Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hány év korkülönbség van...

Hány év korkülönbség van közted és az unokatestvéreid között? Tartjátok a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
2022. febr. 26. 09:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%
9: amit írsz az másodunokatestvér. Az unokatestvér a szülő testvérének a gyereke.
2022. febr. 26. 10:41
 12/26 anonim ***** válasza:
A legfiatalabb 16 évvel, a legidősebb pedig 27 évvel idősebb nálam, a többi értelemszerűen a kettő között van korban. Egyikükkel sem tartom a kapcsolatot. A legfiatalabbal még évi egy-két alkalommal találkozunk ilyen családi ünnepeken mikor ugye muszáj, de amúgy vele sem szoktam beszélni meg ilyenek. Nincsen különösebb problémánk egymással, de a korkülönbségből is adódóan nem sok közünk van egymáshoz, nem együtt nőttünk fel, nincsen bennünk sok közös, nincsenek közös emlékek stb., tehát nincs miért tartani a kapcsolatot.
2022. febr. 26. 10:43
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

11-es:

Nekem úgy tanították, hogy az unokatestvér az kb. mindegy hányad "fokú", lényeg, hogy ugyanazon leszármazott legyen (ezt nem tudom jobban megfogalmazni, de a lényeg, hogy ha nagymamám testvérének az unokája unokatestvérem, de nagymamám testvérének gyermeke vagy dédunokája már nem az unokatestvérem, mert egy családfagenerációval felettem/alattam van)

2022. febr. 26. 10:56
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

Rosszul tanították, mert ezzel a logikával az egész világ az unokatestvéred, akivel 1000 évre visszamenőleg találtok egy közös őst.

Az unokatestvér az, akivel van közös nagyszülőd. Másodfokú, akivel a dédszüleitek közösek, velük még szokott lenni valamilyen kapcsolat, harmadfokú, akikkel az ükszülők, őket már ritkán ismeri az ember.

2022. febr. 26. 11:22
 15/26 anonim ***** válasza:

+1, +2 nemcsak tarjuk a kapcsolatot, de szinte, mintha testvérek lennénk

-8 nem tartjuk

+1 nem tarjuk

2022. febr. 26. 11:46
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Négy unokatestvérem van, mivel a nagymamám összetartotta a három gyerekét (külön házakban, de egy kertben éltünk), gyakorlatilag testvérekként nőttünk fel. Azóta is szoros közöttünk a kapcsolat.
2022. febr. 26. 12:26
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Amyámék 17-en voltak testvérek. Anyum a legkisebb- Amikor anyukám született a legidősebb nővére is pont azon a napon szülte meg a fiát. Vagyis a legidősebb unokatestvérem anyukámmal egyidős. De, hogy mennyi van, és ki hány éves, nem tudom. Sokukat életemben nem láttam. Pár unokatestvér van csak akikkel tartottuk a kapcsolatot, ők nagyjából hasonló korosztály mint én. Egyszer gyerekként megkérdeztem nagymamát, hogy mégis hányan vagyunk. Nevetve azt mondta, hogy ha az összes rokon összejönne, a parlamenti ülésterem tele lenne..

45/N

2022. febr. 26. 12:26
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Mindkét részről én vagyok a legfiatalabb az első unokatestvérek között. 36 vagyok idén, a gyerekeimet sem ismerik. Igazából senkivel sem tartom a kapcsolatot. Senki nem vette a fáradtságot,hogy megismerjen. 🤷‍♀️ Nővérem 9 évvel idősebb, neki vannak élményei, közös nyaralások bulik, én még a nagyszüleinket sem ismertem. A családi bulikon is, mindig én lógtam ki. Ez van.
2022. febr. 26. 12:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Én 22. Az egyik 19, a másik 16. Sajnos messze laknak, de mostanában évi 3x is szoktak jönni, de velük jó kapcsolatban vagyok. Illetve van még egy 9 éves is, de a nagy korkülönbség miatt vele annyira nem találtam meg a közös hangot soha, és el is van kényeztetve, mivel a nénjémék gazdagok, sajnos dicsekedésre tanították.
2022. febr. 26. 17:19
 20/26 anonim ***** válasza:
67%

Első unokatestvérem 2 van, ők 3 illetve 13 évvel fiatalabbak nálam. Tartjuk a kapcsolatot, mintha testvérek lennénk.

Másodunokatestvérek:

- egy 5 évvel idősebb (online tartjuk a kapcsolatot, külföldön lakik)

- ketten 4 évvel idősebbek (egyikkel igen, másikkal nem közeli a kapcsolat)

- egy 3 évvel idősebb (nem)

- egy 2 évvel idősebb (nem)

- egy 1 évvel idősebb (igen)

- hárman 3 évvel fiatalabb (kettő nem, egy igen)

- ketten 5 évvel fiatalabb (egy igen, egy nem)

- ketten 6 évvel fiatalabb (egy igen, egy nem)

- egy 8 évvel fiatalabb (nem)

- egy 10 évvel fiatalabb (igen)

- egy 12 évvel fiatalabb (nem)

- egy 13 évvel fiatalabb (igen)

- egy 14 évvel fiatalabb (igen)

Akikkel tartom a kapcsolatot, ott szoros a kapcsolat is, gyakran összejárunk és össze is jártunk, a másodunokatestvérekkel is. Akikkel úgy alakult, hogy nem, ők édesanyám unokatestvéreinek a gyerekei, és ők vagy messzebbre költöztek, vagy már a szüleik sem akarták a kapcsolatot annyira tartani a családdal, ritkán láttuk egymást.

2022. febr. 26. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!