Ha anyai ágról a dédimamám német volt akkor én mennyire mondhatom magam annak?
Figyelt kérdés
Magyarországon már magyar férjet választott, illetve apukám felmenői magyarok. Ebben az esetben én már teljesen magyarnak számítok?2021. dec. 8. 14:57
2/8 anonim válasza:
A "magyar" nem csak vérségi származás kérdése... Ha magyarnak vallod magadat (talán már a szüleid is), akkor magyar vagy.
De amúgy 1/8 német vér van benned, jól írja az 1-es.
3/8 anonim válasza:
Apám oldaláról a dédszüleim svábok voltak, a nagytata még svábnak vallotta magát, németül is tudott. Nekem hiába van német nevem, magyarnak érzem magam. Nem sokat tudok sem az őseim kultúrájáról, sem a szokásaikról.
4/8 anonim válasza:
egynyolcad :)
családomban anyai nagyapám édesanyja volt német és amikor suliban családfát kellett rajzolni alsóban, ezt elővettük és a szüleim (főleg anyám) azt mondták 1/8ad részben vagyok német.
5/8 anonim válasza:
Fordított esetben már kapnád a magyar állampolgárságot csak meg kellene ígérned, hogy életed végéig a Fideszre szavazol.
6/8 anonim válasza:
Szinte semennyire. Ha Magyarországon nőttél fel és magyar hagyományokat tartva, magyarul beszéltek, akkor magyar vagy akinek vannak távoli német felmenői. Érdekességként felhozhatod bárkinek, hogy egynyolcad német vagy, de annak tartani magad elég elfogult lenne.
7/8 anonim válasza:
Ez igazából már nem számít semennyire, felmenők már anyanyelvük szerint magyarok voltak pl.
8/8 anonim válasza:
Szerintem semennyire, ez maximum az érdekesség kategória, ha amúgy nincsen ilyen identitásod, és nem kötődsz a nyelvhez/kuktúrához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!