Szerintetek miért van ez?
Van egy 5 éves unokaöcsém. Szeret nálunk lenni, mikor itt van mindig azt mondja, hogy menjek el érte oviba vagy vigyem el állatkertbe. Én szívesen elvinném. Ilyenkor azt mondom neki, hogy jó majd megkérdezzük anyáékat, hogy mikor. Mikor szóbahozom tesómnak, hogy azt szeretné a kis srác, hogy hozzam el oviból, akkor nyomdossa a telefont meg azt mondja ühüm, majd megbeszéljük. Mondom majd szólj, hogy mikor hozhatom el. Azt mondja jó. Aztán sose szól. Máskor, mikor ott van tesóm is és játszunk, akkor megint mondja, hogy mikor jössz értem oviba? Mondom, majd ha anyáék szólnak. Erre semmi válasz. Játszunk tovább, mintha mi sem történt volna... Aztán megint mikor mondta, azt mondtam, hogy jó majd beszéld meg apával,anyával.
Ez elég kellemetlen. Én szeretnék programokat unokaöcsémmel, elvinni élményeket szerezni.
Nem vagyok felelőtlen, vigyázok rá. Mikor hozzánk jön akkor is ujjong, hogy jöhet, alig akar haza menni. Érthetetlenül állok ez előtt, miért viselkednek így.
Lehet az is, hogy nem biztosak abban, hogy te is tényleg szeretnéd ezt, hogy pusztán nem akarnak terhelni.
Add tudtukra, hogy tényleg te is örülnél neki, szívesen vagy vele.
Kérdezz rá pontosan, végülis néma gyereknek... :)
Egyébként hány éves vagy?
Hát célozgatásokkal meg azzal, hogy a gyerekre tolod a felelősséget, nem is fogsz célba érni.
Állj az anyja elé, hogy szerdán érte mennél az oviba, egyedül vagy akár az anyjával.
Ha nem mondd rá semmit, próbálkozz az apjánál.
Persze, örülök az együtt töltött időnek.
Én tényleg örülnék, mert egy szeretnivaló kis ember. Azt látják rajtam, hogy szívesen vagyok vele, mert mindig nevetünk. Olyan okosakat mond, hogy csak ámulok néha.
Volt, amikor én ajánlottam fel programot, egy szép kirándulós napot terveztem. Mikor szóbahoztam, hogy jó volna el menni erre a helyre hétvégén, akkor meg az volt a válasz, "majd valamikor". Ha nem akarják én nem tudok ezzel mit kezdeni. Én felajánlottam, de ha ők elzárkóznak ezzel nem lehet mit kezdeni.
Lehet úgy jött le, de őszintén nem ez volt a célom, hogy a gyerekre toljam a felelőséget.
Hanem mikor már több alkalommal is az van, hogy én jelzem felőlem okés, hogy menjek érte az oviba, szóljon mikor. És az a válasz, hogy jó, aztán nem lesz belőle semmi.
Akkor azt gondoltam, hogy innentől akkor úgy vagyok vele, hogy hagyom csak a gyerek mondja, aztán hátha a gyereknek elmondja miért nem, és innentől nem hozza fel. De úgy látom, hogy nem szolgálnak neki magyarázattal.
Próbáltam ezt is régebben. Azt mondtam, hogy holnap megyek érte és elviszem őt programozni. Aztán másnap meg azt mondta, hogy most ne vigyem el, mert beteg lett. Akkor elengedtem utána.
A másik dolog, kifejezte, hogy szívesen itt aludna, tesóm előtt mondta. Erre is rábólintottam okés, nyugodtan, örülök neki. Először nem is válaszolt, aztán látta, hogy a gyerek nem hagyja abba, utána mondta, hogy "jó majd".
Most a kommentek hatására eldöntöttem, hogy megint megpróbálom hátha. Megbeszéltem velük. Erre másnap a program előtt pár órával mégse jó, mert beteg lett (Mily érdekes! ugyanaz a végkifejlet), sajnos.
Úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha nem akarják. Mindenkinek szíve joga úgy dönteni, ahogy akar.
Akkor szerintem beszéljék meg ezt a gyerekkel is. Innentől elengedtem. Én tettem lépéseket, ők nem éltek vele. Ennyi.
" ...és még azt is utálják benne, hogy téged jobban szeret. Kiváló közeg a fejlődésre, tanulásra, emberré válásra, tökéletes szülők! 🥲"
Tudod utolsó előtti én is ezt érzem, már a kommented előtt is megfordult ez a fejembe, hogy lehet bennük ilyen kisebbségi komplexus szerű valami...
De ez butaság volna, ha ilyet gondolnának. Viszont az a baj, hogy el tudom képzelni ezt róluk sajnos.
Tényleg elég érdekes, s persze érthető módon kíváncsi vagy, hogy mégis miért nem engedik veled sehova.
Nem tudom milyen bensőséges a kapcsolat, esetleg finoman, de őszintén megkérdezni, hogy mi a gondjuk ezzel?
Legalább tudnád,mert ez bosszantó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!