznak tartom, hogy nem mondják ki őszintén, hogy miért nem, csak nem. Többre értékelném az őszinteséget, mint ezt a sunyiságot, hogy mindig csak "majd", amiből nem lesz úgyse semmi... Kimondaná kerek perec, hogy figyelj ne haragudj, de nem, ezért és ezért. Helyette meg megy a sunnyogás, meg a begyakorolt szokásos szöveg "beteg lett". Semmi baja, mikor meg el akarnám vinni programozni, beteg lett... Meg a másik, hogy ettől a hazudozástól is rosszul vagyok. Mert hosszabb távon melyik esik rosszabbul? Az őszinteség vagy a hitegetés? Az őszinteség is rosszul esik persze, de legalább akkor tudnám merre hány méter. Engem csak a szeretet meg a jószándék vezérelt, hogy elvigyem szép helyekre, vagy állatkertbe. Ha nem lehet, hát nem lehet. Én az ő helyükbe örülnék az ilyen dolognak, de nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!