Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek 260 km-es,4 órás...

Szerintetek 260 km-es,4 órás út egy 11 hónapos babával és egy 3 éves gyerekkel nem túl nehéz ahhoz,hogy a nagyszülők és rokonok lássák őket?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 11. 13:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 A kérdező kommentje:
Férjem,szomszédok. Ennyi. Kicsit kifáradtam,hogy a két picivel állandóan itthon vagyok,segítség csak a férjem.
2022. ápr. 19. 22:33
 52/61 anonim ***** válasza:
76%

Én 2 éves koráig minden rokonhoz mentem, aztán már egy ünnep egy rokon csak, aztán meg mértük csinálni hogy a karácsony rólunk szól egyszer, hű az emészthetetlen volt.

Majd jött a jótékony covid és nem kellett menni.

Most hogy ismét nem tudtam kibúvónak használni, ismét elmentunk minden rokonhoz szép lassan havi 1x egyhez. Na akkor meghívtak még 2 másik alkalomra és volt sértődés, hogy húsvétkor nem mentünk csak egyhez.

Utalom hogy nagy a család. Eszükben sincs megerteni. Mondanám hogy leszarom de sajnos belül azért rágódok rajta néha, rosszul esik, mert azért nem akarom őket megbántani, de nem értem mit ragaszkodnak hozzánk annyira, van nekik is elég rokonuk akit ilyenkor fogadnak.

Az én gyermekem utál utáni pedig már iskolás. Mai napig nyaralni is a közelbe megyünk mert megjartuk már elégszer hogy a több órás út alatt annyira kikészültünk hogy nem volt pihenés az senkinek sem.

2022. ápr. 20. 00:03
 53/61 A kérdező kommentje:
Fogzik a kisbaba es éjjel 6szor kel,hosszas törődést igényel. Kivagyok. Mégis alig érti meg bárki hogy ebben az esetben a közel 300 km nem smafu... Mindenki azt hiszi,hogy en egy terminátor vagyok,bírom alvás nélkúl,stb. Minimum megkapom,h alkalmazkodasra képtelen vagyok...még a férjem is mondta mérgeben. Holott ő nem bírja feldolgozni,h a baba átír sok tervet es sok lemondással is jár.
2022. ápr. 20. 08:32
 54/61 anonim ***** válasza:
65%

Mi 180 km-re vagyunk egyik, 100 km-re a másik nagyszülőktől, rokonoktól. Havi szinten többször is várják, hogy menjünk.

Volt nehezebb időszak, pl a gyerek nem aludt el az autóban, rosszul lett és hányt… beszereztünk egy tabletet és azon nézi most a mesét, úgy kibírja.

Ilyen hosszú távon érdemes megállni picit, pisiszünet, kávé, ennyi férjen bele az időbe, a gyerek is álló autóban egyen, igyon ha nem alszik.

Messze laktok, a kicsiknek szüksége van a rokoni találkozásokra, ennyit ki kell bírni mindenkinek!

2022. ápr. 20. 11:25
 55/61 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ennek oda-vissza kell hogy működjön. Meg ma már lehet olyan videós beszélgetéseket is csinálni amikbe belevonod a gyereket. Tudom nem olyan mint a személyes találkozás de megis kapcsolat.
2022. ápr. 20. 11:42
 56/61 anonim ***** válasza:
72%

Nem minden hétvégén csak egy egy alkalommal húsvét karácsony a szülők születésnapja simán kibír ható.

Az utat tervezni is lehet hajnalban indulni hogy az út nagy részét átaludják.

Este a kocsiba bepakolni nagyon kényelmes kötelező gyerekülések vannak Nyáron a hajnali indulás azért is jó nincs nagy meleg a klimától nem fáznak meg gyérebb a forgalom.

Télen ha van garázs hősugárzó al előmelegíteni

2022. ápr. 20. 12:06
 57/61 anonim ***** válasza:
79%

A rokonok nem normálisak a hülye elvárásaikkal, a férjed meg egy katasztrófa, hogy nem áll ki melletted...

Még ő készül ki, hogy a saját kisbabája keresztülhúzza a terveit?

Normális az a pali?

2022. ápr. 21. 06:14
 58/61 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok pasi nem is látja mivel jár egy út a gyerekkel, sokszor csak a gyerekorvosig is kész káosz annyi mindent kell pakolni

Tiszta ruha, tápszer, sterilizált cumik, pelenka, babakocsi, gyógyszerek… több a kicsi cucca mint a családé. Ha hazaérsz akkor meg mosol, sterilizálsz, pakolsz és fáradtabb vagy mint voltál, legalábbis nekem ez a tapasztalatom 3 év után.

Apa csak beül a kocsiba és vezet, anya közben szórakoztatja a kicsit vagy épp a hányást fogja fel

A mi gyerekünk sajnos hányós, rendszerint 5p alatt összehányta magát, az ülést, a támlát, mindent. Apa idegesen megállt, én meg kitakarítottam amennyire popsitörlővel lehet, szegény így ülte végig a 2 órás út maradék részét. Utáltam menni, a sportos vezetés, büdös munkásautó szag, dögmeleg, városi dugó… nem csoda, én is gyakran rosszul voltam hát mèg a pici

Nagymamánál meg az addig beállított jól működő szabályok dőltek, mert ott mindent lehet, én meg a hajamat tépve fojtottam vissza a sírást, hogy ez nem tetszik haza akarok menni. Otthon meg persze jött a gyerek hiszti mert ott ehet csokit, ott turkálhat a kajába, ott nem kell aludni…

Anyósnál nincs rend, se tisztaság, a gyereket úgy öltözteti mint egy bohócot, agyfrászt kapok tőle.

Havi 1-2x ki kellett birnom, nagy a család is, sok a szülinap, de úgy is szervezik, hogy mindig legyen valami indok hivni.

Hozzáteszem, ők nem jönnek csak mi, mondjuk úgy elvárják a látogatást.

Közel 3 év után Húztunk egy határt a férjemmel, majd megyünk ha lesz kedvünk, itt van az életünk, nem akarunk annyit kocsikázni. A gyerek itt kezdi az ovit, alig ismerünk valakit, mert a lakótelepi családi rendezvényeken nem tudunk résztvenni a vidéki túrák miatt

Nem vonom kétsègbe, kell a rokonlátogatás, a gyerek is igényli biztos (nem a féléves), de nem havonta. Ünnepekkor, de csak ha mindenki egèszséges es akarja

Utaztam kicsit megfázott gyerekkel, na soha többet, estére belázasodott, sehogy se volt jó neki, látszott hogy otthon akar lenni. Mama akarta ápolni, na azt az üvöltést gyerekem részéről… összepakoltam és hazmentünk, szó szerint többet utaztunk mint amit ott töltöttünk, mondtam h beteg kicsit a gyerek de erősködtek mert rég voltunk (3 hete se)

Na szóval légy határozott, a te gyereked te ismered!

2022. ápr. 21. 09:58
 59/61 anonim ***** válasza:
100%

58!

Pontosan erről van szó! Én igény szerint szoptattam, a cici mindig kéznél volt, de így is egy tortúra.

A gyerek mindig oltás előtt a tanacsodáson kakilta magát nyakig... ezt rendbetenni popsitörlővel... :D

De ez csak egy apró szösszenet.

Millió ezer dolog, akkor is ha jól bírja az autó utat. Az enyémek bírták.

A kérdezőnél meg még hányós is a gyerek.

Apa nem normális.

2022. ápr. 21. 10:51
 60/61 A kérdező kommentje:
A covid miatt nem mentünk a nagyszülőkhöz régóta,de ahhoz hozzájött 2020/21-ben az én újabb terhességrm,gyerekagy,kisbaba-kor. Ezek miatt nem utaztunk 260 km-eket. Ezért akadt ki most,mert már kért,hogy most én is menjek. Nem bírram.
2022. ápr. 21. 22:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!