Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Drogos rokont hogy lehetne...

Drogos rokont hogy lehetne lerázni?

Figyelt kérdés
Elég sok ideig nem beszéltem vele, de kb 3 hónapja találkoztunk egy szórakozóhelyen közös társaság miatt. Azóta meg sokszor ír, zaklat. Először azt hittem haverkodni akar, újból jóban lenni, de nem, csak hasznot akar belőlem húzni. Állandóan írogat, hogy neki pénz kell, adjak neki kölcsön, ha nekem nincs akkor anyámtól kérjek, meg ilyenek. Olyan is volt, hogy ide jött a házhoz, elcsalt, hogy neki segítség kéne valamihez, majd félúton elmondta, hogy a dílerhez akar menni és hogy segítsem ki. A legdurvább az volt, mikor iskolában voltam, eljött hozzánk, és behazudta anyámnak, hogy tartozok neki 10 ezer forinttal, és hogy sürgősen kell neki mert beteg a kutyája és gyógyszert kell neki venni. Persze mondtam neki sokszor, hogy én nem akarok vele haverkodni, meg menjen el dolgozni ha kell neki pénz, de nem érdekli. Bocsánatot kér mindig, aztán megy minden elölről.

2022. szept. 19. 13:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
csukasd le
2022. szept. 19. 14:04
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak mondd meg, hogy ne bízzon meg benne, ha ilyet mond, hogy tartozol neki, hívjon föl téged és kérdezzen rá.
2022. szept. 19. 14:06
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan fellépsz, elmondod hogy vége a köztetek lévő barátságnak, és ha nem ért a szóból, először a szüleivel beszélsz a problémáról. Aztán...
2022. szept. 19. 14:14
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki, hogy soha többet ne keressen, letiltod mindenhol, anyukádnak elmagyarázod, hogy innentől nem állsz vele kapcsolatban így ha előkerül az azt jelenti, hogy minden szava hazugság. Ha tart magánál otton narkót akkor fel is nyomhatod, vagy minimum megfenyegetheted, hogy megteszed.
2022. szept. 19. 14:20
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy ha nem hagyja abba akkor legközelebb a rendőrségnek jelented a dolgot.
2022. szept. 19. 14:20
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
egy fillért se adj neki.
2022. szept. 19. 14:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki, hogy ha nem áll le, rendőrt hívsz
2022. szept. 19. 14:23
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem tiltottad még le minden lehetséges módon?
2022. szept. 19. 14:31
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sokkal kevesebbért a legkeményebben leráznám az illetőt. Az ilyenekkel nagyon vigyázni kell mert magukkal rántanak, tönkremehet az életed is. A tiltás alap, minden létező platformon. A telefonszámát is tiltsd le. Ha új számról hív, nyomd ki és tiltsd. Ha szembejön kerüld el. Ha rákérdez miért kerülöd mond el neki hogy nem szeretnél vele semmilyen kapcsolatban lenni az életvitele miatt. Mondd el ugyanezt minél ismerősödnek, anyukádnak is. Így mindenki tudni fogja hogy álltok egymással. Az ismerőseid is vigyázni fognak hogy ne kelljen összefutnod vele miattuk.
2022. szept. 19. 14:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
10 vagyok: a 6-os is jót mondott. Én az első próbálkozásnál még korrekten elmondanám mi a helyzet. Ha nem érti másodjára lehet már a rendőrséget is megemlíteném. Az ilyenek nem is értik hogy amit csinálnak az már zaklatás. Nem fogják fel maguktól hogy ilyen dolgok miatt simán rendőrt lehet rájuk hívni.
2022. szept. 19. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!