Ha megtehetnéd anyagilag, támogatnád a sógornődet, miután a bátyád elhagyta őt a két közös gyerekükkel?
Ha csak tényleg arról lenne szó, hogy a nem várt kiadásokban segítenél, tehát egyszer-egyszer és azt írod, szerény, visszafogott a sógornőd, akkor nem hiszem, hogy kihasználna.
Illetve azt ugyis látni fogod, hogyan reagál, max nem segítenéd tovább.
Ha ennyire egyszerű a helyzet, akkor persze, hogy adnék, elvégre a testvérem gyerekeiről van szó, az már félig a sajátod :D
+ Ráadásul írod, hogy egy alapvetően rendes nőről van szó, tehát nem szórná el a pénzt alkoholra, stb.
Nyilván rosszul fog esni neki valahol, hogy rászorul, ezt esetleg kijátszhatod azzal, hogy egy borítékban bedobod a postaládájukba, ráírod a nevét (géppel, nehogy ráismerjen az írásodra), és nem lesz annyira egyértelmű, honnan van.
Kérdés, hogy a kedves apuka mit csinál? Az új nőjével nyaral Thaiföldön? :D
Ebben nem vagyok biztos, de lehet, hogy jobb ötlet 1x nagyobb összeget adni, hátha kell valamire amiről nem is tudsz, ne kelljen kuporgatni. Ha többször adsz kevesebbet, akkor arra lehet, hogy "rászoknak", ami hosszú távon azért nem jó.
Ebben az esetben támogatnám őket bizonyos dolgokkal. Attól meg nem félnék, hogy megpróbálnának kihasználni és esetleg egy idő után elvárt lenne a dolog, mert tudok nemet mondani. Ha úgy látom, hogy kihasznál a sógornő, akkor azzal ott befejezném a dolgot.
A testvéremmel viszont biztos megromlana ettől a viszonyom, ha azt látnám, hogy nem támogatja megfelelően a gyerekeit annyira, hogy már kénytelen vagyok közbelépni.
Segítenék a megszokott kapcsolattartási kereteken belül, de nem járnék a nyakukra pénzzel tömni őket. Ha látom, hogy pl nincs a gyerekeknek téli csizmája, akkor azt kapnának ünnepkor, de luxuscikkekre (amit magamnak sem veszek meg) nem költenék. Nem feladatom eltartani őket, de ha nagyon szorul a hurok és a gyerekek szívják meg a felnőttek hülyesége miatt, akkor közbelépnék valamilyen módon.
Akkor viszont elzárnám a tárcát, ha a sógornő elkezdene utalgatni arra, mi minden hiányzik, hátha én fedezem az igényeiket. Az az apa dolga. Még ott vannak a sógornőm szülei is, akik segíthetik, ők inkább hivatottak megmenteni a csonka családot, mint én.
Nem, mert nem az én dolgom, hanem a bátyámé!
Nyilván ha alap élelmiszerre nem telik akkor azt megvenném, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!