Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokanővérem rendszerint...

Unokanővérem rendszerint olyan ruhákat vásárol amit rajtam lát, majd megy és vesz egy kb olyat. Most épp pont oda mennek nyaralni ahonnan mi jöttünk haza?

Figyelt kérdés

Direkt nem mondtam neki előre de titkolni sem szerettem volna. Rokonoktól megtudta mikor már itthon voltunk. Úgy volt nem mennek nyaralni erre pont oda mennek ahol mi voltunk.

Mi család miatt csak 17-18 éves korunk körültől tartjuk a kapcsolatot de azóta már 8 éve ezt műveli MINDENNEL kapcsolatban. Vettünk egy lakást azt újítgatjuk, de nincs kedvem meghívni mert nincs kedvem nézni, hogy náluk is majd minden olyan lesz mint nálunk.

Mire jó ez? Már nincs kedvem vele a kapcsolatot tartani, előre beszámolni neki tervekről.

Volt olyan, hogy valamit megtudott mit szeretnék elkezdeni, és neki módjában állt anyagilag hamarabb elkezdeni ezért elkezdte ő, előtte egy szót nem hallottam róla, hogy az neki is tervben van. El is ment tőle a kedvem.. 3 évvel idősebb nálam.

A kapcsolat megszakítás nem opció. Valami tanácsot, véleményt kérnék mire jó ez és mit tegyek, hogy ne bosszantson annyira

2022. júl. 11. 23:48
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
63%
Én sem értem, ez miért ekkora probléma. Hát akkor vegyen olyat, amilyen neked van, és?
2022. júl. 12. 05:29
 12/47 anonim ***** válasza:
83%

Vannak ilyen emberek: a másikon csüngnek mindig.

"Milyen nevet adsz a gyereknek" -> ha ő gyereke előbb születik, ugyanazt a nevet adja... "Milyen házat vettél?" -> nekem is olyan kell, "hogyan rendezted be a házadat?" -> én is úgy akarom berendezni, stb-stb...

Nem tudom mire vezethető ez vissza...

2022. júl. 12. 05:47
 13/47 anonim ***** válasza:
64%

Őt jelenleg nem tudjuk számonkérni, viszont téged, Kérdező igen.

Miért zavar ez téged?

Pszichológiailag hogy éled meg ezeket? Miért leszel féltékeny arra, hogy valaki követ téged és az ízlésed?

Miért bánt, ha valamit lemásol rólad? Szerinted neked eredeti ötleteid voltak? Szerinted előtted senki se ment el nyaralni Rómába? Vagy szerinted előtted senki se nyomta be a falhoz a kanapét?

Nem gondolod, hogy baj lehet az önértékeléseddel és az egoddal?

Lehet, hogy az unokatestvéred valahogy példaképének tart. Vagy lehet, hogy szimplán irigyli az életed és le akarja másolni. De ez téged miért zavar? Elgondolkodtál már azon, hogy KI IS VAGY TE? Önismeretre sarkallak, mert látszik, hogy valami hatalmas zavar van a fejedben amiért ez bánt téged.

2022. júl. 12. 05:50
 14/47 anonim ***** válasza:
82%
Kicsit meg tudom érteni, legjobb barátnővel voltam így.Sokmindenben lekoppintott, amiket mondtam neki, majd saját ötletként adja elő. Pl. mondtam neki egy varost, hogy milyen jó lehet, szeretnék oda eljutni. Erre kiment oda X idore, azóta másról se szól az élete, milyen király volt ott stb stb. Én meg még azóta se jutottam el. Egyszer hívtam magammal egy hosszabb utazásra, pénzre hivatkozva nemet mondott, én ezért így nem mentem. Egy évvel később apuci pénzén elkezdett utazgatni, azóta o a nagy kalandvágyó XY valaki, nem szamit, hogy én már sokkal régebb óta jártam sokkal több helyen. Ezt meg úgy adja elő, hogy ő ilyen, és max én utanzom, hogy mostmár én is utazom. Szemüveges vagyok, akkor o hobbiból szemüveges lett, jógázok, ő is elkezdte...stb. A pontot az i-re mégis az tette fel, mikor elmeséltem neki terveim munkával kapcsolatban, én megfontoltabb vagyok és igenyesebb, ezért még vártam vele, erre mikor nem volt jobb ötlete, megvalósította ezt ...úgy, hogy szakmai tudása is 0 hozzá, mégis úgy néz ki bejön neki. Egy koszonomot se kaptam tőle azóta se, hogy segítettem kitalálni mi az eletcelja- majdnem úgy van előadva hogy itt is én utanoztam, mikor nekem tíz éve diplomám van azon a területen. Nem vagyunk már gyerekek, mégis zavaró sőt megalázó dolgok ezek, mert személyiség nélkül egy kapcsolatban sem lehet lenni, ha azt ellopják akkor nagyon tud fájni. Mar nem merek neki semmit mondani, mert félek lekoppintja és nekem ezek igenis fajo dolgok.
2022. júl. 12. 06:05
 15/47 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, mi a problema. Hacsak nem egyedileg készült ruharol van szó, amit külön neked készítettek, pár millió másik nőnél is van ugyanolyan. Nyaralni se két ember jár egy helyre.
2022. júl. 12. 06:07
 16/47 anonim ***** válasza:
82%

Aki a másikon csüng, azzal van a probléma.

"Hol vetted", "mit vettél", "mit veszel", "mit adsz xy-nek y alkalomra", "mennyit adsz az esküvőre?" "hogyan illik?", "hol veszel lakást", "gyerekedet hogy fogják hívni?"

Az illető pedig másolja a másikat, mintha egyetlen önálló gondolata sem lenne, valamint értékrendje sem.

2022. júl. 12. 06:16
 17/47 anonim ***** válasza:
82%
#14: szerintem már rég meg kellett volna szakítani a kapcsolatot egy ilyen "barátnővel".
2022. júl. 12. 06:34
 18/47 anonim ***** válasza:
90%

Én megtudlak érteni, Kérdező. Szerintem engem is roppant módon idegesítene, hogy ilyeneket csinál.

Van egy 8 (lassan 9) éves unokahúgom, aki sok dolgot mondjuk meglát rajtam, neki ks megtetszik, aztán vetet az anyjáékkal ő is egyet. Hát, ez nem különösebben zavar, ugyanis tudom, hogy gyerek még, majd kinövi. Gyerekként - szerintem -, még teljesen rendben van, normális, sőt, kell is egy olyan valaki, akire felnézünk, "utánozzuk" kicsit.

Viszont, aki felnőttként is ezt csinálja, szerintem annak baj van a fejében. Hát ennyi kreativitás szorult belé, vagy mi van?

Én már tuti rég kiakadtam volna rá, hogy ne az én életemet utanozza, szerezzen sajátot. (Ugyanaz a #14-essel is.).

2022. júl. 12. 08:14
 19/47 anonim ***** válasza:
9%

Örülj neki, hogy van unokatestvéred, és találkoztok. Sokaknak most az elmúlt időszakban elhunyt a családja, barátja. Neked ehhez képest igencsak apró a problémád. Szeresd úgy, ahogy van, ha utánoz, hát utánozzon, lehet h te vagy a példaképe.

Semmi bajod nem lesz, ha ugyan olyanra megcsinálja a lakását, mint ti! Konkrétan semmi baj nem lesz, nyilván kicsit lehet h zavaró.

Nekem a kistesóm csinákta ezt, és rájöttem, h ezzel semmi baj sincs...

23N

2022. júl. 12. 08:22
 20/47 anonim ***** válasza:
79%
Úristen....mint a dedósok. Utánzós majom+a nehogy már neked is ilyen legyen mindened. Hány évesek vagytok? 4?
2022. júl. 12. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!