A mamám itt akar folyton lenni,és nem akar a papánál élni,mit csináljunk?
Szóval
A mamám a papámmal él egy másik házban,és ahol mi vagyunk az az mama háza,mielőtt elköltözött volna,itt élt,miután elköltözött akkor anyák költöztek ide.
És az van,hogy egy pár éve mértéktelenül iszik,volt kórházba ahol majdnem meg is halt,de vissza hozták konkrét a koporsóból,de azóta se rakta le.
Kórház után 1-2hónapig bírta de újra rá kezdett.
Vett el a papa pénzéből 5ezret arra hivatkozva,hogy nincs nála kézpénz mikor ő is tudja,hogy ahova jár kisboltva,ott elfogadják a kártyát.
És ezen össze kaptal a papával és ide jött hozzánk november körül.
Azóta itt van,és egyszerűen nekem ez az egész egy káosz.
Most alszik anyuék szobájába,és apumék alszanak velem.
Azaz 3an Egyszobában.
És én azóta kialvatlan vagyok,nem tudok koncentrálni az iskolában,és utálom,hogy mindig kérdezősködik,mit eszek,hova megyek,meg úgy kell tennem mintha örülnék neki,mintha itt lenne,pedig legszívesebben vissza küldeném a papához.
A papa kibékült,vele és szilveszterkor is vissza ment kb 3napra de vissza is jött.
Most megint elment vissza 1 hétre,és megint jön.
Valamiért nem akar ott maradni,én arra tudok tippelni,hogy nálunk nem kell semmit csinálnia egész nap tv-t néz és fekszik.
Ott meg ugye fennt kell tartani a háztartást.
És én mint egy kamasz,nekem ez sok,és már a szüleimnek is kár mondanom mert onnan is csak a lebaszást kapom,hogy nem tudnak mit tenni.
Én ezt meg is értem,de senkihez nem tudok fordulni.
Már ott vagyok,hogy nekem kell kinyitni a szám,mert más nem fogja,csöndben kell ezt tűrni.
Itt vagyok 16éves kamasz,és annyira rosszul esnek ezek az elpazarolt hónapok,és engem az zavar hogy nem tudok semmit sem tenni,még 3évig iskolába járok.
És az a másik,hogy a mamának van a másik háza ahol az ő anyja lakott aki nekem a dédim,és azt bérbe adja,akkor miért nem mondja fel a szerződést és költözik oda??
Volt valaki ilyen helyzetben?
Egy 16 éves fiú............
Köszönöm ezt a sok választ!
A 2-esnek írom.
A szüleim elkezdtek építeni egy házat,ami tudomásom szerint a deviza hitel miatt maradt félbe.
A Papámhoz költözés sem a legjobb ötlet hiszen minden cuccom itthon van,és innen egyszerűbb nekem iskolába járni.
A mamám nevén 2ház van,ahol vagyunk mi és a dédim háza amit bérbe ad.
Örülj hogy élnek a nagyszüleid, bárcsak élnének a nagyszüleim és laknánk 1 fedél alatt, de úgy kelek fel hogy láthatom őket ;(
Te még nagyon fiatal vagy, és most még nem érzed a dolgot súlyát.
29F
Azért ha más megoldás nem látszik, érdemes lenne megfontolnod a papádhoz költözés lehetőségét.
A cuccaidat át lehet vinni, ez ne legyen gond.
Így bizonyára több magánszférád lenne, és legalább a papád sem lenne tök egyedül.
Kollégiumon esetleg nem gondolkodtál? Nem tudom a környéketeken milyen lehetőségek vannak, de szerintem érdemes megpróbálni.
Őszintén szólva nem vagyok biztos, hogy jól értettem: a nagymamád bevetette magát a szüleid szobájába, a szüleid meg a tiédben alszanak, a ház pedig a nagymamáé? De mindegy is: ha a ház a nagymamáé, akkor természetesen ő rendelkezik felette, és ha az együttélés nem működik, akkor a szüleid kötelessége lenne más lakhatás (albérlet...) után nézni. Attól, hogy a nagymamának van még egy háza, nem köteles azt ingyen odaadni a szüleidnek. A szüleid kötelessége olyan környezetet biztosítani neked, ahol nyugodtan nevelkedhetsz.
Persze ez a gyakorlatban nem mindig működik magától. Kénytelen leszel egy lehetőleg nyugodt és zavartalan pillanatban újból leülni a szüleiddel hármasban és elmondani nekik, hogy téged ez a helyzet kikészít, és hogy erre megoldást kell találni.
És természetesen a tanáraidhoz, iskolapszichológushoz, más rokonhoz is fordulhatsz, vagy pl. a Hintalovon Alapítványnál is tudnak tippet adni a helyzet megoldására.
Vagy költözz a papàhoz. Melyik kényelmesebb otthonról suliban járni, vagy nyugi mban aludni?
Vagy mondd meg a szüleidnek, hogy kihívod a gyámügyet, hogy lássák milyen körülmények közt kell élned miattuk.
13-as
Be kéne rakni a nyílás zárókat,a fal csak itong,szóval gondolom azt le kell glettelni és festeni de nem nagyon értek hozzá.
A papámhoz nem tudok költözni hiszen vagy 50kilométerrel arrébb lakik,és nekem az utazási szempontból nem jó.
Sajnos nincs a közelben kollégium.
Nincsenek nyilászárók.
Volt ön devizahiteles?
Többen eladni kényszerültek a házukat,hogy ki tudják fizetni.
De ha minden jól alakul nyáron újra elkezdődik a ház befejezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!