Hány év korkülönbség van közted és az unokatestvéreid között? Tartjátok a kapcsolatot?
11-es:
Nekem úgy tanították, hogy az unokatestvér az kb. mindegy hányad "fokú", lényeg, hogy ugyanazon leszármazott legyen (ezt nem tudom jobban megfogalmazni, de a lényeg, hogy ha nagymamám testvérének az unokája unokatestvérem, de nagymamám testvérének gyermeke vagy dédunokája már nem az unokatestvérem, mert egy családfagenerációval felettem/alattam van)
Rosszul tanították, mert ezzel a logikával az egész világ az unokatestvéred, akivel 1000 évre visszamenőleg találtok egy közös őst.
Az unokatestvér az, akivel van közös nagyszülőd. Másodfokú, akivel a dédszüleitek közösek, velük még szokott lenni valamilyen kapcsolat, harmadfokú, akikkel az ükszülők, őket már ritkán ismeri az ember.
+1, +2 nemcsak tarjuk a kapcsolatot, de szinte, mintha testvérek lennénk
-8 nem tartjuk
+1 nem tarjuk
Amyámék 17-en voltak testvérek. Anyum a legkisebb- Amikor anyukám született a legidősebb nővére is pont azon a napon szülte meg a fiát. Vagyis a legidősebb unokatestvérem anyukámmal egyidős. De, hogy mennyi van, és ki hány éves, nem tudom. Sokukat életemben nem láttam. Pár unokatestvér van csak akikkel tartottuk a kapcsolatot, ők nagyjából hasonló korosztály mint én. Egyszer gyerekként megkérdeztem nagymamát, hogy mégis hányan vagyunk. Nevetve azt mondta, hogy ha az összes rokon összejönne, a parlamenti ülésterem tele lenne..
45/N
Első unokatestvérem 2 van, ők 3 illetve 13 évvel fiatalabbak nálam. Tartjuk a kapcsolatot, mintha testvérek lennénk.
Másodunokatestvérek:
- egy 5 évvel idősebb (online tartjuk a kapcsolatot, külföldön lakik)
- ketten 4 évvel idősebbek (egyikkel igen, másikkal nem közeli a kapcsolat)
- egy 3 évvel idősebb (nem)
- egy 2 évvel idősebb (nem)
- egy 1 évvel idősebb (igen)
- hárman 3 évvel fiatalabb (kettő nem, egy igen)
- ketten 5 évvel fiatalabb (egy igen, egy nem)
- ketten 6 évvel fiatalabb (egy igen, egy nem)
- egy 8 évvel fiatalabb (nem)
- egy 10 évvel fiatalabb (igen)
- egy 12 évvel fiatalabb (nem)
- egy 13 évvel fiatalabb (igen)
- egy 14 évvel fiatalabb (igen)
Akikkel tartom a kapcsolatot, ott szoros a kapcsolat is, gyakran összejárunk és össze is jártunk, a másodunokatestvérekkel is. Akikkel úgy alakult, hogy nem, ők édesanyám unokatestvéreinek a gyerekei, és ők vagy messzebbre költöztek, vagy már a szüleik sem akarták a kapcsolatot annyira tartani a családdal, ritkán láttuk egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!