Hogy látod helyesnek?
Figyelt kérdés
Szóval arról van szó hogy minek menni olyan ember temetesere akivel az életben köszönő viszonyod se volt. Meghalt a nagymamám testvére (fiú testvére bátyja) nem volt jóba a mamával 25 éve kb meghalt és a mama sivalkodva szaladt oda mivel lejjebb laknak 5 házzal tollunk és mondta hogy bezzeg én nem megyek MLSZ minek menjek? Mikor köszöntem neki ő nekem sose koszont még vissza sem véleményem szerint olyanok temetesere kell menni akivel legalább köszönő viszonyba voltál vagy valami rokonság, jó szomszedsag volt köztetek. Olyan ember temetesere szerinted érdemes menni akinvel még köszönni se koszontetek egyakivelszinte semmi kapcsolatanem voltsemmi az ég világonde bezzeg még koszorutis vitz rá minek ha az életbemeg nem foglalkoznakegymással???? Akkor mit keressek az olyan temetésén??meghalt a papámnsm 3 hete egy rokona akkvel2021. dec. 29. 13:13
1/9 anonim válasza:
Nem a halott miatt kell elmenni a temetésre, neki már k_rva mindegy. Az élők miatt kell elmenni, akik gyászolják és jól esik nekik, hogy ott vagy. Ha nem is voltak jóban, attól még a testvére volt és megviseli a halála.
2/9 anonim válasza:
A temetésre nem a halott miatt kell menni, hanem hogy támogasd a gyászoló szeretteidet.
3/9 anonim válasza:
A mamának nem az a fontos, hogy te is ott legyél a temetésen, hanem az, hogy nehogy utána őt kibeszélje a többi vénasszony a templomban/SZTK-ban/piacon.
Dönts belátásod szerint. Ha mész, akkor a mama kedvéért menj.
Ha nem mész, az is rendben van. De ez esetben készülj arra, hogy élete végéig hallgatni fogod a szidalmait.
5/9 anonim válasza:
Nekem is halt már meg több olyan rokonom, akivel sosem találkoztam és nem mentem el a temetésére. Nekem nem problémázott rajta a család.
Nálunk a temetést azért tartják, hogy elkísérjék a halottat az utolsó útjára és együtt mondjanak végső búcsút. Miért búcsúzzak el olyan embertől, akit nem is ismertem?
7/9 anonim válasza:
Szerintem se kell ilyen embernek a temetésére elmenni. Egy vadidegen volt, ki nem sz4rja le?
8/9 anonim válasza:
Először tanulj meg inkább írni.
A kédésedre válaszolva egyébként nem kell menned, de szerintem illő lenne.
9/9 anonim válasza:
Nem haragszunk, ha nem jöttök el. - ma már egyre gyakoribb a gyászoló család részéről. Hasonló az adakozásra biztatás mentőknek, segítő szervezeteknek. Sok idős embernek ez a végakarata is. Kicsit lassan terjed a hamvak jeltelen szétszórása, pedig: Porból lettünk, porrá leszünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!