Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ne is hívjuk őket többet?

Ne is hívjuk őket többet?

Figyelt kérdés
2 gyermekünk van. Sogornőmék a nagyobbik első 2 szulinapjara jöttek el. Utána covid miatt nem jöttek meg h terhes lett, utána a kicsinek a szülinapjára azert nem mert h az ő babának még kicsi es feltik a covidtol (7 hos volt). Már a legutolsó 2 szülinapra nem is emlékszem miért nem jöttek de azóta elkoltoztunk ide is elhivtuk őket és reggel szóltak h rosszul aludtak a gyerekek, nem jönnek. Ennek ellenére mi elmentünk az ő gyerekeik szülinapjára úgy h a 3. Babánkat várjuk és még akkor maszkot kellett hordani. Én már belefáradtam ebbe. Rosszul esik a dolog. Férjemnek mondtam h mi miért tiszteljük őket meg azzal h elmegyünk ha ők nem jönnek? Ő csakazért is elmegy megköszönteni őket. Ez volt a valasza
2022. ápr. 7. 23:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a férjeddel kellene megbeszélned. Én utálom a sunnyogást, a mellébeszélést meg a kifogáskeresést, ezért hamar leépítem az ilyen embereket - de ez én vagyok. Ha a férjed annyira ragaszkodik hozzájuk annak ellenére, hogy le se sz.rnak titeket - már bocs -, akkor menjen egyedül. Előbb-utóbb ő is meg fogja unni azt, hogy ennyire egyoldalú a dolog.
2022. ápr. 8. 11:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én hagynám a francba, egy gonddal kevesebb. Férjed menjen, ha akar.
2022. ápr. 8. 11:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as joparszor mondjuk igy meg sem jöttek. Minden szülinapi zsurra úgy mondtam h szeretettel várunk mindenkit. Ez mar a sokadik volt gondolom férjemnek is rosszul esik. Úgy mondta h ők jöjjenek el legközelebb. Amugy kismama vagyok had ne nekem kelljen utazni amikor ő kismama vokt mi is tiszteletben tartottuk ezt és mi mentunk.
2022. ápr. 8. 12:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Elég ismerős a helyzet, bár nálunk még nincs gyerek. Sógoromékkal úgy vagyunk, hogy állandóan mi megyünk, pedig 3 várossal arrébb laknak. Ritkán megyünk kb 2 havonta egyszer, csak amikor valami esemény van. Ők viszont hozzánk soha... de ha mi megyünk, akkor meg vagyunk szólva, hogy ritkán megyünk. Már elengedtük a dolgot... :D Mi már nem hívjuk őket, hozzájuk pedig csak tényleg ritkán megyünk, akkor is csak inkább a gyerekkel foglalkozunk, velük kevésbé, le vannak ejtve.

Ami fontos viszont: a férjeddel mindenképpen egyezzetek meg. Azzal sincs baj, ha csak ő megy el hozzájuk, egy olyan "tessék-lássék, megjelentem, szavatok se lehet" beugrásra, de köztetek legyen ebben megegyzeés. Arról is, hogy ti menjetek-e bármikor és arról is, hogy ők menjenek-e hozzátok bármikor. Sőt, akár konkrét tesztet is csinálhatnátok szerintem, hogy azt mondjátok, oké tegyünk még egy próbát, ha most is balul sül el, akkor ennyi volt, és megbeszélitek hogyan tovább és a későbbiekben ehez tartjátok magatokat.

Nálunk sokszor előfordult hogy annyira felhúztuk magunkat a rokonság hülyeségein, hogy a végén még a férjemmel vesztünk össze. De nem szabad hagyni.

2022. ápr. 8. 12:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én hagynám őket a fenébe. Attól, hogy valaki nem vendégségbe menő típus, még egyszer megerőltethette volna magát.

Nekünk is van (közeli barát volt), aki több mint egy éve nem tudott meglátogatni minket. Hol a munka, hol a párkapcsolat miatt volt kifogás. Nos aki ennyi idő alatt nem talált szabad 2 órát, annak a kedvéért én se fogok megmozdulni.

2022. ápr. 8. 13:22
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én se vendegsegbe nem szeretek menni, se azt nem szeretem (sőt azt kifejezetten utálom) ha jönnek. Készülni, utana rumlizni, elbaszni egy hétvégét. A fenének hiányzik. Hozzateszem, azért mert fszklap rokonság jutott. Ha osszetarto, szeretettel teli család lenne, az más.

Nálatok úgy látóm masa helyzet, csak ők nem akarnak jönni. Nem fogsz itt előbbre jutni a random válaszokkal. Én is azt írnám, hagyd, mert a napnál is világosabb, h teher nekik menni, de azzal - látszólag - elvannak ha ti mentek. Le kell velük ülni megbeszelni, máshogy nem megy, csak találgatás. Ezer meg egy oka lehet, amit vagy elmond ha őszintén leultok, vagy - ami sajnos valoszinubb- kitérő válaszokat fog adni.

2022. ápr. 8. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!