Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van olyan rokonotok, aki...

Van olyan rokonotok, aki mindenbe beleszól, sőt, intézkedik, az érintett megkérdezése és tudta nélkül?

Figyelt kérdés

A szüleimet én temettettem el. Csináltattam sírkövet, kis kertet hagytunk benne.

Egyszer beteg voltam, nem tudtam felvinni virágot. Erre egy rokon a megkérdezésem nélkül a kettős sírra rátetetett egy-egy nagy kőlapot, ami teljesen befedte a kert-részt. Előtte sem kérdezett meg, utána sem tájékoztatott.

Megdöbbenve láttam.

Később a lapok szétnyomták a sírkeretet és a síremléket. (Nem a természetes süllyedés volt ez, mert kb. 15 évvel a temetés után már nem süllyed a sír).

Szét kellett bontani.

Ennél durvább intézkedéseket is tett a megkérdezésem nélkül. Amit még leírni sem vagyok képes.

A széles rokonságot "egyben tartja", mondja ő. Hozza-viszi az információkat, úgyhogy én már szinte senkivel nem merek beszélgetni, mert félek, hogy pletyka lesz belőle, ha ártatlanul elmondják neki, mit beszéltünk.

Kioktat, hogy kiért, hova kellett volna mennem autóval, hova szállítsam, holott az érintett meg sem kért rá, sőt, azt sem tudtam, hogy érkezik.

És sajnos a rokonság beveszi a manipulációit. Pedig róluk is véleményt alkot és dirigál.

Mit lehet tenni ilyen esetben?

#Önjáró rokon #Illetéktelen beavatkozás
2022. ápr. 10. 11:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

Pofán vágnám. Utálom az ilyen embereket akik irányítani akarnak mindent.

Ez a te dolgod hogy leállítsd őt.

2022. ápr. 10. 14:22
 22/29 anonim ***** válasza:
97%
Össze kell rántani a családot, és minden érintett jelenlétében kell lerendezni, hogy kinek milyen felhatalmazása van, amit önmagában nem léphet túl. Azért együtt, mert így nincs szarkeverés.
2022. ápr. 10. 16:06
 23/29 anonim ***** válasza:
97%

Én akkor elintéztetném vele az eredeti állapot visszaállítását, abból tanulna talán. Ha nem teszi, akkor nagyobbat szív, ő dönt.

Többször nem próbálkozna be.

2022. ápr. 10. 16:18
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szerencsére.
2022. ápr. 10. 17:21
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy dologból venné észre magát: ha leszedetnáéd azt a lkapot, és újra nyitott lenne a sír. Kérdés, hogy neked van-e erre pénzed.

Nem gondolom, hogy hihetetlen lenne a történet, és még csak nem is kell ehhez évekig elhanyagolni egy sírt. Az anyagok is öregszenek, attól, hogy kimész és lesepregeted, meg locsolod a virágokat, még nem fog örökké tartani! Aki ilyesmit írt, az még életében nem gondozott sírt. Nekünk egyszer csak elborult a fejkő, gondolom egy nagy viharban. A ragasztó is öregszik, 10-15 év után előfordul az ilyesmi. Én is arra kényszerültem, hogy megcsináltassam, pedig ha egyszer százezreket költesz rá, azt gondolod, hogy 50 évig kitart. Hát nem, és nem is fogok többé senkinek álló fejkövet csináltatni, pedig 99%-ban ilyen van a halottaknak. Szóval párnakövet csináltattam, azt soha semmi nem tudja felborítani. Na de vissza: ha lezáratta, akkor a víz nem tud elfolyni, ami egy nyitott sírkőnél el tudott. A téli fagyok pedig darabokra törik a követ, de még a betont is egyetlen tél alatt.

Ha rászánod magad, hogy megjavíttasd, legyen nyitott, ahogy te szeretnéd. Ezzel egyidőben pedig normálisan, de határozottan hozd az illető tudomására, hogy nagyon szeretnéd, ha így is maradna, mert ez a te dolgod és a te felelősséged, a szüleidnem ez volt az akarata, és anyagilag is te intézted. Szerintem ha így közelíted meg max hápogni fog, hogy "dehát úgy mennyivel jobb lenne", ezt meg rá kell hagyni, hogy majd te eldöntöd. Ha nincs sárdobálás, és eddig sem volt, akkor ezen nem sértődhet meg. Bár vannak fura emberek.

2022. ápr. 10. 17:41
 26/29 anonim ***** válasza:
69%
A megkérdezésed nélkül NEM intézhet a sírkővel semmit, szóval itt buktad a sztorit.
2022. ápr. 11. 08:18
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Önjáró rokon... Ezen a kulcsszón elröhögtem magam.
2022. ápr. 11. 10:02
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Legrosszabb, hagyd figyelmen kívül, hogy rokonod, és úgy nézd mintha egy idegen lenne. Az ilyen rátelepszik az életedre, ha hagyod vagy nem mondasz nemet.
2022. ápr. 12. 00:00
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérd el tőle az árát a sír visszacsinálására.
2022. ápr. 12. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!