Nagynéném miért mondja azt hogy “nem baj az” olyan dolgokra, amiket én tök pozitívan mesélek neki?
Pl. kérdezi mi van velem, lelkesen elmesélem egy fél napomat, erre azt mondja vigasztalóan, hogy “nem baj az”.
Már többször előfordult és tökre lehangol, kb. olyan, mintha szánalmasnak látnà az életem..
Ja és nem viccesen mondja, inkább olyan “oda se neki” arccal, holott én egy jó napomat vagy érdekes élményeket meséltem neki. De már egyre kevésbé mesélek bármit is.. 🥺
Én is azt gondolom így elsőre, hogy egyáltalán nem figyel rád, és ennyivel elintézi az egészet. Valószínűleg csak annyit vár tőled, hogy 'ááá, semmi érdekes, jól vagyok'. Ha ennél többet mondasz, az már nem érdekli.
Legközelebb ne mesélj neki semmit, csak tudd le te is egy 'semmi érdekes' válasszal a beszélgetést.
Nekem a nagyszüleim szokták mondani hasonló szituációkban.
Ez nagyjából a "rohadt jó" kifejezésnek felel meg.
A nagyim meg ettől volt fenn akadva, amíg el nem mondtam mit jelent. (A szituáció ebédnél volt, amikor nagy elégedetten, tömött pocakkal ültem a a meleg cserépkályha mellett, hogy "De rohadt jó az élet".)
Nagyjából ugyanígy kell érteni.
Nekem a saját nagyim ugrott be, aki azt mondja kb mindenre "jól van, kedvesem". Róla tudjuk, na ilyenkor nincs bent a hallókészülék és nem hallotta.
Nagynéninek rendben a hallása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!