Tényleg ilyen sokat kellene ennie egy 11 hónapos gyereknek?
A neten bóklászva akadtam erre a cikkre:
Reggeli: anyatej, annak hiányában 250‐270 ml tápszer, emellett reggeliként kínálhatsz kenyérkatonákat, kis sajt‐ vagy felvágott falatokat, babamüzlit.
Tízórai, kiváltott étkezés: 220‐250 g pépes étkezés (gyümölcs, zöldség, tejpép (javasoljuk a hozzáadott cukrot nem tartalmazó pépeket), speciális pép)
Ebéd, kiváltott pépes étkezés: babafőzelék, dúsítva növényi olajjal (olívaolaj, napraforgóolaj, repceolaj, tökmagolaj) és csirkehússal/pulykahússal/sertéshússal/marhahússal/csirkemájjal/tojássárgájával. Egy teljes adag főzelék 220‐250 g. Az olaj mennyisége 1 kávéskanál/1 dl főzelék.
Uzsonna, kiváltott pépes étkezés: babafőzelék, dúsítva növényi olajjal (olívaolaj, napraforgóolaj, repceolaj, tökmagolaj) és csirkehússal/pulykahússal/sertéshússal/marhahússal/májjal/tojássárgájával, az adagja 220‐ 250 g
Vacsora: anyatej, annak hiányában 250‐270 ml tápszer
Ez a leírás alapján közel 1 kilogramm étel naponta, én nem eszek ennyit, nemhogy a 11 hónapos, egyébként tökéletes súlyú fiam...
Nekem szerintem 3 tvesen sem eszik meg a gyerek 250g ételt egyszerre..
Ha azt olyan 170-re veszem, akkor reálisnak érzem..
De amúgy a
11 hónaposan csak tízóraira volt hajlandó elfogadni pár falat valamit, néha 1 szál üres spagettit is elfogyasztott. Anyatejjel meg napi max. 1 deci vízzel jóllakott.
Talán most 2 évesen eszik meg ennyit, ha jobb napja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!