Mit gondoltok kellene anyósnak pénzt adnia ha a gyermekéhez(és családjához férj+gyerek) költözik vagy sem?
anyósnak van pénze(milliók) megtehetné hogy adjon.
kérhetne a gyereke pénzt tőle vagy bunkóság lenne? ti kérnétek?(nem elherdálásra )
vagy anyósnak kellene felajánlani hogy ad nekik és ha ebben gondolkodtok, a pénze hány % át adhatná?
vagy ti ha ebben a helyzetben lennétek akár anyós akár gyerek oldal ti hogy döntenétek?
"mennyire várható vagy elvárható és a hozzá állás hogy milyennek kellene lennie.
mindig is jó kapcsolatuk volt."
A jó kapcsolatot jó fenntartani. A Várható, Elvárható és a Kellene szavak ezt nem segítik.
Anyósod sporolós asszony, hiszen milliókat spórolt meg -vagy ha máshonnan jött a pénz, akkor sem herdálta el-.
A spórolt pénz majd akkor jár nektek, ha meghal és megöröklitek, addig semmi közötök hozzá.
A nyugdíjából viszont fizesse ki az étkezés és rezsi rá eső részét.
Ami meg marad a nyugdíjából azt költhesse arra amire szeretné -gyógyszer, orvos, ruházkodás, fodrász-.
Nagyon rosszul néz az ki, mikor a mamától elszedik összes pénzt, mert úgy sem kell neki, hisz "itt lakik" meg van mindene.
Nem voltam ilyen helyzetben, de barátnőm igen, hozzájuk költözött az anyukája (idős volt, és bár beteg nem, de gyenge, jobb volt, ha mindig van körülötte valaki).
Náluk anyuka letette a bankkártyáját a lánya elé (arra jött a nyugdíj), és mondta neki, hogy használja nyugodtan.
Én kérnék pénzt. Több okból.
Egyrészt alap, hogy a rezsi, kaja rá jutó részét fizeti. Viszont akkor még csak nullán vagyok, ugye. És mivel nem vagyunk panzió, és nem arról szól a dolog, hogy rezsi+kaja fejében lehet nálunk lakni, ezért én úgy vagyok vele, hogy: Mivel az én (mi) életünk is megváltozik, mivel egy család dinamikáját igenis fel tudja borítani +1 fő (amikor ketten élünk itt a férjemmel), ezért némi ellentételezést szeretnék. Mert ugye én (mi) mondok le a nyugalmamról, kényelmemről. Tehát lenne még havi valami plusz összeg.
Vagy elmehet otthonba is. Akkor rámenne a nyugdíja, de legalább idegenek között van.
Még hozzátenném, hogy nem mindegy, hogy egyszem gyereke vagyok-e.
Lehet fikázni a 24-est, de gondoljatok bele: Nagyvonalú az ember, nem kér pénzt (rezsire sem, kajára sem), és eltart plusz egy főt. Akinek ez anyagilag nem gond, tegye. Én megérezném, lehet, azon múlna, hogy nem tudnám fizetni a gyerekem nyelvtanfolyamát (csak példa volt). A másik meg az, hogy nem mindegy, a szülő lakásával mi lesz. Ha ti öröklitek így is, úgy is, akkor oké. Ha a tesóval ketten öröklitek 50-50 százalékban, akkor ti támogattátok (az ott lakással), utána pedig minden feleződik, (számláján levő pénz, nyugdíjából nálatok összerakott pénz, amit azért tudott megspórolni, mert ti tartottátok el).
Szóval kérdező, ha a végén így is, úgy is minden a tietek lesz, és nincs havi likviditási gondotok, akkor ne kérjetek. De ha vannak tesók is, akik semmi kényelmetlenséget nem vállalnak fel a dologból, akkor azért járna még nektek valami plusz, én úgy gondolom.
Nálunk a rokonságban pl. volt olyan, hogy a néni a lányáékhoz költözött, pénzt nem kértek tőle, és lényegében a lánya égisze alól támogatta a másik, léhűtő gyerekét havi rendszerességgel, na ezt már nem.
Csak rezsi ràeső rèszèt kèrnèm el, illetve konyhára legjobb ha magànak vásárol.
Nagymamám apámèkkal tölti a telet lakásban, nyáron visszaköltözik a kis kertes házába. Arra a pár hónapra nem kèrik mèg a rezsi x%-àt sem, nemhogy plusz pènzt. Enni magának vásárol a kis nyugdíjából, magára főz.
"Ha van nyugdíja, és még van megtakarítása is, akkor főleg nem. (Kivéve, ha én öröklöm majd valamikor az egészet)."
Na, a mami helyében beköltöznék egy jó kis nyugdíjas otthonba és utaznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!