Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni egy toxikus,...

Mit lehet tenni egy toxikus, mérgező családtag ellen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok. Nem hat rá semmi... Többször próbáltam vele szépen leülni beszélni, de semmi. Sokszor ideges, hirtelen haragú, csúnyán beszél, káromkodik. Máskor dúl-fúl magában és hozzá sem lehet szólni, elvonul...

Egy ideig próbáltam szép-szavakkal, de semmi... Hosszú évek óta ez megy... Nekem ez meghaladja a képességeimet.. Ebből rajtam kívül nem érzékel senki semmit, de nem is érdekli őket. Teljesen magamra vagyok utalva, senkire sem számíthatok. A rokonaim felől akár meg is dögölhetnék. Önbizalmam 0 alatti lett.. Költözés opció lesz, ha lesz egy kis pénzem, de addig... Pocsék minden..

Nincsenek normális emberi kapcsolataim, akivel meg van, egy csomószor megbánt és vérig sért engem. Én sem vagyok egy ma született bárány, de sok ez a bántás, amit 3-4-5 éve már folyamatosan kapok... Barátaim nincsenek, mert mindenki otthagyott engem a bajban.

Gondoltam kérhetek segítségek, elvégre ez egy anonim oldal, teljesen névtelen, nem adok ki senkit, hiszen nem neveztem meg senkit. Nem is írtam gyűlölködő stílusban, ez inkább egyfajta segélykiáltás. Én tényleg ezt érdemlem? Ha valóban olyan gonosz vagyok, akkor hogyhogy még életben vagyok? Egy gonosz ember, mint én, miért van még életben? Miért ennyire szenvtelen mindenki velem?

2022. márc. 27. 13:31
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Egyébként sokáig erre a családtagomra nagyon haragudtam, hogy miért bánt engem. De aztán rájöttem, hogy a többi rokon sem különb, mert ők meg tétlenül nézik ezt. Sőt, ők valamivel még bűnösebbek is ez ügyben.
2022. márc. 27. 13:53
 12/31 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam jó embernek, de szerintem én nem ezt érdemlem..
2022. márc. 27. 13:56
 13/31 A kérdező kommentje:
Nem is értem amúgy... Ha ennyire utál, akkor miért nem fojt meg engem kispárnával álmomban, vagy miért nem dob ki engem? Nem köteles eltartania. Nem látok logikát ebben, mert akit ennyire utálok, annak nem biztosítom a lakhatását.
2022. márc. 27. 14:04
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
#14 Mert akkor börtönbe kerülne, plusz a társadalom megvetésére sem vágyik. Mennyi idős vagy? El tudsz költözni?
2022. márc. 27. 14:15
 15/31 anonim válasza:
91%
Távolról szeretni a megoldás. Ha érted mire célzok. Ő balra, Te jobbra és ritkábban találkoztok... És kitartást, sok erőt és boldogságot kívánok Neked! :)
2022. márc. 27. 14:16
 16/31 A kérdező kommentje:

Egyébként ez nem csak erre a családtagra sarkítható le. Nagyon antiszociális vagyok, kevés emberrel tartom a kapcsolatot. De eddigi életem során 5/4 ember csak kigúnyolt, kinevetett, beszólogatott, vagy elhagyott engem. Szerintem engem Isten nem szeret.

Személy szerint az, hogy a barátaim elhagytak, nehéz volt lenyelni a békát, de túltettem magam rajta. Hogy néha a saját családtagjaim utálnak, vagy durván beszélnek velem, esetleg elutasítanak, ez ha lehet még fájdalmasabb volt.

De a lehető legfájóbb érzés az, hogy fenn van a Jóisten, aki tiszta szívéből gyűlöl engem és örök időre a Pokol tüzére fog küldeni engem, hogy szenvedjek. Ez a legelszomorítóbb. Isten gyűlöl engem és az örök tűzre fog engem száműzni.

2022. márc. 27. 14:22
 17/31 A kérdező kommentje:
Isten annyira utál engem, hogy egy kanál vízben megfolytana engem.
2022. márc. 27. 14:25
 18/31 anonim ***** válasza:
85%
Úristen, veled komoly bajok vannak. Pszichológust ajánlok.
2022. márc. 27. 14:26
 19/31 anonim ***** válasza:
72%
A tömény önsajnálaton kívül semmiről nem szól a kérdésed. Mire válaszoljunk?
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
De te itt nem megoldást keresel, hanem kibeszélni szeretnéd magad. Pontosan erre valók a pszichológusok. Keress fel egyet! Jót fog tenni.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!