Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van olyan rokonotok, aki...

Van olyan rokonotok, aki mindenbe beleszól, sőt, intézkedik, az érintett megkérdezése és tudta nélkül?

Figyelt kérdés

A szüleimet én temettettem el. Csináltattam sírkövet, kis kertet hagytunk benne.

Egyszer beteg voltam, nem tudtam felvinni virágot. Erre egy rokon a megkérdezésem nélkül a kettős sírra rátetetett egy-egy nagy kőlapot, ami teljesen befedte a kert-részt. Előtte sem kérdezett meg, utána sem tájékoztatott.

Megdöbbenve láttam.

Később a lapok szétnyomták a sírkeretet és a síremléket. (Nem a természetes süllyedés volt ez, mert kb. 15 évvel a temetés után már nem süllyed a sír).

Szét kellett bontani.

Ennél durvább intézkedéseket is tett a megkérdezésem nélkül. Amit még leírni sem vagyok képes.

A széles rokonságot "egyben tartja", mondja ő. Hozza-viszi az információkat, úgyhogy én már szinte senkivel nem merek beszélgetni, mert félek, hogy pletyka lesz belőle, ha ártatlanul elmondják neki, mit beszéltünk.

Kioktat, hogy kiért, hova kellett volna mennem autóval, hova szállítsam, holott az érintett meg sem kért rá, sőt, azt sem tudtam, hogy érkezik.

És sajnos a rokonság beveszi a manipulációit. Pedig róluk is véleményt alkot és dirigál.

Mit lehet tenni ilyen esetben?

#Önjáró rokon #Illetéktelen beavatkozás
2022. ápr. 10. 11:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Hogy lehetsz ilyen pipogya? Felnőttként. Már min. 40 lehetsz, gondolom. Ennyi idős korodra már nem kéne holmi unokatestvértől megijedni, bólogatni neki. Nem ő tart el, nem ő ad neked enni, ő neked senkid.
2022. ápr. 10. 12:46
 12/29 anonim ***** válasza:
98%

Vidéki "köztiszteletben álló ember" szinte élet-halál ura, nem mer senki sem vele szemben semmit tenni. Ide értve a rendőrséget, önkormányzatot és hasonlókat is, mindenki félti a seggét.

Kérdező, azt tudod tenni, hogy elköltözöl onnan minél távolabb.

2022. ápr. 10. 12:51
 13/29 kovpet ***** válasza:
93%
Vidéken már feudalizmus van?
2022. ápr. 10. 12:53
 14/29 anonim ***** válasza:
98%

Tényleg ne hagyd magad.

Nekem csak annyit csinált unokatesóm, hogy "segíteni" akart. Ismerőseinek szervezett be megkérdezés nélkül, hogy felhívjanak munkaügyben. Egyszer megcsináltam neki valamit nagyon jutányos áron, erre ezzel akart villogni, intézkedni és több ismerősének eldicsekedett ezzel. Majd megadta a számomat, pedig mondtam, hogy nincsen időm rá és nem akarom hugyért-szarért elvállalni ezeket a munkákat (jaj elnézést szerintük ez csak apróbb meló), már elnézést. Az egyik ismerőse iszonyú rámenős volt, nem fogta fel, hogy NEM. Hívogatott hónapokig végül letiltottam. Azóta nem beszélek unokatesómmal, de nem is hiányzik. Azt tudom, hogy haverjainak pletykált utána rólam, de ez van, bassza meg.

2022. ápr. 10. 12:54
 15/29 anonim ***** válasza:
18%
cool story bro
2022. ápr. 10. 12:55
 16/29 anonim ***** válasza:
95%
12-nek igaza van valahol. Az én anyósom "csak" kisebb "fejes" egy helyen, de abban a faluban simán tönkre tudott volna tenni a pletykával is, ha odaköltözünk. Sógornőmet kicsinálta a pletykáival, válás lett a vége. Tudom furcsának tűnhet, de ez egy mikrokörnyezet és ő a szavahihető. Ha ő elkezd befeketítetni, akkor mások is így vélednek rólad. Rólam például elterjesztette, hogy nem akarok gyereket, meg más marhaságokat is. Én ritkán járok abba a faluba, de utána nagyon kényelmetlen volt bármilyen családi eseményre, vagy bármire odamenni, mert éreztették velem, hogy szar ember vagyok, vagy simán átnéztek rajtam. És ez csak családi esemény.
2022. ápr. 10. 13:00
 17/29 anonim ***** válasza:
98%
Igen, feudalizmus. És minél kisebb településre mész, annál inkább így van. Meg lehet próbálni a jog eszközével fellépni ellenük, csak ez sok éves bíróságra járást jelent, ezt annyiért, hogy nem lett volna joga követ rakatni a sírra, nem fogod megtenni.
2022. ápr. 10. 13:02
 18/29 anonim ***** válasza:
92%

A rokonságnak (minden családnak) a kérdésben leírtakat nem tudnád postai levélben eljuttatni? Jelezve: nem tudod mi folyik itt és hogy az illető mit kavar, kinek mit mond, azt szeretnéd, ha ennek vége lenne. Persze ekkkor meg lehet az illető azzal támad, hogy "lejárató leveleket küldtél" de ha nincs tiszta víz öntve a pohárba, akkor nem tudom miképp lehetne más módon.

A személyes megbeszélés összehívása mennyire lehetne opció, mert ott lehetne a legjobban tisztázni és akkor nincs az, hogy "nem személyesen lett rendezve".

2022. ápr. 10. 13:11
 19/29 anonim ***** válasza:
13%
Na jó, azért az, hogy egy ráhelyezett akármi tönkretegye ennyire a sírt, az hihetetlen. Évek kellenek hozzà, hogy egy síremléknek ilyen gondja legyen, évekig nem jártál a temetőben? Vagy miért hagytad teljesen tönkremenni???
2022. ápr. 10. 13:51
 20/29 anonim ***** válasza:
14%
Nekem is elég kamunak tűnik egy anonim oldalra sem mered kiírni hogy miket csinál. Gondolom mert félsz hogy felismernek de kiirsz két olyan infót amiből kb bármikor beazonistanak hiszen az unokatestvér és a sirkosves sztorybol kb 2 perc alatt rájön akárki akitől félsz hiszen elég egyedi eset szóval igen én is jelentkezem azokhoz akik szerint hülyeség.
2022. ápr. 10. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!