Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nagyanyám Majoros nevű volt....

Nagyanyám Majoros nevű volt. Miskolc mellett. Akor én zsidó vagyok?

Figyelt kérdés

2022. szept. 9. 17:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod, hogy zsidó vagy? Abból, hogy Miskolc környéki vagy abból, hogy Majoros?
2022. szept. 9. 19:16
 12/17 Szilárd47 válasza:
100%

Ha ennyire fontos neked a zsidó lét, akkor kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet vagy a rokonság bármely tagját. Maga a név nem utal erre, de ha fontos, akkor járj utána és főleg beszélgess. Zsidó anyakönyveket is böngészhetsz vahgy zsidó temetőkbe is járhatsz.

Ne tőlünk kérdezd, hogy ki vagy, hanem te magad deritsd ki!

2022. szept. 9. 19:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Miskolc mellett lakom, több Majorost is ismerek, egyről sem tudom, hogy az lenne. Egyáltalán miből jött az ötlet?!
2022. szept. 9. 19:40
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

Nem attól zsidó valaki, hogy milyen vallású. A zsidó nem vallás, hanem származás. Ha Dns vizsgálatot kérsz (pl. MyHeritage) kimutatja, hogy

hány %-ban vagy genetikailag zsidó, balkáni, német, vagy bármilyen eredetű.

A betértek, akik felveszik a vallást, még nem lesznek igazi zsidók (ez csak a parasztvakítás). Majd akkor leszel az, ha zsidó anyától születsz. Vagyis ha genetikailag az vagy.

2022. szept. 10. 08:26
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Biztos nem vagy zsidó, mert tanulnak, mivel van eszük.

S akkor az "akkor"-t két k-val írnád...

2022. szept. 13. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Majka jut eszembe erről a névről, szerintem ő sem zsidó, de nemtudom,igazán nem is érdekel. Kérdezd meg a szüleid, ha bizonytalan vagy.
2022. okt. 7. 08:29
 17/17 anonim ***** válasza:
78%
Majka roma, aki tudott jól érvényesülni a VV után, s megsüvegelem mindazért, amit elért.
2022. okt. 13. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!