A családunkban volt egy roma a dèdi mamám testvère. Most akkor én is roma lennèk? Ez azért ilyen nagy kérdés nekem mert a családunkban senki nem veszélyes róla. Úgy èlünk mint a magyarok.
Egy testvér hogyan lehet roma, ha a dédi nem volt az?
A zenéjüket pedig igen sok "magyar" is kedveli.
Ha a dédszülőd édestestvére cigány volt, akkor a dédszülőd is cigány volt.
És ha az egyik dédszülőd cigány volt, az azt jelenti, hogy nyolcad részben cigány vagy.
Az, hogy milyen zenét szeretsz, semmit nem jelent.
Kedves első; úgy lehet, hogy a dédi édesanyja összeszedte az egyik gyereket valami falubeli cigánytól és a két "édestestvér" igazából féltestvér...
De ez sosem fog kiderülni, mert aki elmondhatná, hogy kitől van egyik-másik gyerek már rég halott.
Mármint dédi mamád féltestvére FÉLIG cigány?
Mert máshogy nem jön ki a családfa, ha a dédid egyáltalán nem az...
Amúgy ha ez az eset áll fenn, akkor nem.
Szerintem nem az a probléma, hogyha valakiben van cigány vér, hanem az a probléma, hogyha úgy él, mint a "sztereotipikus cigányok".
Feleségem zenész, rengeteg roma zenész ismerősünk van, semmi probléma nincsen velük, szoktunk találkozni, beszélgetni velük, sőt, sokszor hallgatjuk a Dankó rádiót is, annak ellenére, hogy 40 alattiak vagyunk mindeketten, és a gyerekeink is élvezik a cigányzenét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!