Mit gondoltok kellene anyósnak pénzt adnia ha a gyermekéhez(és családjához férj+gyerek) költözik vagy sem?
anyósnak van pénze(milliók) megtehetné hogy adjon.
kérhetne a gyereke pénzt tőle vagy bunkóság lenne? ti kérnétek?(nem elherdálásra )
vagy anyósnak kellene felajánlani hogy ad nekik és ha ebben gondolkodtok, a pénze hány % át adhatná?
vagy ti ha ebben a helyzetben lennétek akár anyós akár gyerek oldal ti hogy döntenétek?
Szánalom. Te tuti arra akarod rábeszélni a férjed/feleséged, hogy pattintson le pár milliót az anyósról.
Komolyan, olyan történeteket olvasni itt, hogy az ember gyomra felfordul.
Hát lehet megkövezni, de én biztos hogy kérnék pénzt.
Régebben együtt éltünk és keményen elkérte ő is. Eredetileg úgy akarta, hogy közös kasszán legyünk, amit természetesen ő kezelte volna és bármilyen saját költésünkre tőle kellett volna kérni. Ebbe nyilván nem mentünk bele, így "csak" az akkori fizetésünk 75%-át kérte el. Ebben már benne volt a kaja is. Való igaz, a főzést is ő vállalta, de ez minden esetben olyan volt, amit ő kigoldolt. Ha olyat főzött amit nem szerettem, akkor ehettem, akkor ehettem szendvicset. Mindezt úgy, hogy saját lakásban élt, szóval a kiadása csak a rezsi volt. És mivel az ő rokkantnyugdíja töredéke volt a fizetésünknek, gyakorlatilag mi tartottuk el. Közben pedig nagylelkűen vásárolt a jó anyagi körülmények közt élő lányának és családjának.
Ha most valami valószerűtlen helyzet miatt hozzánk költözne, akkor a minimum az lenne, hogy az albérlet és a rezsi ráeső részét fizeti és vagy magára vásárol vagy abba is belead. Mi már eleget tartottuk el, többet biztos nem tenném.
13/16 anonim
"Nem kérnék. Felfordul a gyomrom"
Tényleg? És ha anyádnak több tízmilliója lenne, és te egy azaz 1 szerencsétlen fizetèsből élsz 3an akkor nem forog a gyomrod? Nagyon szerettek ítélkezni az tény!
Te gyomorcentrifuga
A rezsi ráeső részét és a saját kajáját természetesen ő fizetné, lakbért nem kérnénk.
Laktam együtt olyan rokonnal, aki aranyos volt, meg minden, de 3x annyi kaját evett mint én, napi 2x25 percet fürdött, az ő lakrészén 26 fok volt telente, mert "fázik", meg ilyen kis apróságok, amik kb megduplázták a kiadásokat.
Eszem ágában sem volt az ő részét kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!