Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Megkeresett a féltesóm (apai részről) . Mindketten huszonevesek vagyunk, tudtam, hogy van, de nem tudtam, hogy ki ő és sose beszéltünk. Kíváncsi rám. Pár napja beszélgetünk, ami tök jó, viszont úgy gondoltam illene szolni legalább apukámnak erről. Annyit mondott, hogy normális helyzetben nem lenne ezzel probléma. Úgy éreztem valami kulso okra céloz, de nem mondott semmi konkrétat, próbáltam beszélni róla, kérdezni, de mintha nem mondtam volna semmit, kínos csend és terelte a témát. Nem mondta, hogy ne beszéljek vele, azt se, hogy nyugodtan. Én szívesen megismerném, de nem szeretnék családi botrányt. Fogalmam sincs mi történt, nem tudok tényleg semmit és a féltesóm se állítása szerint. Sőt apukánkkal is szeretne beszélni és sajnálom őt, mert nem tudok neki mondani semmit. Hozzám nagyon jó volt apukám mindig, és nem akarom bírálni ezzel a történettel kapcsolatban se, mert elképzelésem sincs róla mi van a háttérben.
2022. ápr. 5. 00:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Megkérded mi lehet a dolog mögött pontosan.
2022. ápr. 5. 01:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én megismerkednék vele. Gondolom apád arra célzott, hogy a normális helyzet az lenne, ha eddig is ismertétek volna egymást. Apádról is jelent egy bizonyítványt, hogy nem tartotta a gyerekével a kapcsolatot, még akkor is, ha az exe betartott neki mindenhogy, ahogy tudott, harcolnia kellett volna érte.

Felnőttek vagytok, a szüleitek nem szólhatnak bele, hogy ha tartjátok a kapcsolatot. Esetleg anyukádat kérdezd meg, hogy nem esne -e ez rosszul neki, ha ő sem tiltakozik, akkor nem lesz családi botrány, legalábbis nálatok.

2022. ápr. 5. 01:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Az ő családjában azt mondta, hogy mindenki tud róla, hogy beszélünk és teljesen jól fogadták, hogy úgy döntött, hogy megkeresett engem. Egy időben, kamaszkoraban tartották a kapcsolatot apával és a féltesom azt mondta, hogy nagyon jó is volt, minden rendben volt, ő se érti utána miért szakadt meg a kapcsolatuk megint.

Én megkerdeztem teljesen nyíltan apukánkat hogy mit szól ahhoz, hogy beszélünk illetve próbáltam beszélgetést kezdeményezni a témáról, de terelt. Azt érzem, hogy valamiért nem akarja, hogy anyukám tudjon erről, de nem értek semmit, tényleg.

2022. ápr. 5. 01:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, ha jól értem, a féltesód anyukája volt apukád korábbi partnerkapcsolata, a te anyukád meg apukád későbbi partnerkapcsolata. Nyilván anyukád nem akarta, hogy tartsa az előző kapcsolatból való gyerekével a kapcsolatot, apukád meg a békesség kedvéért engedett.

Te nyugodtan tartsd a kapcsolatot a féltesóddal, de ne beszélj erről otthon. A féltesód, ha akarja, FB-n meg tudja keresni apukátokat. Ez legyen az ő feladata, te ne legyél közvetítő, mert abból rosszul jöhetsz ki.

2022. ápr. 5. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ezek szerint anyád kavart be a kamasz lányával (féltesóddal) való kapcsolattartásba. Persze csak egy tipp. Ezért nem akarná lehet anyád azt se, hogy te jóban legyél vele.

De 20-on évesnek vallottad magad, nem 15-nek. Ez nem a családi titkok újabb része. Csak eltudod dönteni, hogy kivel beszélsz.

2022. ápr. 5. 08:36
 6/6 Katona Dius ***** válasza:
100%
Itt valószínűleg tényleg anyud kavarhatott be, bár remélem nem. Sosem értettem a kettős mércét. Ha egy fickónak van gyereke egy régi kapcsolatból és az újabb is lesz, valamiért az új nő vérszemet kap, ha apuka foglalkozik az első gyerekkel is, pláne ha fizeti a gyerektartást is. De ha az az első gyerek az övé és apuka új családot alapít,akkor meg attól kap vérszemet,ha apuka nem foglalkozik a gyerekkel,mert kell a gyerektartást és a gyerek se nőjön fel apa nélkül.
2022. ápr. 5. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!