Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nagynéném miért mondja azt...

Nagynéném miért mondja azt hogy “nem baj az” olyan dolgokra, amiket én tök pozitívan mesélek neki?

Figyelt kérdés

Pl. kérdezi mi van velem, lelkesen elmesélem egy fél napomat, erre azt mondja vigasztalóan, hogy “nem baj az”.

Már többször előfordult és tökre lehangol, kb. olyan, mintha szánalmasnak látnà az életem..

Ja és nem viccesen mondja, inkább olyan “oda se neki” arccal, holott én egy jó napomat vagy érdekes élményeket meséltem neki. De már egyre kevésbé mesélek bármit is.. 🥺

2022. febr. 3. 20:21
A kérdező szavazást indított:
Biztos szánalmas az életed és vigasztalni próbál
Csak ugrat
Valószínűleg oda se figyel, hogy mit mondasz és ez a szava járása
105 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
kérdezd meg tőle.
2022. febr. 3. 20:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kb. csukott füllel hallgatja, amit mondasz, és ennyivel le akarja tudni. A férjem nagynénje épp ilyen. Mindig megkérdezi, hogy miújság velünk, hogy telt a karácsony, stb., de ha válaszolsz, vagy hasonlóan értelmesen reagál rá, vagy eleve csak közbevág és elkezd valami mást magyarázni.
2022. febr. 3. 20:43
 3/16 anonim ***** válasza:
13%
nem lehet hogy nagynened brit?
2022. febr. 3. 20:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem figyel ràd, vissza kèrdeznèl le is bukna. Van ilyen ismerősöm. Kèrdez illemből , de kb bàrmit mondhatnèk, azt mondaná jól van az😅
2022. febr. 3. 20:52
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom így elsőre, hogy egyáltalán nem figyel rád, és ennyivel elintézi az egészet. Valószínűleg csak annyit vár tőled, hogy 'ááá, semmi érdekes, jól vagyok'. Ha ennél többet mondasz, az már nem érdekli.

Legközelebb ne mesélj neki semmit, csak tudd le te is egy 'semmi érdekes' válasszal a beszélgetést.

2022. febr. 3. 20:53
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
Hallása tökéletes? Arra gondolok, hogy nem-e így leplezi, hogy nem érti már amit mondasz neki.
2022. febr. 3. 20:58
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, hogy hall is, figyel is, de mégis problémái vannak a megértéssel (én így vagyok az élőbeszéddel, nem ismerem fel sokszor a szarkazmust, iróniát, viccet, illetve az ezek miatt átélt rossz tapasztalataim miatt néha azt gondolom panaszkodásnak, ami nem az és vica versa. Ilyenkor (ha nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem valamit), hajlamos vagyok mondani egy sablont, ami szerintem oda illik, aztán vagy eltalálom, vagy nem (mint vakok a színeket). Pl. mikor egy barátom meg mondta, hogy tumort találtak nála, azt mondtam, reméljük a legjobbakat és nem biztos, hogy ezt kellett volna. Csak azért írtam ezt le, mert van ilyen, hogy valakinek máshogy működik az agya és erről nem tehet. Inkább kérdezz tőle, hogy meséljen ő és úgy kapcsolódj be a mondandójába, mert azzal (az arra adott reakcióidra, ahogy reagál) le tudod szűrni, hogy ez-e a probléma, vagy szimplán nem figyel rád/rosszindulatú.
2022. febr. 3. 21:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb mikor beszámolsz dolgokról, szúrj be egy kérdést. Mondjuk, “mit tennél a helyemben?” Aztán látod, figyelt-e.
2022. febr. 3. 21:18
 9/16 anonim ***** válasza:
58%

Nekem a nagyszüleim szokták mondani hasonló szituációkban.

Ez nagyjából a "rohadt jó" kifejezésnek felel meg.

A nagyim meg ettől volt fenn akadva, amíg el nem mondtam mit jelent. (A szituáció ebédnél volt, amikor nagy elégedetten, tömött pocakkal ültem a a meleg cserépkályha mellett, hogy "De rohadt jó az élet".)

Nagyjából ugyanígy kell érteni.

2022. febr. 3. 22:15
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

Nekem a saját nagyim ugrott be, aki azt mondja kb mindenre "jól van, kedvesem". Róla tudjuk, na ilyenkor nincs bent a hallókészülék és nem hallotta.

Nagynéninek rendben a hallása?

2022. febr. 3. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!