Nagynéném miért mondja azt hogy “nem baj az” olyan dolgokra, amiket én tök pozitívan mesélek neki?
Pl. kérdezi mi van velem, lelkesen elmesélem egy fél napomat, erre azt mondja vigasztalóan, hogy “nem baj az”.
Már többször előfordult és tökre lehangol, kb. olyan, mintha szánalmasnak látnà az életem..
Ja és nem viccesen mondja, inkább olyan “oda se neki” arccal, holott én egy jó napomat vagy érdekes élményeket meséltem neki. De már egyre kevésbé mesélek bármit is.. 🥺
Mi az amit mondasz neki??
Mamámnál van az, hogy ha mondok neki valamit, hogy mit tanulok a suliban vagy valami (egyetem), akkor nem igazán érti, persze butitva mondom akkor is. De nem érti, akkor szokott pár dolgot félre érteni.
Másik meg ha nagyot hall már és nem beszélsz kellő hangerővel pár szót nem igazán érthet, félre hallhat.
Nem biztos, hogy nem figyel, más oka is lehet a dolognak.
Nem figyel rád, közben máshol járnak a gondolatai.
Ennél már az "ez tök jó" is jobb lenne.
Este támadt még egy olyan gondolat, hogy rosszul használja a szavakat.
Az "az nem rossz" szókapcsolat vagy nem is tudom minek lehetne nevezni megvan neked?? Idősebbeknél hallottam már ezt úgy, hogy "nem baj az, úgy a jó". Lehet itt is ez van a dolgok hátterében. Hogy tényleg figyel rád, érti is amit mondasz, csak nem jól fejezi ki magát.
Köszönöm mindenkinek, jókat nevettem jopar válaszon 😅
Úgy kell elképzelni h kérdezi h na és mi újság van veled ….-kám?
- semmi különös. Ma volt tématáró töriből, asszem nem lett rossz. Most megyek edzésre, készülünk versenyre.
- Nem baj az.
14: lehet h ez van mögötte!
Mert nem hiszem h nagyot hallana
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!